Bilgisi olan yardımcı olabilir mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omer17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omer17

Kayıtlı Üye
Merhabalar
Bir arkadaşım bı hocadan bahsetti daha önce arkadaşıma ve kardesine ölüm büyüsü yapılmış ve büyüleri bu hoca bulup bozmuş. Bende çocuğum için aradım. Telefonda çocuğumun adını ve anne adını sordu. Başka hiçbir bilgi vermedim. Boşanma ile ilgili çocuğun çok sıkıntıları var. Büyü ve nazar da var cuma ve Pazar harici diger günler hemen getir dedi. Bugun gittik.masa başına oturdu çocuğu karşısına aldı birtakım dualar okudu. Sonra parmağıyla masaya tıklayıp soru sormaya başladı Allah rızası için bu çocukta büyü mü var musallat mi var nazar mı var diye sordu. Sonra Ümmü sübyan var 40i çıkmadan annesine sonra da çocuğa musallat olmuş dedi. Sonra nerde bu Ümmü sübyan diye sordu kafasında ve iman tahtasında dedi. Sonra kafasına bir kağıt havlu koydu okudu göğsüne kağıt havlu koyup okudu. Sonra tekrar sordu temizlendi mi diye olmamış dedi tekrar okudu tekrar sordu tamam temizlendi dedi. Annesini de getirin dedi annesiyle bosaniyoruz getiremeyiz dedim.
Anneme babama baktı onlarda birşey yok temiz dedi kardeşime baktı 6 yıldır ölüm büyüsü var dedi kardeşini getirin dedi. Gerçektende 5-6 yıldır hep hasta oluyor ara ara hep halsizlik var üzerinde. Sizce Ümmü subyandan evladım kurtulmuşmudur. Bu olay hakkında bilgili olanlar yorum yaparsa sevinirim

Hayretler içerisinde okuyorum. Çocuğunuzu hiç tanımadığınız, tavsiye aldığınız için körü körüne güvendiğiniz birine nasıl götürebilirsiniz ? O sizin çocuğunuz. Önceliğiniz onu korumak olmalı. Boşanma aşamasındayız diyorsunuz. Psikolojisini siz nereden bileceksiniz ? Hoca gezmek nedir ? Hem de çocuğun rızası olmadan, vasi olarak böyle bir hakkı kendinizde görüyorsunuz..

Karınızın yerinde ben olsam mahkemelerde sürünürdünüz.

Yemin ederim okurken sinirim alev topu gibi çıkmaya başladı. Sayenizde kafam tütüyor !

Şu hikaye de hoca dediğiniz şeyin yaptığı ya da söylediği tek bir şey de doğru bir cümle yok.. tamamen kulaktan dolma bilgiler. Para almaz bazıları bunların vereceğiniz üç beş harçlıkla geçinir.

Dolandıcılık korku yaratarak umarım çocukta bir travma olmaz

Çocuk şuan çok iyi. Ondan öncesinde gece hep uykudan ağlayarak uyanıyordu. Kafamda birileri sürekli konuşuyor diyordu. Bizlere karşı hep agresifti şuan çok iyi

Hayretler içerisinde okuyorum. Çocuğunuzu hiç tanımadığınız, tavsiye aldığınız için körü körüne güvendiğiniz birine nasıl götürebilirsiniz ? O sizin çocuğunuz. Önceliğiniz onu korumak olmalı. Boşanma aşamasındayız diyorsunuz. Psikolojisini siz nereden bileceksiniz ? Hoca gezmek nedir ? Hem de çocuğun rızası olmadan, vasi olarak böyle bir hakkı kendinizde görüyorsunuz..

Yemin ederim okurken sinirim alev topu gibi çıkmaya başladı. Sayenizde kafam tütüyor !

Üsluba bak be bu ne agresiflik? Adamın anlattıklarından birşey anlamamış olmana üzülüyorum. Ama ehemmiyeti yok üzülmemde anlam bulamadım. Adam burda bir yardım, bir soru sormuş. Beni yargılayın mı demiş? Ahh ahh birini yargılama hakkını kendinde bulamazsın. Haa ben birini savunma hakkını da haddini de bulurum. Neden bulurum biliyor musun? Çünkü burda kendi kinini, nefretini kusan biri varda ondan. Karar almıştım ki adamın konusuna cevap verecektim, senin şu "iğrenç" yorumunu görünce adama değil asıl "ruhsal sıkıntısı" olan sana yazmaya karar verdim. Adamı yargılayamazsın. Bir büyü veya başka her ne olursa olsun fark etmez. Bilgisiz ve bilgiden bihaber olan bir insan "klasik" insanların da yaptığı gibi normalleşmiş bir yola başvurmuş. Ona doğru yolu göstermektense kendi acizliğini gösterme. Hadi eyvallah.

