"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

benim bu durumum, normal mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gereksiz adam

Kayıtlı Üye
arkadaşlar merhaba. lafı fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum.

bende kendimi bildim bileli şöyle bir şey var. biraz uzun olacak, umarım okursunuz.

nasıl başlasam bilemiyorum da

mesela korku filmi. eğer tek başıma izlersem gerçekten çok korkarım. gece uyuyamam. ama eğer samimi olduğum biriyle izlersem korkmuyorum, etkilenmiyorum bile. hatta o yanımdaki arkadaş ne kadar çok korkarsa, ben de o kadar çok etkilenmiyorum, filmi ciddiye bile almıyorum.

ya da mesela dışarıdayken. tek başımayken o kadar özgüvensiz ve pısırık dolaşıyorum ki, görseniz dalga geçersiniz. ama yanımda herhangi biri olursa birden bire dünya'nın en özgüvenli insanı oluveriyorum. mesela yanımda kavgadan zerre anlamayan biri olsun, (ben de pek iyi değilim) rahatlıkla 5-6 kişilik bir gruba dalıp kavga çıkartabilirim. ama tek başıma olayım, karşımdakini rahatlıkla dövebilecek bile olsam kaçarım.

yanımda samimi olduğum bir arkadaşım olursa kalabalık ortamları çok seviyorum. ama eğer tek başımaysam birden bire diğer insanlardan tiksinmeye başlıyorum.

yanımdaki... eğer yanımdaki mutluysa bu beni inanılmaz rahatsız ediyor. bir şekilde moralini bozmaya çalışıyorum. eğer zaten mutsuzsa bu beni anlamsız bir şekilde keyiflendiriyor.

örnekleri daha çoğaltabilirim.

ve bana inanın, artık insanlar benimle arkadaş olmak istemez hale geldiler.

bende psikolojik bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum. siz ne diyorsunuz, ne yapmam gerekir ?

saatlik 100-200 lira ödeyecek kadar kazanmıyorum

Evet haklısınız, cidden çok uçuk rakamlar istiyorlar. Kişisel gelişim kitapları, felsefe kitapları okusanız? Belki sorununuza yardımcı olabilecek bir şey bulabilir, bakış açınızı geliştirirsiniz. Bu sırada iyi yanınıza odaklanıp, kendinizi kontrol etmeyi öğrenebilirsiniz. Sonuçta engeli aşmanıza yardımcı olacak bir şeyi yapmışsınız, sorununuzu belirlemiş ve kabullenmişsiniz. Bu arada az önce sen diye hitap ettiğim için özür dilerim, aklıma geleni yazdıktan sonra kontrol etmemiştim, kusura bakmayın.

Aslında bunların ergenlikle de alakası var. Bilinçaltınızdaki dürtüler eksiklikler veya geçmişte yaşamış olabileceğiniz travmalardan kaynaklanıyordur. Eğer baskıcı karşısındakini küçümseyen, özelliklerini tanımayan bir çevreden geliyorsanız. Beyin buna göre aslında savunma mekanizması yaratır. Eleştirilen birisi olabilirsiniz diye düşünüyorum. Bir süre yapmanız gereken şey.Sadece kendinizle ilgilenmek, neleri yapıp yapamayacağınız, karakter,mizaç gibi unsurları anlamaya çalışmak.Pozitif yanlarınızı keşfe çıkmak yararlı olur sizin için. Başkalarını unutun.Kendinize dönün.

Kendi kendine yeterli olmayan, özgüveni eksik kişilerdeki tipik durum yaşadığınız. Sitede ilgili bölümler mevcut, kişisel gelişim kategorisinde. Bakabilirsiniz...

@raisisset, yok hayır hiç önemli değil. olur öyle şeyler :)
@Akujuk evet, baba evinden yeni ayrılıyorum ve aynı dediğin gibi bir çevreden yeni kurtuluyorum.

onun dışında, aslında ikiniz de benzer şeyler söylediniz. çözüm belli o halde. cevaplar için çok sağolun..

Bu haller bir kac yila kadar gecer, yasiniz muhakkak cok genctir sizin, karekteriniz otursun gecer, sizde fazla büyütmeyin, ayrica insanlarin mutlulugundan kendinize pay alin, mutltuluk guzel bir enerjidir :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri