"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

bir soru..

Gwendoline

Kayıtlı Üye
merak ettiğim bir şey var. açıkca yazacağım. cinlerinde bizde oldugu gibi farklı inançları var iyileri ve kötüleri var evet.. sorularım şöyle;
öncelikle neden kafir olanlar bizimle iletişim kurmaya daha çok meyilliler ve çoğu davette öncelikle onlar gelir?
ve en merak ettiğim şey ise.. kötü olanlar neden bize zarar vermeye çalışır? yani şeytanın yolunda gidiyor bile olsalar.. şeytan da insana alalade yani açıkca zarar vermez (vesvere, şüphe verir vs.) neden bunlar açıkca ve çok belirgin bir şekilde bizi korkutmaya ve test etmeye çalışırlar.. insanların da kötüleriyle kıyaslamaya çalışıyorum fakat. yeryüzünde hiçbir varlık sebepsiz kötülük yapmaz diye düşünüyorum ben.. çünkü varlıklar da biliyorlar onların enerjileri bizimkilerden kat ve kat fazla. yani bize agır gelebilir.. ve senin niyetinin kötü olmadıgını sadece yardımlaşmak istediğini de çok rahat anlayabilirler diye düşünüyorum..
büyü yapma dışındaki derin konulara girmedikçe (tehlikeli olabilir çoğu zaman çünkü) neden bizi korkutmaya çalışsınlar? bunun sebebi nedir. şeytan bile insanı kötüye çekmek için güzelliği kullanır.. herşeyi güzel gösterir derler çünkü. birçok yerde çok yazı okudum araştırdım fakat bunu açıklayabilir ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

cinler ve insanlar boyut hali ile farklıdırlar...yaratılış bakımından farklıdırlar...asıl görevleri ise tektir.ALLAHA kulluk etmek...kafir cinler ise insanları doğru yoldan saptırmaya çalışır....cinler kendini beğenmiş varlıklardır...hala kendini insanlardan daha üstün bir kapasitede görmektedir..ksıkançlık ve kin duyguları alalen ortadadır...nefsleri vardır tıpkı insanlar gibi...öncelikle davet yaparken işin ehli olmak önemlidir...ilm,sabır bu ikisi bu yolda kaçınılmazdır..birde bazı kalıplaşmış sözlerle birden gelebilirler..bu davete genellikle sufli cinler kötü cinler icabet ederler...öbür iyi cinler ise belli manevi olgunluktan sonra gelirler..her neyse bize kafir cinlerin zarar verme durumu aslında yok...şu şekil var..psikolojik rahatsızlıklar verebilir..enerjilerini biz insanlara vererk bir takım duygu saptırmaları yaşatabilir..fiziksel çarpmayı ise kendince haklı gördüğü bir nedenden dolayı yapabilir...şimdi diyeceksiniz ki biz insanlar öyle bir şey yapmıyoruz...hayır cinlerde kötü olduğu gibi insanlardada kötü olanlar vardır...onları saptırmaya çalıştıran bir sürü kişi tanıyorum..geceleri banyoya su döküyor...elektrik direklerine soğan kabukları koyuyor...gece poşette şıkırtı olduğu an su döküyordu...bir kaç cinin sanırsam yanmasına sebep oldu ve sonra aklını kaybetti...bizdede o imkan var...ama nasılki onların müslüman vasfında olanlar zarar vermiyorsa bırakın zarar vermeyi davete bile icabet etmiyorsa insanlarda böyledir..uğraşmıyorlar...yoksa eğer onlar gibi akıllarına koysalar...bütün cinler yanar biter...dokunsalar kül olacak haldelerdir....şeytanın durumu çok farklı bir durum..ona belli bir görev verildi..belli vasıflar yüklendi...ALLAH buna izin vermiyor..eğer izin verseydi...şu an dünya denilen bir yer olmazdı...insanın aklı hayaline gelmeyen şeyler gerçekleşirdi..fakat cinlerinki öyle değil...bizde olanların aynısı sadece hareket enerjileri yüksek...görme dereceleri farklı ve bunları kimisi aracı kullanıyor kimisi amacında...umarım anlatabilmişimdir

İçinizdeki korkuyu bilirler ve sizinle eğlenirler. İnsanlar gibi onlarında iyisi ve kötüsü var. Bizim bazılarımız onları merak ettiğimiz gibi onlarında bazıları bizi merak ederler. İnsanların bir çoğu onlardan korkuyor ve cinlerinde kafirleri insanlardan korkuyorlar. Eğer bir dinde değilseniz daha çok musallat olurlar. Çünkü kafir olduğunuz halde onlara zarar veremezsiniz. Mesela bir dindeyseniz en azından Allaha şikayet edersiniz. Bu yazdıklarım şahsi fikrim :)

neden bizi korkutmaya çalışsınlar demişsiniz...biliyormusunuz..bazen yapmışsınızdır bi takım hareketler taklitler veya komik bir şakalar ...evde tekken bir şey yaptığınızda aslında onlar korkar ...fakat biz bunu bilemeyiz...onların mizah anlayışı ile bizmki farklıdır.mesela ...bizim güldüğümüz şeylerde onlar kendi boyutlarıca korkarlar..belki bu yüzden intihar edenleri bile vardır...eşlerine dostlarına anlatırlar bizim gibi...arkadaşlarıda tıpkı insanlar gibi korkmaya başlar..ve sonra artık öc almak isterler...ve bazen o kapıyı kendileri aralarlar..ve bizleri korkutmaya çalışırlar....belkide amaçları sadece size neden bunu yaptığınızı sormak ...fakat bizim anlayışımıza göre bu durum bir korku öğesidir..benim arkadaşımın başına böyle bir şey gelmişti..evde spor yaptıktan odada sarsıntılar olurmuş...cinler yaptıklarının anlamını çözemeyip korkmuşlar...o evi terketmişler...fakat en sonunda rüyasında durumu bildirmişler...konuya biraz uzak olabilir ama anlatıyım dedim...

anlıyorum.. kıskançlık ve kin duygusu. evet bu 2 kelime hiç hoşuma gitmedi..
haklısın ama. :/ şahsen bazı şeyleri sorabilmek isterdim.. isterdim diyorum çünkü risklerini göze almam. 2 kere çagırma deneyimim oldu ama. istersen anlatabilirim. başıma da kötü bir şey gelmedi. bilemiyorum ya çok mu korkutuluyoruz acaba şu olur bu olur diye..
çıkamadım işin içinden şimdi :(

Bir hata var düşünce ve sorunuzda. Cinlerin bizi korkutmaya çalıştıklarını nereden çıkartıyorsunuz. Ki enerjilerinin bizden kat ve kat üstün olduğunu nereden çıkartıyorsunuz.

1. Cinlerin korkuttuğuna dair anlatılanların çoğu bir hikayedir. Bir eğlence aracıdır. Eskiden televizyon radyo gibi eğlence araçları yoktu. İnsanlar oradan buradan duyduklarını ekleyerek ve değiştirerek bu türlü hikayeler uydurdular. Çoğu varlık iletişim kurmak istediği kişiyle iletişim çabası sırasında insanlar bilinmeze olan korkularından kaynaklı olarak bu iletişim çabasından doğal olarak korktular. Diğer gerçek korkutma durumları ise insanların cinlerin yaşadığı alanlara müdahale etmeleri ve cinlerle çalışan insanların başka insanlara yönlendirmesi ile olmaktadır.
2. Cinler elemental varlıklardır. Ateş elementine sahiptirler. Yani tek bir elementten meydana gelirler. İnsanlar ise 4 elementten meydana gelir. Bu yüzden cinler değil insanlar cinlerden üstündür.
3. Cinlerin bizler gibi farklı dinleri vardır. Bazıları bizler gibi dinine tamamen bağlı iken bazılar yine bizler gibi dinlerinin öngördüğü herşeyi yerine getirmezler. Bazıları da aşırı dindardır. Kafir olmayı islam dininin dışındaki diğer dinler için kullanıyorsanız islam dinine tamamen harfi harfine uyan bir cin eğer bir görevli değilse ve ya aileden gelen bir miras yok ise insanların davetlerine karşılık vermez. Çünkü dindar bir cinin görevi dinin gerektirdiklerini yerine getirmektir. İnsanların basit isteklerini inandıkları dinin dışına çıkarak yerine getirmeyi tercih etmezler. Bu sadece islam inancı için değil hangi inanca inanırlarsa inansınlar o inançta tam ve bütün olarak inanan diğer bütün cinler için geçerlidir.

Maalesef günümüzde sinema için hazırlanan senaryolarda cinler hakkında tam ve doğru bilgi verilmemektedir. Aynı şekilde alimler hem herkes ilgilenmesin hem de yanlış yapıldığı zaman tehlikeli olabilir diye cinleri korkulması gereken varlıklar olarak lanse etmişlerdir. Bu türlü bilgiler gerçeği değil abartılmış yorumlar içerir.

anlıyorum.. kıskançlık ve kin duygusu. evet bu 2 kelime hiç hoşuma gitmedi..
haklısın ama. :/ şahsen bazı şeyleri sorabilmek isterdim.. isterdim diyorum çünkü risklerini göze almam. 2 kere çagırma deneyimim oldu ama. istersen anlatabilirim. başıma da kötü bir şey gelmedi. bilemiyorum ya çok mu korkutuluyoruz acaba şu olur bu olur diye..
çıkamadım işin içinden şimdi :(
ALLAH istemedikten sonra o kapı açılmaz...şu an yanımda ama ben onu göremiyorum..hissediyorum..ama gülüyor şu an ...hem korkma bi anlat belki çözüm üretebilirim

Bence bu işi iyice araştırmadan yapmayınız. Kendinizi ilk önce güvene alınız. Sonra gelecek olan bir müslüman cin daveti yapın. Kafirler gelirse sizin için iyi olmaz. O yüzden siteyi araştırın ve müslümanını davet ediniz. Ben genelde korkmam ama akşam olunca rahatsız olurum. Yoksa cinlerden korkmuyorum. Nasıl gözüktüklerini bilmiyorum. Müslümanları zararsız ve iyidirler. Ne kadar cesur olursanız o kadar sizin içn iyi olur :)

Bilgili olursan zaten cesaretlisin demektir :) Sana zarar gelmeyeceğinden emin olduğun için korkmayacaksın çünkü güvenlik önlemlerini almışsındır.

evet çok teşekkür ederim Yule. bu anlattıklarının çoğunu biliyorum aslında. aynı senin dediğin gibi benimde söylemeye çalıştıgım korkutulmaktan kasıt.. işte ''öyle herkes yapamaz, buna senelerini vermiş insanlar var, deneyimsiz yapmayın, meraktan yapmayın, ha deyince yardım mı edecek sanki, çok tehlikeli musallat olur'' gibi söylemler.. ki bunların bir çoğunu da bu forumda okudum kullanıcılar tarafından yazılmış :)
zaten herhangi bir büyü vs. için kullanmak veya çagırmaktan bahsetmiyorum öyle bir durumda tabiki işin rengi değişebilir. bilmediğim ve yükünü alamadıgım şeylere çocuk oyuncagı gibi zaten parmagımı sokmam..

daha önce ilk çagırdıgımda bir arkadaşımla, anlatayım sizede :) gerçekten geldiğini ikimizde biliyoruz çünkü buna dair ıspat istemiştik.. mumlar vs. vardı anlamak için mumların numarasına göre (yani bizim söylediğimizin) hareket etmesini sönmesini vb gibi şeyler istedik.. tamamen rüzgarsız ortamda. hepsi oldu.. :) fakat ısrarla hiçbir sorumuza cevap vermedi fincanı oynatmadı saatlerce bekledik. ve ben sinirlenip ''aman bee!'' tarzında öfkelenip fincanı açıverdim.. ve açmamla arkamda duran büyük su borusundan (vana) şangır şungur suların akması bir oldu :) haliyle anlık sıçradım tabi. sonra bitti gitti..

2.de ise başka bir arkadaşımla eski bir evde sadece çagırdık ve emin olmak için 2mizinde hiç bilmediği (atıyorum birinin amcasının veya dedesinin ismi) gibi bir soru sorduk ve fincan direk tek bir harfe yöneldi. çok yavaş ilerlediği için ve vaktimiz olmadıgından bırakmıştık.. ben daha sonra merak ettiğim kişiye o ismi sordugumda. fincanın gittiği harf ile başlayan bir ismi oldugunu ögrenmiştim :) çok şaşırmıştım açıkcası..
başımıza da herhangi bir aksilik vs. gelmedi. ki bunu yaparken çok genç ve deneyimsizdik açıkcası lise son zamanlarımdan bahsediyorum. 6-7 sene önceleri neredeyse..

hatta elimde ilk olaydan bir fotoğraf var o ve o fotoğraftaki ilginç bir detay. buraya koysam mı bilemiyorum..

Geri