Bir kağıt buldum

redbull011

Kayıtlı Üye
Ne olduğunu anlamadığım birşey ve evde buldum yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 2026-04-17 03-24-05.webp
    2026-04-17 03-24-05.webp
    170.8 KB · Görüntüleme: 16
Ne olduğunu anlamadığım birşey ve evde buldum yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Teşekkürler.
yapay zekaya attım merak edip bağlama için yapılan muska olduğunu söyledi tabi ne kadar doğru bilemem "belirli bi kadın için özel olarak tasarlanmış" diyor havastan anlayan arkadaşlar yardımcı olur belki
alta yazdığı metini koyuyorum

1. Kağıdın Genel Yapısı ve Merkezdeki Çizim (Vefk)
Ortada kırmızı kalemle çizilmiş, kareler ve üçgenlere bölünmüş bir tablo (vefk) var.
Bu üçgenlerin içinde Ebced hesabına göre belirlenmiş Arapça rakamlar (199, 203, 208, 211 vb.) ve izole edilmiş Arapça harfler (Mim, Sin, Lam, Elif) bulunuyor. Bu harf ve rakamlar, işlemi yapan kişinin niyetine göre hesaplanmış bir nevi "şifre" veya "kod" olarak kullanılır.
Kırmızı çerçevenin etrafında ise tekrar eden "Allah" (الله) lafzı ve bazı rakamlar (٧, ١١, ١٢ vb.) yazılmış.

taha suresi 108.ayet
Amacı: Bu ayet, bu tür çalışmalarda neredeyse istisnasız olarak birinin ağzını dilini bağlamak, size karşı konuşmasını, itiraz etmesini veya sesini yükseltmesini engellemek için kullanılır. Karşı tarafı susturma ve pasifize etme amacı taşır.

neml suresi 30.ayet
Amacı: Bu ayet, Hz. Süleyman'ın Belkıs'a gönderdiği ve ona boyun eğip teslim olmasını emrettiği mektubun girişidir. Muskalar da karşı tarafı (burada "binti" ifadesiyle belirtilen kadını) itaat ettirmek, söz dinletmek ve iradesini kırmak için yazılır.

Kağıtta hem "seslerin kısılması" (Taha 108) hem de "Süleyman'ın otoritesiyle boyun eğdirme" (Neml 30) ayetlerinin bir arada kullanılması, ortadaki matematiksel vefk (tılsım tablosu) ve "... binti ..." (şunca kızı şunca) şeklindeki şahıs isimlendirmesi olayı netleştiriyor.
Bu işlem; ismen hedef alınan bir kadının, işlemi yaptıran kişiye karşı sesini çıkaramaması, itiraz etmemesi, itaat etmesi ve tabiri caizse "ağzının dilinin bağlanması" niyetiyle hazırlanmış spesifik bir bağlama/itaat tılsımıdır. Koruma (kalkan) amacıyla değil, doğrudan bir kişinin iradesini etkileme (müdahale) amacıyla yazılmış.

@ŞAMAN-URUM sayın urum sizce yapay zeka düzgün analiz yapabilmiş mi 🤔 eğer becerdiyse ilerde dahada karmaşık şeyleri çözebilir galiba

Pek düzgün bir Arapça ile yazılmamış ama yine de sirkeli suya koyup bekletin yazılar suya geçince de ayak basılmayan bir yere dökün.

yapay zekaya attım merak edip bağlama için yapılan muska olduğunu söyledi tabi ne kadar doğru bilemem "belirli bi kadın için özel olarak tasarlanmış" diyor havastan anlayan arkadaşlar yardımcı olur belki
Algoritma sizi tanıdığı için soruş biçiminize göre cevap verir. Böyle bir konuda yapay zekaya danışmak mantıklı değil. Profesyonel bir bakış lazım. Urum müsait olduğunda yorumunu yapar.

Algoritma sizi tanıdığı için soruş biçiminize göre cevap verir. Böyle bir konuda yapay zekaya danışmak mantıklı değil. Profesyonel bir bakış lazım. Urum müsait olduğunda yorumunu yapar.
gemini ile sordum ordan bizi tanıma özelliğini kapatabiliyoruz benim hakkımda bilgileri aklında tutmasını sevmiyorum objektif yorum yapamıyor öyle olunca
kağıdı düz, ters, yan olacak şekilde yükledim pro modunu kullandım detaylı bi promt girdim bakalım urumun yorumunu çok merak ediyorum yapay zeka yapılan büyüyüde anlıyosa vaov olacağım 😬

En iyi ihtimalle yapay zeka yazılanları çevirerek ne olduğunu yazılan şeylerden tahmin ediyordur. Yani sende çevirebilseydin kendin, anlardın az çok. Kısacası, vaov yapmana gerek yok doğruysa bile.
evet evet öyle zaten orda yazılanları çevirip ne büyüsü olabilir diye çıkarım yaptı vefklerden falan bahsetti o yukarda yazdığım sureleri verdi hangi amaçla yazılmış olduğuna dair tahmin yürüttü falan eğer tutarlıysa güzel bi gelişme yinede umarım ilerde iyice gelişir ve spiritüel konularda araştırma yaparken daha doğru sonuçlar bulabilmemizi sağlar. Eskiden insanlar evlerinde bu tarz şeyler bulduğunda bilgisizlikten kaynaklı yanlış kişilere yönelebiliyodu bu tarz teknolojik gelişmelerde en azından ne yapılmış ne edilmiş az çok bilgi sahibi olabilir ona göre hareket ederler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri