Sorunuzun cevabı bu, aradığımda Wikipedia'dan bunu buldum:Herkese merhaba
Link, sayfa vs belirtmek yasak oldugundan sarimsakla yapilan bir calismadan asagida ki alfabenin ekran görüntüsünü aldim.
Bu alfabenin ne alfabesi oldugunu bilen var mi?
Ekli dosyayı görüntüle 2111
Sorunuzun cevabı bu, aradığımda Wikipedia'dan bunu buldum:
Vai hecesi, Grand Cape Mount County, Liberya'da bulunan Jondu'daki Momolu Duwalu Bukele tarafından Vai dili için tasarlanmış bir hece yazı sistemidir. Bukele, Vai topluluğunun yanı sıra çoğu akademisyen tarafından, 1830'larda ilk kez belgelendiğinde, hecenin mucidi ve baş destekçisi olarak kabul edilir.
![]()
Bir şey yazmadım çizerek sembolleri bulan bir site var oradan buldum. Ayrıca sizin attığınız görseldeki sembollerin aynıları bu Vai harflerinde de var ancak yine sizin attığınız görseldeki karşılıkları farklı.Aratirken ne yazdiniz?
Tesekkür ederim.Bir şey yazmadım çizerek sembolleri bulan bir site var oradan buldum. Ayrıca sizin attığınız görseldeki sembollerin aynıları bu Vai harflerinde de var ancak yine sizin attığınız görseldeki karşılıkları farklı.
Mesela benim attığımda "fo" harfi sizin attığınızdaki sembollerde "j" harfi olarak eşleştirilmiş sizinki yanlış mı onu bilemiyorum eğer yanlış değilse yine Afrika bölgesinden benzerlikleri olan farklı bir harf sistemi olma ihtimali çok yüksek.
bunlara sigil deniyor sicil diye okunuyor araştırabilirsin Sigil yazarakHerkese merhaba
Link, sayfa vs belirtmek yasak oldugundan sarimsakla yapilan bir calismadan asagida ki alfabenin ekran görüntüsünü aldim.
Teşekkür ederim. Paylaştığım ekran görüntüsünün tümü var artık ama yine de inceleyeceğim siğili. Teşekkürlerbunlara sigil deniyor sicil diye okunuyor araştırabilirsin Sigil yazarak
rica ederim, birço kullanımı var sigillerin aşk için şans için vesaire bileklerine ya da kağıda çizip ritüel yapabilirsinTeşekkür ederim. Paylaştığım ekran görüntüsünün tümü var artık ama yine de inceleyeceğim siğili. Teşekkürler
rica ederim, birço kullanımı var sigillerin aşk için şans için vesaire bileklerine ya da kağıda çizip ritüel yapabilirsin
Herkese merhaba
Bir ek yapmak istiyorum;
Bu alfabe ile yapılan işlemden sonra zarar görmemek için ne yapmak gerekir bilen var mı?
Tabi ki her büyünün kuralı ve dikkat edilecek yerleri vardır.Hiçbiri kolaylıkla elde edilebilecek bir şey değil.Siğiller benim bildiğimce tılsım görevi görüyor.Nasil?
Yani bunun kurali, dikkate alinmasi gereken seyleri illa ki vardir??
Tabi ki her büyünün kuralı ve dikkat edilecek yerleri vardır.Hiçbiri kolaylıkla elde edilebilecek bir şey değil.Siğiller benim bildiğimce tılsım görevi görüyor.