Bir tanrı

xabdullah42

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Ağu 2016
Mesajlar
34
Tepkime puanı
6
Konum
İstanbul
İş
Grafik Tasarımcı
Merhaba forum sakinleri,

Din konusunda kafam her zaman karışık olmuştu, ama son zamanlarda deizme doğru kaymaya başladım.. bir tanrı/rab artık herneyse kesınlıkle var fakat bu allah mı emin olamıyorum artık..bazı yollarla ıspatlamaya calısıyorum mesela benım bır amcama buyu yapıldı bır ılım sahıbı kadına gıttıklerınde büyünün nerde oldugunu noktasına kadar soylemıs ve dogru cıkmıs... bu nasıl mumkun cinni varlıklarla dolaylı yoldan ıspatlamaya calısıyorum ama sankı kalbım artık mutlu olmadıgımdan bır ısyan surecınde mı anlamlandıramıyorum..

sizden istedıgım bu tarz ılımlere sahıp olan kısıler bana allahın kanıtını sunabılır mı mesela bu gece ruyamda bana bır ısaret yada benımle ılgılı bırseyler soyleyebılırler mı?

Bu yazdıklarım sıze bıraz degısık gelebılır sımdıden ozur dılerım ama bu yontemle anlamlandırmaya calısıyorum baska ne olabılır aklıma gelmıyor.. elımde degıl..
 

AlpHa1907

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Eki 2017
Mesajlar
8
Tepkime puanı
15
bir tanrı/rab artık herneyse kesınlıkle var fakat bu allah mı emin olamıyorum artık
Eğer Deizim'e yöneliyorsan yaradanın isminin ne anlamı var ki? Allah da desen, Rab da desen ya da Tanrı da desen aynı olmaz mı zaten? İsmine ne dersen de o zaten tek bir tane olan Yaratıcı olmaz mı?

İlim sahibi olanlar sırf tanrının varlığını sana ispatlamak için ellerindeki güç/yetenek (Adına ne demek istersen de) kullanmazlar. Eğer bir Tanrı ya da İnancın varlığını kendine kanıtlamak istiyorsan, bu kanıtı ancak kendin bulabilirsin. Yani aradığın sorunun cevabını sadece sen bulabilirsin.
 
Üst