"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Beynin İki Lobunu Nefesle Eşitlemek

Anael Zan

Kayıtlı Üye
Beyninizin daha ağırlıklı olarak tek tarafını çok kullanıyor, diğerinden az yararlandığınızı düşünüyorsanız aşağıdaki çalışma iki beyin lobu arasından bir eşitlenme ve dengelenme sağlayacaktır.Gözlerinizi kapatın. Burundan aldığınız birkaç derin nefesi ağzınızdan yavaşça vererek sakinleşin ve gevşeyin. Şimdi parmağınızla sağ burun deliğini kapatıp, sol burun kanalından derin bir nefes alırken beyninizin sağ tarafında A harfini düşünün. Nefesi sağ burun kanalından boşaltırken de beyninizin sol tarafında 1 rakamını düşleyin. Tekrar soldan nefes alırken sağ beyinde B harfini, nefesi sağdan verirken de sol beyinde 2 rakamını, böylece alfabenin sonuna kadar gidin. Rakamlarınız da 29’a varacaktır.Çalışmanın hemen arkasından değişik burun kanallarını kullanarak yaptığınız nefes çalışmasında bu defa sayı ve harflerin yerlerini değiştirerek uygulamayı tekrarlayın. Yani bu seferde sağ burun kanalından derin bir nefes alırken sol beyinde A harfini, sol burun kanalından nefesinizi verirken de sağ beyin lobu tarafında 1 rakamını düşleyin. Alfabenin 29. harfine varıncaya kadar bu işleme devam edin.Bu çalışmayı yaparken harfler ve rakamları birbirine karıştırmanız, ya da beynin sadece bir yanındaki sırayı karıştırdığınızı gözlemleyebilirsiniz. Bu sizin hangi lobu daha aktif kullandığınızı ve daha iyi kontrol edebildiğinizi gösterir.Her gün en az bir, tercihende iki sefer bu egzersizi yapmaya devam ederseniz birkaç gün içerisinde önemli bir ilerleme sağlayacak ve kusursuz bir şekilde nefes çalışmasını tamamladığınızı göreceksiniz.

Mustafa Kartal
 
beynin iki lobundaki dengesizliğin bendeki en kötü etkisi, gitar çalarken şarkı söylememek oluyor :p Buna çözüm olabilir mi acaba ?
 
Mutlaka olacağını düşünüyorum ayrıca daha çok bilgi vardır mutlaka araştırmanı tavsiye ederim ve zihninnde beynin iki lobunu %100 eştlediğini hayal et bir nevi meditasyon gibi bi kaç dk.bile yeterli olur işe yarıyor
 
beynin iki lobundaki dengesizliğin bendeki en kötü etkisi, gitar çalarken şarkı söylememek oluyor :p Buna çözüm olabilir mi acaba ?

Gitar çalarken şarkı söyleyebilmek iki lobun eşit olduğunu mu gösteriyor? Bunu yapabiliyorum ama sayısal derslerim hep berbattı, sözelde çok iyiydim. Aynı zamanda sayısalım hep kötü olmasına rağmen dilde çok iyiyim. Neye göre anlıyoruz tam olarak?
İki beynin özelliklerine bakıyorum, karman çorman şeyler çıkıyor..
 
Misal benim şuan sözel zekam çok iyi matematiksel zekam ise iyi değil. Eğer beynimi eşitler isem sözel zekamdaki düzeyde bir azalma olur mu?
 
Geri
Üst