"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bir Parladı Bir Söndü

Merhabalar Arkadaşlar . :)


NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, dünyaya 20 bin ışık yılı uzaklıktaki bir yıldızın bir anda en parlak yıldız olup sonra tekrar eski haline dönmesini saniye saniye görüntüledi.

İlk kez karşılaşılan bu durum bilim adamları şaşkına çevirdi. V838 adındaki parlak yıldızın şiddetli parlamaları sırasında uzaya müthiş bir toz bulutu saçıldı.


Bu kadar tozun nasıl saçıldığı ve yıldızın bunu neden ve nasıl yaptığı konusunda kimse bir fikir yürütemedi.

http://www.youtube.com/watch?v=bRxhgofnLvY

Ekli dosyayı görüntüle 4048

sevgiler ve saygılar . :)

Giderek parladığını aşama aşama gösteren resim . :)

Ekli dosyayı görüntüle 4049
 
Ne kadar güzel! Bunu dünya gözü ile görmek isterdim.. Belkide gezegende dördüncü dünya savaşı koptu ve atom bombaları patladı. :D
 
ve işte sayın nasa nın bulup anlam veremediği bir şey daha...hayırlı olsun....ömrüm yettiği sürece o anı bekliyorum...nasa bir şeye açıklık getirsin....her haberi böyle...garip olay, cisim, anlamlandırılamayan durum....vs....hımmm şimdi neymiş yıldız parlamış sönmüş....çok enteresan.....hadi hayırlısı....
 
dostum bu görüntüler benim bildiğim bi 2bin 3bin yıl sonra gelmesi lazım oda ışık yılına göreydi galiba
 
Bilimadamları fikir yürütemedi madem ben fikir yürüteyim:) Takdiri ilahi... Supernova diye bir şey var. Acaba bu o olabilirmi. Bir yıldızın enerjisi bitmeye başlayınca kütlesi ağırlaşır. Boyutu küçüldükçe kütle ağırlaşır uzayda yarattığı çekim kuvveti artar, Bu zıt orantı yani boyut küçüldükçe kütle ağırlığının artması devam eder. İşte kütle ağırlaşıp boyut küçüldükçe, yıldızın bünyesinde artık enerjiyi tutamaz. Burdada enerji sıkışması olur,ki bu her atomda aslında mevcuttur. Hatta milyarlarca yıl önce çok küçük bir nokta bu şekilde patlamıştır. O kadar küçük olmasına rağmen kütle ağırlığı bildiğimiz herşeyden ağırdı hatta o kadar kütle oranı o kadar ağırdı ki uzayı oluşturdu. Neyse konuyu dağıtmadan işte yıldız küçülüp ağırlaştıkça içindeki enerjiyi bünyesinde tutamaz enerji dışarı çıkar ve patlar. Ancak bu patlama güneşimizin milyarlarca yılda saldığı enerjiyi bir yıldızın bir anda uzaya bırakması demektir. Güneşimizde bir gün bunu yaşayacak ancak biz göremeyecez malesef.Yani bu olay kısaca şöyle gerçekleşir önce güneş soğuyacak, sönecek, küçülecek küçülürken kütlesi ağırlaşacak, bir noktada tekrar patlayıp yok olacak yerini gaz bulutu parçalanmış ağır elementler alacak. İşte çözdüm :) V838 de küçük bir supernova patlamasıdır. 2002de keşfedilmiş.

Olay şimdi olmadı zaten.. :) Bilim adamları bir an da büyüyüp,küçülmesine şaşırmışlar .. :) V838 değişken yıldızdır ..2002 de sadece keşfedilmiş,yıldızın gelişimi sonradan devam etmiştir ..Yıldız şuan patlamamıştır ..Eski haliyle duruyor .. :) Fikriniz güzel ama çoğu konumda da diyorum eğer bu kadar kolay olsaydı çözerlerdi hemen .Buradan sizin fikrinizi kötülüyorum sanmayın ama supernova bilim adamlarının aklına gelebilirdi ve büyük ihtimal de gelmiştir.. :) V838 monocerotis yıldızı şuan duruyordur .Yıldızın şaşırtan yanı bir anda büyük etrafa büyük bir enerji yaydı ve gaz yaydı sonra eski haline döndü .. :)
 
Geri
Üst