Eldora öncelikle kullanıcı yardım istiyor. Sen onun derdine derman olmaya çalışmak yerine onu adeta bir çocuk gibi azarlıyorsun. Ona bilgi vermek yerine yargılıyorsun ki yaptığın çok yanlış birşey ve buna hakkın yok bu bir. İkincisi türkiyenin doğu taraflarına gittiğimizde bu tür hacı hoca uygulamaları çok çok fazla yani kültüre yerleşmiş birşey olarak görebilirsiniz. Bu çaresiz bir babanın çırpınmasından başka birşey değil. Böyle olaylara çok şahit oldum. Kiminin kendisine kiminin ailesinden birine büyü yapıldı ve hocalar çözdü. Tabi ben burda tüm hocalara gidebilir demiyorum çünkü neredeyse hepsi yalancı dolandırıcı adi insanlar ama gördüklerimin çoğu genellikle doğru olana gerçek olana çekildi islami açıdan bakarsak kader çekti. Yani insanın şifayı nerede bulacağı belli olmuyor. Ömer de bilgisi olmadığı için böyle bir yola başvurmuş. Ama bak senin bilgin var tatlı tatlı medeni bir şekilde hor görmeden ona yol göstermek yerine asabi bir tavırla karşılıyorsun

Eldora ne bu şiddet bu celal😂

Diyeceğim o ki biraz daha anlayışlı ve sağduyulu olursan senin için faydalı olur mümkünse egonu yıkıp gruruna yedirebilirsen ömer kardeşimden özür dileyebilirsen hem o kırılmaz hem haklın gözünde duruşun düzelir.
Söyleyeceklerim bu kadar.

Söyleyeceklerim bu kadar.
Emin misin ? Aynı IP kaydından ikinci üyeliğin ile yeniden yazmaya cüret edebildiğine göre söyleyeceklerin bitmemiş.
Ama üzülme kuyruk acısı uzun sürmez. Sadece bilmen gereken, o kuyruğu dikecek ipin bende olmadığı. İpsiz kullanacağın iğne de kendini kanatır.

Şaka gibi, bu kadar hararetli savunulduğuna göre hoca başka şeyler yapmış. Çoğunun, gidenlere birlikte oldukları varlıklarla anlaşmaları sonucu geçici ferahlık verip kendine bağladıklarını sonra işlem tekrarı için yeni ödeme istediklerini biliyoruz.
Madem bu kadar multi hesaptan girip savunacak kadar güveniliyor adama, niye onay bekliyorsunuz burada insanlardan? Boşverin biz kafirler ne anlarız sonuçta...

Emin misin ? Aynı IP kaydından ikinci üyeliğin ile yeniden yazmaya cüret edebildiğine göre söyleyeceklerin bitmemiş.
Ama üzülme kuyruk acısı uzun sürmez. Sadece bilmen gereken, o kuyruğu dikecek ipin bende olmadığı. İpsiz kullanacağın iğne de kendini kanatır.
Ne imaa etmeye çalışıyorsun

Şaka gibi, bu kadar hararetli savunulduğuna göre hoca başka şeyler yapmış. Çoğunun, gidenlere birlikte oldukları varlıklarla anlaşmaları sonucu geçici ferahlık verip kendine bağladıklarını sonra işlem tekrarı için yeni ödeme istediklerini biliyoruz.
Madem bu kadar multi hesaptan girip savunacak kadar güveniliyor adama, niye onay bekliyorsunuz burada insanlardan? Boşverin biz kafirler ne anlarız sonuçta...
Çok çocuk gibi bir yaklaşım Umuyorum ki ilerde bu tavırları takınmayı bırakırsınız

Moderatör tarafında düzenlendi:
Keşke ikinci tek olsa
Yani diyorsunuz ki 10 yaşındaki çocuklar şizofreni belirtileri gösterebilir.

10 yaşındaki bir çocuk soyut değerlileri algılayabilir ve içsel konuşma nedir bunun farkına varabilir ve iç seslere benlikler tanımlaya bilir?

vaka olarak incelemek lazım çünkü örneği yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri