Aşk , Kuran mucizevi ayetlerinden haberin yok heralde?
http://www.gizlimabet.com/threads/30179-Kuran-dan-Apaçık-Kanıtlar .Hristiyanlıktan müslümanlığa geçen Yusuf estesinde dediği gibi Müslümanlıkta hem inanış hemde kanıt vardır.
kendimi anlatamıyorum ama şöyle anlatayım size
insan bildiğimiz üzere anne veya babasına göre bir din edinir kendine
bunu sorgulayarak mı edinir hayır anne ve babası hayatta en güvendiği kişidir çocuk için ve o dini alır benimser.
bu çoğunlukta böyle olur değil mi? belki sizde çocukken bir dine dahil oldunuz onu sorgulayarak kanıt isteyerek değil.
ama insan zamanla kanıt istemeye başlıyor sorgulamak istiyor bu insanın doğası gereği oluşan bir şeydir.
en büyük örneği vererek konuya gireyim siz müslüman olduğunuz için Allah ı kullancam yaratıcı olarak. buarada bende müslümanım. herneyse örneğime gelelim ve örneği kendi üzerimden götüreyim.
ben Allah ı gördüm mü? hayır peki görmediğim için onu inkar ediyor muyum? yine hayır.
bana diyebilirsiniz dünyada olan bitenler Allah ın varlığının kanıtıdır diye ama bu sizin onu görüp inanmak isteminizin önüne engel değildir. sizde dahil olmak üzere her insan aslında Allah ı görmeyi dünyadaki kanıt şeylerden daha çok tercih edicektir.
şöyle diyeyim sen sadece dünyada ki kanıt olarak gördüklerinle mi Allah ı görmeden onun varolduğunu iddia etme olayını yapıyorsun.
dinin inanç olayı olduğunu anlamamız lazım.
ve şunuda söylüyorum iddia ediyorum ne kadar kanıtlasakta kişi inanmıyorsa inanmamaya devam edicektir.
burda ana nokta inanma ve inanmamadır.
sorgulama olayı tamamen bundan sonra ceryan eden bir şey.
siz bir insanı inandıktan sonra o ne kadar sorgulasada inandığı şeye göre ona ele alıcaktır.
inanmayan biride inatla kanıtı kabul etmeyecektir.
oyüzden ben inanmayan insanlar ya da inanan insanlar için kanıtın sorgulamanın burda önemsiz bir ayrıntı oldugundan söz ediyorum.
ve inanmayan bir ateiste kanıt sunmanın gereksizliğinden söz ediyorum.
içinde bir parça bile inanmaya meyilli değilse napsanız boş.
isterseniz mucizeler yapın o buna başka açıklamalar getircektir.
ben üç yıl kadar bu konuyla ilgilendim. çok araştırdım çok kitap okudum.
hiç inanmayan içinde inanma kırıntısı olmayan birine sunduğum kanıtlar bir işe yaramadı.
Allah ı da görseydi belki direk yine buna başka bir açıklama getircek ve inanmayacaktı diğer şeylere getirdiği gibi.
iman inanç din bunlar kalptedir beyinde değil

umarım daha iyi anlatabilmişimdir kendimi.