bir kaç simya formülü

crowley

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
223
Tepkime puanı
27
Yaş
41
İş
kulluk
BİR AY SU İÇMEMEK İÇİN
Bu öyle acaip bir süfüftürki (Macun), şerbetten gına gelir. Bu macundan yiyen kişi bir ay su içme ihtiyacı hissetmez .
Hakim hazretleri buyururki: Sen! Bu macunu yapmak istersen, Kara Karga'nın beynini çıkar ve kurut. Kuruttuktan sonra beyni al ve güzelce döv. Daha sonra Köstebek kalbini kamış ile kesip çıkar. Dövmüş olduğun Kara Karga'nın beynini Köstebek kalbi ile
güzelce karıştırdıktan sonra yersin. Bu macunu yiyen kimse bir ay su ihtiyacı hissetmez ve susamaz. Bir ay dolunca su içmeden önce Sığır yağı yiyip, ondan sonra su içersin.

GÖZLERDEN GİZLENMEK

Bu bölüm gözlerden gizlenmek hakkında olup, Hakim Müfid hazretleri buyururki: Börülce denilen habbeden ve Havlican denilen bitkidende alıp, bu ikisini toz haline gelinceye kadar iyice döv. Bunları iyice dövdükten sonra Siyah erkek Kedi bulup üç gün bir kafes içinde hapis tut. Hayvanı bu üç gün içindede çekirdeği çıkmış Kuru Üzüm ile besle. Dördüncü gün bu hayvanı keserek kanını bir çömlek içine al. Ama kanın bir damlasını dahi yere akıtma! O kan yedi gün çömleğin içinde dursun. Sekizinci gün daha önce dövmüş olduğun tozu çömleğin içine at. Hayvanın kalbinide çıkarıp çömleğe koy. Sonra gecenin üçte biri olunca çömleği yumuşak bir ateş üzerine koyarak, içindeki kanı ve tozu topraklaşıncaya kadar yak. İncecik dövüp eledikten sonra, aşağıdaki Vefki şerifi çömleğin içine koy. Bu Vefki şerife Celcelutiyye derler. Bu Vefkte :


وَاحٍ



Zehecin Vahın.

İsimleri vardır. Bundan sonra bu üç isme devam ederek o sürme olmuş tozu gözüne sürme gibi çekerek, gece gündüz yürü, seni Allah Teala nın izniyle hiç kimse göremez. Ancak ve ancak Allah Teala hazretleri görür. Simyacılar yanında bu toza Kuhulu ihfa denir.



Yazılacak Vefki şerif budur:



د
ط
ب

ج
هـ
ز

ح
ا
و




DİĞER ŞEKİLDE GÖZLERDEN GİZLENMEK

Gözlerden gizlenmek istersen Hüdhüd ve Yarasa isimli iki kuşu tuttuktan sonra, Çarşamba günü bu iki kuşu kesip, kanlarını bir kase içine koy. Bir bez üzerine bu kan ile aşağıdaki beş Esmayı yaz .Yazdıktan sonra bu iki kuşun başlarınıda bezin içine koy. Sonra bu bezi sağ pazuna bağla. Bu bez kolunda bağlı olduğu müddetçe insanların gözlerinden Allah Teala nın izniyle gizlenirsin.

Yazılacak beş Esma-i şerif bunlardır:



شَخٍّ طَفَخٍ عَفْلَفْهَلَخٍ هَمْشَتْلَخٍ



Ş Tafehin Aflefhelehin Hemşetlehin Hetyemleh

Ama Ebu Ali bin Sina nın kitabında bu beş isim şu tertip üzere yazılmıştır:



شَتْخٍ طَغْخٍ عَفْلَفْهَلَخٍ هَمْشَتْلَخٍ

Tağhin Aflefhelehin Hemşetlehin Hatlemseyhin.

