"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bir ruhun varolmadığını anlamak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ori

🌙
Moderator
Mesela ruh konusundan gırecek olursam hepımız bır ruha sahıbız ama sızce varolmayan bır ruh olabilir mi? Yoksa Tanrı dediğimiz devasa enerji olması gereken tum ruhları yaratıp devirdaim mi yaptırıyor? BU konuda neler söyleyebılırız arkadaslar?

Mesela ruh konusundan gırecek olursam hepımız bır ruha sahıbız ama sızce varolmayan bır ruh olabilir mi? Yoksa Tanrı dediğimiz devasa enerji olması gereken tum ruhları yaratıp devirdaim mi yaptırıyor? BU konuda neler söyleyebılırız arkadaslar?
Soruyu anlayamadım ori :(

Okudugum bir kaynaktan ruhlarin zerr aleminde dogulacak cocugun ruhunun dogumdan 2000 yil once yaratildigi yaziyordu,dogrulugu tartisilir

Eğer ruh var olmadıysa zaten ortada incelenecek bir şey de olmaz, yani karanlık üzerinde çalışmak gibi.Işık üzerinde formuller yazabiliyoruz ancak olmayan veya yaratılmayan bir ruh sadece yaratılmamıştır.

Eğer ruh var olmadıysa zaten ortada incelenecek bir şey de olmaz, yani karanlık üzerinde çalışmak gibi.Işık üzerinde formuller yazabiliyoruz ancak olmayan veya yaratılmayan bir ruh sadece yaratılmamıştır.

Olmayanı merak edıyorum ama madem dusuncen bu yonde o zaman olan tarafını yorumlar mısın? DEvirdaim meselesini, fikrin nedir?
Olay aslında ''olmayan''dan anlasılacagı uzere yoktur ve arastırılamaz uzerıne degıldı ama fıkrıne saygı duyarım :)

Allah bütün ruhları daha önce yaratmıştı bu dünyanın olustuktan sonra insan ruhları var edildi.

Ben de bu soruyu anlamadim, kisisel bireysel bir ruh yoktur belki mi diyorsun ? Yoksa genelde manada ruhun olmama ihtimalinden mi bahsediyorsun?

Devirdaim derken kastın reenkarnasyon mu? Eğer öyleyse ben de merak ediyorum şimdi bizim önceki ruhumuzla bu aynı mı öyleyse tüm ruhlar en başta yaratıldı onlar sürekli devrediyor başka oluşmuyor sonuçta enerjinin kaynağı aynı.?

Var olmak ve olmamak zamana dayalı bir sorudur. Yaratılış ise zamanın üstündedir. Zira zaman da bizim gibi yaratılan bir varlıktır. O halde var olmak, olundu, olunuyor ve olunacak. Var olmamak da aynı şekilde.

Sanıyorum ki bu asla doğru cevaptan emin olamayacağımız bir soru. Ama tahmin yürütmek gerekirse sonsuzluk kadar uzun bir zaman önce bütün ruhlar yaratılmıştır. Ve o yaratılan ruhlar periyodik olarak dünyaya gelmeye devam etmektedir.

Sanırım ruh varlığının bireysel ayrı bir valrık olup olmadığını soruyorsunuz nihai anlamada hem evet hem hayır.

Benimde aklımda düşüncem Allahu teala bizlerin ruhlarını dünya yaratılmadan yarattıysa ve hepsi ruhların sen bizim rabbimizsin dediyseler ozaman 50 sene sonra doğcak torunlarım vs ruhları biryerde kabzede hapis gibi veya bilinçsiz bekleyişte olması lazım yıllardır bunun üzerinde çalışmalar yaptım ruh hangi semada diye ama 7 kat semadada bir yer verilmemiş fiziki alemde dünyada doğuşlarıyla yer verilmiş ama ruh için nasıl bir kavram bilemiyorum aklımı alan konular

Ben en çok merak ettiğim. Eğer ruhlar önce hep birlikte yaratıldılarsa ve. Sırası gelen dünyaya geliyorsa . O zaman annemizin ruhu bizim ruhumuzla aynı anda yaratılmış . Peki o zaman annemizin ruhu bizim ruhumuzla annesi deilmi . Annelerimiz bedenlerimiz in annesi demekmi oluyor.

Geri