Bir şeyler değiştirebilirmiyiz?

Mctulhu

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Şub 2018
Mesajlar
7
Tepkime puanı
9
Merhaba arkadaşlar.Bu gezegende bir tarafta açlıktan insanlar ölürken diğer tarafta binlerce dolarlar ödenip kaçırılan insanlara işkence yapılıyor,organları satılıyor ve cocuk p'nosu gibi bir cok şey.Deep Web içeriklerinden bahsediyorum.Bu kadar pislik neden var ve neden buna göz yumuluyor? Deep Web çok gizli felan diyorsanız,basit bir VPN kullanılarak ulaşılabilen bir şey ne kadar gizli olabilir?

Bunlar dışında İnsanların beyinleri yıkanıyor,tek tip insanlar yaratılmaya çalışıyor.İnsanların tahammul seviyesi düşüyor ve nefret artıyor.Küçük çocuklara tecavüz ediliyor,hayvanların uzuvları kesiliyor.Birine sokakta bir iftira atsanız insalar sorgulamadan onu linç edecek haldeler.
Bu dünyanı yöneten acımasız örgütler (İlluminati,üst akıl,derin devlet ne diyorsanız) bizi bu kadar kolayca kontrol edip yönlendirebiliyor.Bir çok kan donduran komplo teorilerine girmiyorum bile.Bütün bu olanlar,dünyanın gitmekte oldugu durum beni endişelendiriyor ve umutsuzluğa düşürüyor.En sonunda kendi kendimizi yok edicez böyle giderse.

Benim sizlerle tartışmak istedigim konu;bu düzeni değiştirebilir veya içinden çıkabilir miyiz? Ya da bunların hepsine göz yummak mı gerekiyor?

Şahsi fikrim bunu değiştirmenin imkansız oldugu yonunde.İmkansız değil diyorsanız yaşamak için bu duzeni kuranların yemeklerini,teknolojisini vs kullanıyoruz.
 

amissa

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Ağu 2017
Mesajlar
18
Tepkime puanı
22
Şahsi görüşüm değiştiremeyeceğimiz yönünde. Çünkü iyi insan olduğu kadar kötü insan var. Kötü olanı seçmek bir o kadar kolay ve hemen yanı başımızda. Ve şu bahsi geçen insanların çoğu yaptıkları eylemleri kötü veya yanlış olarak nitelendirmiyor. Eğlence,tatmin vs. olarak nitelendiriyor. Ve kötülük insan var oldukça asla ama asla bitmeyecek. Aynı şekilde iyilikte. Tabi masallardaki gibi iyi kazanmıyor malesef. İyi ve kötünün iç içe geçtiği, bazen ayırt edilemediği,bulandığı acımasız bir dünyada yaşıyoruz..
 

Mctulhu

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Şub 2018
Mesajlar
7
Tepkime puanı
9
O zaman bunlara göz yumarak sadece kendi hayatımızı güzel şekilde yaşayıp ölmek mi gerekiyor ?
 

amissa

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Ağu 2017
Mesajlar
18
Tepkime puanı
22
O zaman bunlara göz yumarak sadece kendi hayatımızı güzel şekilde yaşayıp ölmek mi gerekiyor ?
Göz yummak olmaz tabi ki. Değiştirip, güzelleştirebileceğimiz şeyler için uğraşmalıyız. 'Her şeye rağmen iyi insanlarda var' denilen kişilerden olabiliriz. Belki dünyayı kurtaramayız, kahraman da olamayız. Ama denemekten zarar gelmez ha?
 

Bulut_atlası

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
780
Tepkime puanı
31
Değiştirebilir miyiz cümlesini duyunca aklıma hep yarının dünyası filmi geliyor oradaki karakter de asla vazgeçmemisti..
 
