Bolluk Bereket Deneyimleriniz

cathrine

Kayıtlı Üye
Şimdiye kadar kişisel gelişim kitapları,kadim bilgeler ya da dini yöntemler haricinde kendi kendinize keşfettiǧiniz " bolluk/ bereket" deneyimleriniz var mı? Saçma ,anlamsız ya da komik olsa bile yazın ,hem birbirimize katkıda bulunuruz hem de eǧleniriz...Amacım beraber gülüp birbirimizi olumlu etkilemek...

Hiç kimse yorum yazmamış,bu yüzden ilk yorumu ben yazıp bir süre daha konuyu güncel tutmak istiyorum...

Öncelikle evdeki hicbir şeyi israf etmemek,bir şekilde deǧerlendirmek...

sabah erken kalkıp işini yaparsan bolluğun da bereketin de artar. hep buna inandım. Sabahın erken saatinin bereketi vardır.

Ben özellikle kul hakkından uzak duruyorum. Az olunca yetinmeye ve çok olunca savurmamaya dikkat ediyorum. İsrafta hiç huyum değildir. Biriktirmeyi ve tasarruf etmeyi seviyorum. Böylece hali hazırda şükür diyorum. Bereket yaradandan.

Parayı savurmamak ,dikkatli kullanmak gerçekten de çok etkili...Çünkü "ölçülülük" yasasına giriyor aslında bu durum...Herşeyin aşırısı zarar olduǧu gibi "çok paraya" sahibim düşüncesine kapılıp boşu boşuna para harcamak hem ruhumuza iyi gelmez hem de israfa girer.Ölçüyü kaçırdıǧımız her yerde de sınanırız insan olarak...Çok mu paran var,faydalı işlere yönelin o zaman...Bu işte sizi yükseltir...Maddi manevi bolluk içinde oluruz zaten..

Bu konuyu açma sebeplerimden biri de bazı yerlerde insanlarımızı çok yanlış yönlendiren öǧretilerden rahatsız olduǧum için..."Mış" gibi yapın,zenginmiş gibi davranın ,istediǧinizi alın diyerek bazı kişilerin bilinçaltını olumsuz etkiliyorlar bence...Bu mantıktan çıkalım,herkes bütçesine göre davransın ,o zaman daha iyi olacaǧız...Kişisel gelişim adı altında yanlış yönlendirmeler olduǧunu düşünüyorum...Bir de " zengin olmanın sırrı" diye paylaşılıyor ve bu akıma kapılıpmda borçlara giren insanlarımız var....Lütfen aklımızı kullanalım...

Geri