Beyni Resetlemek Mümkün mü? Aşırı Düşüncelerden ve Zihinsel Yorgunluktan Kurtulma Yolları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NoxAr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoxAr

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda zihnim o kadar dolu ki, artık düşüncelerimi toparlayamaz hale geldim. Odaklanamıyorum, hiçbir şeye konsantre olamıyorum ve uzun süredir kendimi sürekli zihinsel yorgunluk halinde hissediyorum.

Bazen “keşke kafamı tamamen resetleyebilsem, her şeyi sıfırlayıp yeniden başlayabilsem” diye düşünüyorum.
Bu duygu çoğu insanda oluyordur diye tahmin ediyorum, ama bende artık günlük hayatımı zorlayacak seviyeye geldi.

Bu yüzden burada bilgili arkadaşlara birkaç soru sormak istiyorum:

Zihni resetleme dediğimiz şey gerçekten mümkün mü?

Aşırı düşünme, mental yorgunluk, sürekli aynı düşünce döngüsünde dönme gibi durumlarla baş etmek için işe yarayan yöntemler var mı?

Meditasyon, nefes çalışmaları, dikkat dağıtıcı aktiviteler, spor, yaşam tarzı değişiklikleri… Bunlar ne kadar etkili?

Bilimsel olarak beynin “yeniden başlatılması” gibi bir süreç var mı, yoksa daha çok zihinsel disiplin mi gerekiyor?

Bu tarz yoğun zihinsel baskı yaşayan biri, hangi adımlarla toparlanabilir?

Son dönemde yaşadığım yoğunluk beni çok zorlamaya başladı. Bu yüzden gerçekten işe yarayan önerilere ihtiyacım var. Eğer bu konuda deneyimi olan, belirli teknikleri uygulayan ya da bilimsel bir perspektife sahip olan biri varsa fikirlerini duymak isterim.

Şimdiden katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.

B12, D vitamini, magnezyum bu değerler yüksek olması lazım. Günümüz modern tıpının verdiği değer aralığı maalesef yeterli değil. 2 katı olmalı.

Uyku çok önemli gece uyunmalı ve derin uykuya geçilmeli.

safran özü glisin takviyesi alabilirsiniz.

Bedeniniz doğru işlemeli ki zihin de doğru işlesin.

Vagus sinir sistemi egzersizleri yapın.

Artı olarak nefes ve yoga da yapabilirsiniz.

Beyni az beslerseniz düşünceleriniz azalır.Unutmak için de küçük bir çaba sarfederseniz bence makul bir düzeye gelir.Bazen burada kullanıcılar 3-4 doğa üstü diziyi harmanlayıp gereksiz sorgulamalar yapıyor.

Bende son zamanlarda hafızamın eskisinden daha kötü olduğunu düşünüyorum ciddi bir unutkanlık var eski anılarımı hatırlayabiliyorum ama yeni yaşadığım bazı şeyleri hatırlayamıyorum beynim gerçek olmayan kareleri bana veriyor ben biliyorum gerçek olmadığını fakat gerçekten yaşadığım bir anın karelerini hatırlayamıyorum yapboz parçaları gibi örtüşmüyor eski şeylerimi hatırlamama rağmen.

Geri