Böyle bir şey mümkün mü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan selonika
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selonika

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba. Bir kadın ile tanıştım ve kendisi mübarekler dediği şeyler ile konuşup insan hayatı hakkında şeyler söylüyor. Söyledikleri doğru geçmiş ve şuanki her şeyi doğru söylüyor. Ancak geleceğe dair şeyleri de söylüyor. Sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi? Söyledikleri doğru mudur geleceğe dair?

Bazı şeyler önceden öngürülebiliyor, bilinçaltı okuması yapmış olabilir. Gelişmemiş yerlerdeki kadınların kendilerine şiddet uygulayacak erkeklerle evlenmeleri tesadüf değil, büyücülerin olduğu ortamlarda sürekli takılıp da büyüye maruz kalmak da.
Ama gerçekten gayb ise söyledikleri bunu sadece Allah bilir, Allah dilerse bazı kullarına bildirir. Bilgi çalarak ulaşılamaz gayba.

Herkese merhaba. Bir kadın ile tanıştım ve kendisi mübarekler dediği şeyler ile konuşup insan hayatı hakkında şeyler söylüyor. Söyledikleri doğru geçmiş ve şuanki her şeyi doğru söylüyor. Ancak geleceğe dair şeyleri de söylüyor. Sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi? Söyledikleri doğru mudur geleceğe dair?
Misal neler söylüyor sizinle ilgili bir şeyler mi söyledi gaybı yalnızca Allah bilir şirke girmeyin boş verin

Yanlış anlamazsanız bana da bu konuda destek sağlayabilir misiniz?

Misal neler söylüyor sizinle ilgili bir şeyler mi söyledi gaybı yalnızca Allah bilir şirke girmeyin boş verin
Gaybın anahtarları Allah'ın yanındadır; onları O'ndan başkası bilmez. O, karada ve denizde ne varsa bilir; O'nun bilgisi dışında bir yaprak bile düşmez. O, yerin karanlıklarındaki tek bir taneyi bile bilir. Yaş ve kuru ne varsa hepsi apaçık bir kitaptadır.
En'am Suresi

Neden mümkün olmasın
Zaman dediğimiz şey nedir ki?
Bilinemez bir şey mi
Kendini sürekli tekrar eden bir spiral bir gerçekli mi?
Zaman Var ise var olan bir şey nasıl bilinmez olabilir ki ?

Kişiyi bilemem lakin kehanet binlerce yıldır yapılan bir şey yani artık gerçekliği sorgulanmayacak kadar da gerçek.

Soru şu olmalı bence

Söylediklerine inanmalımıyım. Eğer hoşunuza gitti ise inanın, gitmesi ise aman fal işte diye geçiştirin 🤣

Ha birde bu gayb olayı tekrarlanmış papağan gibi herkes aynı şeyi söyleyip duruyor. Herşey Türkçeye çevrilip özelikle o kelimenin de Arapça hali ile kalması da oldukça bana manidar geliyor.

Gayp duyu organları ile algılanmayacak gizlenmiş gerçeklik demek ?

Dini algı ( gerçeklik dikkat edelim) algı. Bunu kader olarak çeviriyor ? Neden ? Kader, insanın geleceği, insanın geçmişi, olacak olaylar dememiş de neden bilinmeyen gizli kelimesi seçilmiş.

İslamiyete eleştiri olarak algılamasın bence bilerek yapılıyor. Bir algı yaratmak için çünkü ezoterik bilgiler ile ilgilenilmesi istenmiyor.

lakin Havvas da ise kehanet tam da yüceltilen bir eylem ve şıh şeyh gibi kimseler bu konu da yüceltiliyor.

Burada insanların iki yüzlü olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Son olarak niye herkes buradaki herkesin Müslüman olduğunu ve kendi bakış açıları ile İslamiyet’i yorumladığını sanıyor ki?

Yani senin gerçekliğin benim gerçekliğim olmak zorunda mı?

Geri