Bolluk İlkesi ve Niyet Yaratma

Elnora_alila

Moderator
Dikkat! Niyetinizi açıklarken siz bolluk ilkesinden yola çıkıyorsunuz. Bu ilke şöyle sesleniyor: Ben Evrenin bolluğunda yaşıyorum!

Eğer siz kendi evinizde yaşamak istiyorsanız ama şu an bir odalı bile eviniz yoksa o zaman ev isteğini beyan ediyorsunuz. Kendinizi sınırlamayın. Aksi takdirde, siz ev hakkında düşler yaratıp ona ulaşamayacağınıza inanarak, ömrünüzü tek odalı bir evde yaşarsınız. Utanmayın! Siparişinizi söyleyin. İsteklerinizi açıklayın. Biz sizinle büyüler gerçekliğinde yaşıyoruz, orada her şey mümkündür. Siz niyetinize ruhunuzun gücünü, kalbinizin sıcaklığını da kattığınızda Evrenin bütün güçleri size yardım etmeye başlar.

İsa Peygamber'in sözlerini hatırlayın: "Kim sahipse, ona daha da verilecek ve fazlalaşacak ; kim sahip değilse, ondan sahip oldukları da alınacak."

Hayatta ilk adım her zaman, sizin kişisel seçiminizdir. Eğer siz bunu yapmazsanız, başkaları sizin yerinize bunu yapacaktır. Ama onlar sizin isteklerinizi bilmeyebilirler ya da yanlış söyleyebilirler. Size sadece sinirlenmek, suçlamak, pişman olmak kalır. Yani, kurban rolü oynamak.. Bu yüzden, kendi yaşamınızın sahibi olun ve kendi kişisel seçimini yapın. Niyetiniz net ve kesin olmalı! Dilediklerinizi alacağınız hakkındaki kuşkularınızı ve telaşınızı bir tarafa bırakın. Çünkü niyetlerinizi yerine getirecek simyacı, siz kendinizsiniz.

Niyetin Şeklini Yaratın

Alıştırma :

Şimdi niyetinizi etraflıca gözünüzde canlandırın. İhtiyacınız olan şeye artık sahip olmuş gibi gelecekteki halinizin parlak ve net şeklini yaratın. Hayal gücünüzü, yaratıcılığınızı ve tahayyülünüzü kullanın. Bu soruları cevaplayın : İstenilen sonucu aldığımı nasıl anlayacağım? Amacıma ulaştığımda ne görecek, ne duyacak, ne hissedeceğim? İstediğim duruma geldiğimde davranışlarım, duygu ve düşüncelerim nasıl olacak?

Bu soruların cevaplarını bir kağıda ya da hayalinizde canlandırdığınız bilgisayar ekranına yazabilirsiniz.

Kendinizi ihtiyacı olan şeyi artık elde etmiş biri gibi uzaktan izleyin. Kurguladığınız dünyaya girin. Bu durumda ne görüyor, ne duyuyor, ne hissediyorsunuz? istediğiniz şeyin gerçekten bu olup olmadığından emin olun. Bu, size ve çevrenizdekilere mutluluk getirecek mi? Niyetinizi mümkün olduğunca etraflıca hayal ediniz..

Bilinci Genişletmek İçin Alıştırma

1. Bütün görsel terimleri kullanarak hayatınızda olmuş bir olayı anlatın : "parlak", "görmek", "renk", "görünmek" vb. ( Örneğin, tiyatroya gidişinizi anlatıyorsunuz : "... ve salona girdiğimde çok insan gördüm. Herkes güzel ve gösterişli giyiniyordu. Her taraf çok ışıklıydı. Büyük projektörler sahneyi aydınlatıyordu. Dördüncü sırada yerimi buldum ve yerime oturdum. Ondan sonra etrafıma bakındım. Duvarlarda büyük resimler asılmıştı "

2. Şimdi aynı durumu işitsel terimleri (duyduğumuz şeylere ait olan) kullanarak anlatın ( " ... Salonda çok gürültü vardı. İnsanlar birbiri ile konuşuyordu. Bazıları yüksek sesle, bazıları ise - başkalarını rahatsız etmemek için alçak sesle konuşuyordu. Kırık kırık cümleler duyabiliyordum. Ben başkalarının konuşmalarını dinlemek yerine müziğe konsantre oldum. Aniden zil çaldı. Onun ardından biri daha ve biri daha . Salon hemen sakinleşti ve insanlar yerlerine oturmaya başladı. Koltukların çıkardığı sesler duyulurdu." )

3. Şimdi kinestetik terimleri (hissettikleriniz ) kullanın ( "Yerime oturduğumda ortamın tüm azametini hissettim. İlk oyunda bulunduğum için kendimi çok iyi hissediyordum. Hissettiğim mutluluğu başka bir şeyle kıyaslamak çok zordu. Kendimi çok iyi ve hafif hissediyordum. Bana çok rahat bir yer denk gelmişti . Koltuk çok yumuşaktı. Dokununca çok hoş bir his veren velur kumaşla kaplanmıştı . Ellerimi üstünde gezdirip tekrar tekrar bu hissi yaşamak bana keyif veriyordu... "

4. Şimdi ise bu sistemlerin üçünü de kullanın: görsel, işitsel ve kinestetik. ( "Salon çok güzel ve merasim havasındaydı. Müzik çalıyor, sahne her taraftan aydınlatılıyordu. Çok kalabalıktı .Kadınlar ve erkekler çok güzel giyinmişlerdi. Kendimi çok hafif ve mutlu hissediyordum. Ayrıca tiyatroyu da seviyorum. İnsanların gösteriyi coşkuyla beklemekte olduğu açı kça görünüyordu. Bazıları gruplara ayrılarak bir şeyler hakkında yüksek sesle tartışıyorlardı. Başkaları sakince ve düşünceli bir şekilde koltuklara otuyorlardı. Aniden zil çaldı ve ben yerime geçmeye karar verdim. Otururken koltuğun çok rahat olduğunu fark ettim. Yerim de çok iyi idi. Bütün sahne önüme açılıyordu. Şansım yaver gitmişti.. )

Şimdi bütün bunları kendi niyetinizle yapın.

Sinelnikov_

Geri