Belki bu beş isim öncekinden daha sağlıklıdır. Sen bu işte sakın dikkatsizlik ve şüphe etme !


(biliyorum çok farklı :-X uygulamalar ama paylaşım olsun diye koydum ayrıca formüller eksiktir...)
ayrıca tam formülller yok zaten :D
 

BLOTKHAYSER

Banlı Kullanıcı
Katılım
11 Eki 2008
Mesajlar
56
Tepkime puanı
2
Yaş
36
Konum
?
İş
?
canlılara zarar vermek hıc bır zaman yurek ısı degıl
 

crowley

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
223
Tepkime puanı
27
Yaş
41
İş
kulluk
dooru sölüyosun zaten insanlar yapsın diye koymadım bunları buraya bir fikrimiz olsun diye koymuştum ;)
 

dmkol

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Kas 2008
Mesajlar
4,907
Tepkime puanı
529
İş
Web Master
O görünmezlik sağlamak için yapılacaklar bayağı bir eksik :) Ben bir yerde yazılı rastlamadım sadece sözlü olarak aktarılmıştı birine ben de küçüktüm,kulak misafiri olmuştum.Lakin hatırlarım ki bir taştan da bahsedilirdi.
 

Diagramma

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Ara 2008
Mesajlar
95
Tepkime puanı
19
Yaş
31
Konum
İstanbul
Simya yapılması çok zor bir ilimdir... Düşünebilmek yapabilmekten çok daha zor... Zaten öyle geliyor ki bu işlerde ehli kişiler ya yitip gittiler ya da kabuklarına çekildiler...
 

cornelius

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Ara 2008
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
baska canlilara zarar verecek seyleri buraya yazarak birtakim dengesiz insanlara yol gosteriyorsunuz. hayvanlara yapilan iskenceleri yakindan goren ve bunlar icin mucadele eden birisi olarak diye baslayan bir cumle kurmak isedim ama hayatimda ilk defa ne diyecegimi bilemedim. pes diyorum pess
 

gizlimabetperisi

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Ara 2008
Mesajlar
215
Tepkime puanı
20
Bunlar zaten normal koşullarda ve günümüz koşullarında yapılacak şeyler değil. Hele entrikalar için simyayı kötüye kullanmak normal insanlara zaten çok uzak "olmalı". "Canlılara zarar vermek düşünülemez" ama bu işlerde bitkiler kullanıldığı gibi hayvanlar da kullanılmakta. Elbette bir can almanın bedeli de var. Bu canlının şekli önemli değil gereksiz yere, bilerek bir cana kast etmenin bedeli de asla küçük değildir.
Ve zaten arkadaşlarda bu tip tarifleri yazarken sadece evrende neler olabiliyor diye fikir vermek üzere yazıyorlar. Yoksa yapılsın edilsin diye değil ve tarifler de eksiktir zaten. Asla gerçek bir simya formülünü burada gerçek ehil bir simyacı da vermez veya başka bir kimse de (majisyen, wican vs. vs.) vermez ve vermemelidir.
1 Ay su içmemek veya gözlerden gizlenmek için canlılara kast etmeden yapılabilen başka yöntemler de vardır muhakkak.

Saygılar...
 

astromax

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Nis 2010
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
saol tşkler kitap linklerini yükleyebilir veya belirtirmisiniz.
 

camel

Banlı Kullanıcı
Katılım
26 Mar 2009
Mesajlar
29
Tepkime puanı
1
Konum
izmit kocaeli
İş
Oz Büyücü
paylaşım güzel ama eksik bilgi yada formül vermek hiçbir zaman için iyi degildir ama inanarak yapıldıktan sonra hiç fark etmez her şey inanç meselesi evt güzel benim hoşuma gitti denemekte fayda var sagol ..
 

repece

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ara 2008
Mesajlar
323
Tepkime puanı
14
Simyacı olmak için farklı bir mideye sahip olmak gerekiyor anlaşılan :)
 
Üst