Ü

Üye silindi 58480

Ben de duzenin degismeyecegi kanahatindayim. Ama her defasinda yikilip kisa kisa bahar donemleri gelecektir,

Olaya sir ve hikmet nazari ile bakiyorum :

Dunya kurulmadan once zaten belliydi simdiki vaziyetten farkli birsey olmayacagi. Dunya tarihine, Ilk insan prototipinin yapilip gorucuye cikartildigi bir kritik mudahale yapiliyor. Allah bir beser yaratip, tum yonleri ile onu yeryuzu sakinlerine tanitiyor. Melekler kan dokecek olan bi beseri neden yarattin diye soruyor. Duyarlilar degil mi ? Cinlerin umurlarinda olmuyor bile. Ama is ona sedce etmeye gelince melekler hemen secde ederken, seytanlar niyeti bozuyorlar. Demek ki Allaha karsi ya bir ayaklanma ya da bir toplu darbe hazirliklari oldugunu anliyoruz. Allah seytani kovuyor kovmasina ama seytana unutamayacagi bir ders vermek murad ediyor. Seytana ve cinlere kiyasla insanin tum dezavantajlarina karsi, insan gercekten Allaha inanabilmeyi basarabilirse olusan inanc gucunun her defasinda seytanin kuvvetlerini kiracagi bir guc dengesine hapsediyor seytani. Oyle itibarsizlastiriyor ki seytani o itibarini geri kazanmak icin artik tum insanlari azdirmak ya da uyutmak ya da buyulemek zorunda. Kiyamet seytanin yerkureye ilk ve son golunu atmasi ile kopuyor.


Iste bu yuzdendir ki, dunyadaki zulum ve acilar bitmez. Ama basir ve esenligin savunuculari yer yer karsi ataga gecerler. Icinde bulundugumuz donem de zaten karsi ataga gecilecek bir donemin on alametlerini tasiy9r.
 

Mctulhu

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Şub 2018
Mesajlar
7
Tepkime puanı
9
Ben herhangi bir şekilde atağa geçilip iyiliğin kısa sürede olsa hüküm süreceğini düşünüyorum.Çünkü bu kötülüğü yapnlar gerçenten hafife alınacak kişiler,örgütler değil.
Bu sebepten dolayı Allah'a,Tanrıya ve ya Tanrılara kısacası yaratıcıya bir sitem,isyanım var.Bu kadar kötülük olurken bir müdahalede bulunulmaması beni geriyor.
Bu arada İslam ve diğer inanışlara göre bunlar kıyamet vs gibi şeyler ile bitecek deniyor.Fakat ben bu dinlere bağlı olmadığım için gerçekten bu durumdan bıkmış durumdayım.İslama göre zamanında Lut kavminin başına gelen olaylar bu adamlara gelemiyor mu?

Belki de kötülük bu sistemin yürümesi için gerekli olan bir şeydir?
 

boristanblue

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Mar 2013
Mesajlar
189
Tepkime puanı
243
Konum
Istanbul
Peygamber gelse taşlarlar, dindar olduğunu söyleyen insanlar bile !! öyle bir düzen içindeyiz, son durağa varmak üzereyiz, düzeltmek için bir şeyler yapmak,yapmaya çalışmak neden olmasın, hiç bir şey olmasa da, safımızı belli ederiz.
 

Eleman

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Tem 2014
Mesajlar
107
Tepkime puanı
47
İş
Tasarim ve El Sanatları
Çöküş küresel ısınmayla start aldı. Dünyanın tahmini ömrü temiz su kaynaklarının bitmesi, arıların soyunun günden güne azalması ve ekosistemlerin bozulmasıyla paralel olarak ilerliyor. Bu yüzden zaten kendini bilim ve teknoloji ile, zekasını kullanarak geliştiren ülkeler dünya dışı hayat, uzay, Mars'ta hayat konularına yöneliyor, yatırım ve araştırma yapıyorlar. Dünya hayatının devam edeceği öngörülseydi zaten onca paralar bilime harcanmazdı. Kaçınılmaz bir son muhakkak var. Fakat insanoğlu olur da bir şeyleri başarabilirse türünü bu dünyada olmasa bile farklı dünyalara taşımayı başarabileceğini umuyor. İnsan zekası geliştiği kadar iç dünyasını, ruhunu aynın paralelde geliştiremediği, başka bir deyişle boyut atlamayadığı sürece gidebileceği başka dünyaları bile yıkıp, dağıtıp, bozabilecek türden bir varlık. O nedenledir öncelikle bu dünyada iyi yönde bir değişim olmasını istiyorsak bu değişime kendi içimizden başlamalı ve kişisel olarak, insani olarak gelişmek zorundayız. Başkaları ne düşünür bilmem ama Allah bence insan denen varlığı yaratmasaydı bu dünya ilk zamanları kadar temiz ve zarar görmemiş halde kalırdı.
 
Ü

Üye silindi 62166

Dostum güzel yazmışsın ama bu dünyada yalnız değiliz. Bizi izleyen muhteşem varlıklarda var. Tabi bu varlıklarla temas kuran profösörler var.
ne diyelim iyi diyelim iyi olsun herşey gönlünce olsun..
 
Ü

Üye silindi 58480

Ben herhangi bir şekilde atağa geçilip iyiliğin kısa sürede olsa hüküm süreceğini düşünüyorum.

Gecenin en karanlik oldugu zamanda ben hic isik goremiyorum demeye benziyor.
Halbuki sistematigi bilen kisi gecenin en karanlik zamanindan sonra aydinlanmaya dogru bir istikamet oldugunu bilir.
Gunumuzde fitne ve kargasa aldi basini gidiyor. Dunya tarihinde peygamberlerin ya da bolgesel kurtaricilarin alametleri hep fitnenin onune gecilemez olmasi olmustur.




Çünkü bu kötülüğü yapnlar gerçenten hafife alınacak kişiler,örgütler değil.

Tabi ki. Ne kadar guclu olurlarsa olsunlar olaya genel kader yazilimindan bakmayi basarabilirsek illa ki isler tersine de donebilir.
Materyal olan dunyada oyle bir bilgi trendi zuhur eder ki para ile alinabilecek tuketim araclari birden gozden dusuverir mesela. Sprituelizm oyle bir yukselise gecer ki kisi egosunu terkeder ve ulke yoneticilerine kadar bu trend sirayet ederse derin ve sinsi politika yurutmek gereksiz hale gelebilir.


Bu sebepten dolayı Allah'a,Tanrıya ve ya Tanrılara kısacası yaratıcıya bir sitem,isyanım var.

Acilara din degil, dine meydan okumak sebep verir.
Allah dunyanin gulluk gulistanlik olmayacagini zaten soyluyor. Icinde yasadigimiz ortami ne amaca yonelik olarak tasarladigini da soyluyor. Klaplerin ancak inanc yasasi ile dunyada saglam kalabilecegini de soyluyor. Simdi siz oyunu kuralina gore oynamazsaniz kusura bakmayin ama o oyunun kuralini koyanin kurallarina gore netice alirsiniz.

Bu kadar kötülük olurken bir müdahalede bulunulmaması beni geriyor.

Malesef beni de.

Bu arada İslam ve diğer inanışlara göre bunlar kıyamet vs gibi şeyler ile bitecek deniyor.






Geliyordur tabi ki. Ama dunyadaki bu zulme karsi bir uyanis baslamiyorsa bu insanlarin dine ters olan nerede ne akim varsa artik onlara bulasmis olmasindan kaynaklaniyor.
Kimse kusura bakmasin. Siz dunyada yaslanmamak uzere yasarsaniz, ahirete hesap gunune inanmadan yasarsaniz, nasilsa 1 kere dunyaya geliyoruz diye oncenizi ve sonranizi elden birakirsaniz e bana dokunmayan yilan 1000 yil yasasin da dersiniz, ne halleri varsa gorsun de dersiniz.


Belki de kötülük bu sistemin yürümesi için gerekli olan bir şeydir?

Kotuluk olmasaydi iyilik tanimsiz ve degersiz kalacakti. Kotulerin en kotusunde israrci olmak aslinda iyiliklerin en iyisinin karsiligini bulmasi icin gereklidir. Zihinlerimiz buna kodludur. En sevdigimiz dizide illa ki bas kotuler ya da bir komplo ortami olur. Bu bizi ayik tutmanin tek yoludur. Kimse film izlerken herseyin yolunda gittigi bir senaryoyu izlemez . Iranik degil mi ?
 

makssenberg

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Ocak 2018
Mesajlar
384
Tepkime puanı
396
"değiştirilemez" diyenleri ciddiye almayın evet gırtlağa kadar batmış vaziyetteyiz altın, gümüş vs emtiaların bile değerleri bu küresel sermaye tarafından kontrol ediliyor biz de kuyumculardan gidip onların manipüle ettiği fiyattan alım satım yapıyoruz fiyatları bağımsız sanıyoruz. Ülkemizi de etkileyecek hatta etkilemeye başlamış olan ekonomik kriz aslında bu küresel sermayenin parasının çok az bir kısmını bir borsadan çıkartıp diğerine soktuğu için yaşanıyor bu basit hareketlere bile dayanacak gücümüz yok. Bunlar değiştirilebilir dünyamız milyarlarca yılda neler gördü. Ancak zaman da daralıyor küresel ısınma katliama yol açabilecek bir felaket ve hükümetler tarafından ciddi adımlar atılmaması bize "acaba bu küresel sermaye oyuncuları dünyayı mahvedip dünyadan gidecek mi" düşüncesi veriyor çünkü hepimiz aynı gemideyiz ve zaman çok daraldı buna rağmen bir önlem hareketi görünmüyor. Mars'ta atmosfer yaratmak göründüğü kadar zor değil ve parası olmayan oraya gidemeyecek. Dünya dışı varlıklarla temas konusuna gelince onların dünya siyasetine en ufak müdahale ettiklerini bile sanmıyorum.
 

Seraphine

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ocak 2017
Mesajlar
472
Tepkime puanı
734
Yaş
30
Konum
Hall of Guides
Ben herhangi bir şekilde atağa geçilip iyiliğin kısa sürede olsa hüküm süreceğini düşünüyorum.Çünkü bu kötülüğü yapnlar gerçenten hafife alınacak kişiler,örgütler değil.
Bu sebepten dolayı Allah'a,Tanrıya ve ya Tanrılara kısacası yaratıcıya bir sitem,isyanım var.Bu kadar kötülük olurken bir müdahalede bulunulmaması beni geriyor.
Bu arada İslam ve diğer inanışlara göre bunlar kıyamet vs gibi şeyler ile bitecek deniyor.Fakat ben bu dinlere bağlı olmadığım için gerçekten bu durumdan bıkmış durumdayım.İslama göre zamanında Lut kavminin başına gelen olaylar bu adamlara gelemiyor mu?

Belki de kötülük bu sistemin yürümesi için gerekli olan bir şeydir?
Aslında olaya farklı bir açıdan bakarsanız, siteminizin ne kadar anlamsız olduğunu fark edersiniz. Tüm bu olaylar insanların seçim ve iradesi ile gerçekleşti. Diğerlerinin bu sonuçları kabul etmiyor olması, seçimlerin yapılmış olduğunu değiştirmez. Herkesin kendine ait karma ve yaşantıları vardır. Eğer birisi bir hayvana zarar veriyorsa veya toplumu kötü olaylara sürüklüyorsa, bunun sonucunu mutlaka görecektir. Tanrıya gerçekten inanan kaç kişi var? Duasını gerçek inancı ile eden kaç kişi var? Dua etmek bir sonuç getirir diye edilirse, ağzınızı yorduğunuzla kalırsınız. Kelimeleri ve enerjileri güçlü kılan sizin inancınızdır. Tanrı bu yaşamı bize her başımız sıkıştığında müdahale etsin diye değil, kendi seçimlerimizin sonuçlarını görelim ve ruhumuzu geliştirelim diye hediye etti. Eğer önce ki seçimler bir çok insanı bu noktaya getirdiyse, yapabileceğimiz bir şey yok. Biz sadece kendi hayatımız ve yaptıklarımızdan sorumluyuz, başkalarının hareketlerine karışma gibi bir sorumluluğumuz yok. Eğer İslam dinine inanmıyorsanız kıyamet kavramını da aklınızdan çıkarabilirsiniz. Zamanı geldiğinde bu durumlar da son bulacak. Ama henüz değil. Yaşananların baskısını Yaratıcı'ya yöneltmek kesinlikle yapılmaması gereken bir şeydir. Karşınızda düşmanınız değil, size bu hayatı bahşeden yaratıcı var. Tanrı'nın ışığı yolunuzu aydınlatsın.
 
Son düzenleme:

Dankyy

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Ara 2014
Mesajlar
121
Tepkime puanı
16
Konum
Batumi
İş
Meskalatör,enpeksiyon
Sen Rab’be güven ve iyilik yap… Rab’den zevk al, O senin içindeki istekleri yerine getirecektir. Her şeyi Rab’be bırak, O’na güven. Rab’be umut bağlayanlar yeryüzünün varisi olacaklardır. (Mezmurlar, 37:3-9)
Alçakgönüllüler ülkeyi miras alacak, derin bir huzurun zevkini tadacak…. Çünkü kötülerin gücü kırılacak, ama doğrulara Rab destek olacak. Rab salihlerin her gününü gözetir, onların mirası ebedi olacaktır. (Mezmurlar, 37:11, 17-18)
Yeryüzünün dört bucağı anımsayıp Rab’be dönecek, ulusların bütün soyları O’nun önünde yere kapanacak. Çünkü egemenlik Rab’bindir… (Mezmurlar, 22:27-28)
 

makssenberg

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Ocak 2018
Mesajlar
384
Tepkime puanı
396
Sen Rab’be güven ve iyilik yap… Rab’den zevk al, O senin içindeki istekleri yerine getirecektir. Her şeyi Rab’be bırak, O’na güven. Rab’be umut bağlayanlar yeryüzünün varisi olacaklardır. (Mezmurlar, 37:3-9)
Alçakgönüllüler ülkeyi miras alacak, derin bir huzurun zevkini tadacak…. Çünkü kötülerin gücü kırılacak, ama doğrulara Rab destek olacak. Rab salihlerin her gününü gözetir, onların mirası ebedi olacaktır. (Mezmurlar, 37:11, 17-18)
Yeryüzünün dört bucağı anımsayıp Rab’be dönecek, ulusların bütün soyları O’nun önünde yere kapanacak. Çünkü egemenlik Rab’bindir… (Mezmurlar, 22:27-28)
"Alçakgönüllü" değil de "yumuşak başlı" diye tercüme etsek daha doğru olur onu. İnanıyor muyum? hayır.
 

FrontalLob

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Ağu 2018
Mesajlar
193
Tepkime puanı
201
Konum
Antalya
İş
Decor Expert
Öncrlikle bu ince düşünceden dolayı çok sevindim. Yapabileceğimiz şeyler elbette var. Birincisi evinden diş macununu uzak tut. Bu arkadaşta ki flörür epifiz bezini etkiler.
Seni itaakar birisi yapmaya yöneltir. Bütün ruhani yapını bilinçaltını tesirde bırakır. Bunun dışında ben yapabildiğim bütün fal ve bakım yeteneklerimi ücretsiz yapıyorum. Tek emelim insanalra nokta kadarda olsa yardımcı olmak. Düştükleri bu karanlık düşünceden uzak tutmak. O yüzden yerden aldığın veya alacak olduğun bir çöp bile bütün düzene karşı koymaktır. O yüzden yıkılmadan bu düşünceni yaşatmaya devam et.
 

makssenberg

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Ocak 2018
Mesajlar
384
Tepkime puanı
396
Neye inanmıyorsun üstat alçak olan insanların Allaha yönelip sonrada iyi olduğu zaman aldığı kişilik alçakgönüllü bir lafta bir çok anlam inanmıyorsa Aşk bodrumda yaşanıyor güzelim
İncil'e inanmıyorum yani

Öncrlikle bu ince düşünceden dolayı çok sevindim. Yapabileceğimiz şeyler elbette var. Birincisi evinden diş macununu uzak tut. Bu arkadaşta ki flörür epifiz bezini etkiler.
Seni itaakar birisi yapmaya yöneltir. Bütün ruhani yapını bilinçaltını tesirde bırakır. Bunun dışında ben yapabildiğim bütün fal ve bakım yeteneklerimi ücretsiz yapıyorum. Tek emelim insanalra nokta kadarda olsa yardımcı olmak. Düştükleri bu karanlık düşünceden uzak tutmak. O yüzden yerden aldığın veya alacak olduğun bir çöp bile bütün düzene karşı koymaktır. O yüzden yıkılmadan bu düşünceni yaşatmaya devam et.
Tahsilsiz bazı insanlar epifiz bezinin dua, ibadet gibi şeylerle bağlantısı olduğunu söylüyor bunun şu an kanıtı yok epifiz bezi vücudun biyolojik saatiyle ilgilidir ve kertenkele atalarımızdan bize geçmiştir genetik biliminde bunun kanıtları da mevcut. Ayrıca diş macununun itaatkar yapması eğer gerçekse bile bunun epifize olan etkisiyle alakası yok onu da söyleyeyim, florür'ün epifiz bezine verdiği zarardan da emin değilim izlediğim videolar hep bilimsel geçerliliği olmayan meditasyon vs videoları çeken tahsilsiz insanların yaptığı videolardı.
 
Son düzenleme:

FrontalLob

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Ağu 2018
Mesajlar
193
Tepkime puanı
201
Konum
Antalya
İş
Decor Expert
İncil'e inanmıyorum yani


Tahsilsiz bazı insanlar epifiz bezinin dua, ibadet gibi şeylerle bağlantısı olduğunu söylüyor bunun şu an kanıtı yok epifiz bezi vücudun biyolojik saatiyle ilgilidir ve kertenkele atalarımızdan bize geçmiştir genetik biliminde bunun kanıtları da mevcut. Ayrıca diş macununun itaatkar yapması eğer gerçekse bile epifize olan etkisiyle alakası yok onu da söyleyeyim, florür'ün epifiz bezine verdiği zarardan da emin değilim izlediğim videolar hep bilimsel geçerliliği olmayan meditasyon vs videoları çeken tahsilsiz insanların yaptığı videolardı.


Bu etkisinin negatif olmasını Psikoloğum ve Ebe Annem söylemişti. O yzden bu konuda ki etkiye inancım tam.
 

makssenberg

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Ocak 2018
Mesajlar
384
Tepkime puanı
396
Öncelikle psikologların nöroloji tahsilleri yok, beyinde ne nereyi etkiler bilmezler, üzüntü, bağlılık gibi kavramların kimyasının nasıl işlediği hakkında bilgileri yoktur(Bunlardan milyonda bir okul dışında artı olarak bu derslere çalışanları varsa istisna). Onlar telkinlerle ve kendilerine gelen insanların sıkıntılarını dışarıdan gördükleri için daha iyi perspektiften olayları çözmeye çalışırlar. Psikiyatriler tahsillidir. Florür'ün epifiz'e etkisi var mı yok mu boş zamanımda araştıracağım.
 
Son düzenleme:
Üst