Sendeki yağlanmanın sebebi beyaz ekmek+düzensiz beslenme (dengeli demedim kahvaltı yok,gece yemece var dolayısıyla düzensiz

)+ spor eksikliği.Bir kere beyaz ekmek kadar yararsız besin yok resmen,kof hamur,hamur bile değil doyurmuyor,insan yarım ekmeği yer tabi.Öğrenci isen halk ekmekten alacaksın (öğrenci olmasak ta biz oradan alırız temiz ve iyi denetleniyor) ,mis gibi ekmek,tam buğdayından altın ekmeğe kadar her çeşit var ve ucuz.İki dilim yiyince zaten doyuyor insan ve beslenme uzmanları da iki dilim veriyor,sadece geceleri 1 dilim veriyorlar20-30 yaş arasına.Eğer bir şeyden rahatsız isen ve çözüm üretmek istiyorsan yanlış olan alışkanlıklarını değiştirmek zorundasın.Bir kere acı ama gerçek sabah kahvaltı mutlaka edilmeli,günde iki-üç ara öğün yenmeli ve akşam saat 20:00dan sonra akşam yemeği yenmemeli.Benim gibi gece acıkan biriysen doktor sana gece 22:00da 2 porsiyon meyve verecektir,bu da 3. ara öğünün zaten; 1 elma+ 1portakal gibi.Gayet doyurucu oluyor diyet menüleri hatta fazla bile geliyor .Öğrenci adamın yapacağı şey evde yemek yapmaya başlamak olacaktır,her zaman ömrünü dışarıda yiyerek mi geçireceksin,bir süre sonra sağlığın elden gidecektir,o zaman sıkıntı çekeceğine işi baştan sağlama almak lazım.6lı tek porsiyonluk yoğurtlardan alıp buzdolabında kendine ayıracağın bir rafa koy hergün öğleden sonra ye bir adet mesela veya gece?Bu protein ihtiyacını verir ve yağlanmanı önler,yoğurt önemli ve et kadar da pahalı değil.Bana spor eğitmenlerim gece 21:00da 1 kase yoğurt içine çok tatlı olmayacak 1 porsiyon meyve vermişti,haftanın 4 günü iki saat kardiyo ve kas sıkılaştırma yaptım ve akşam dönüşte yoğurt+meyve yedim canım yemek yemek istemezdi akşamları çünkü kolumu kaldırıp hazırlayacak halim kalmazdı

Beyaz ekmeği çıkarıyoruz,düzenli besleniyoruz,bol su (içebildiğin kadar çokta zorlama) içiyoruz,sınavlar hariç genelde erken yatıyoruz (geç uyumak ve az uyku yağlanma yapıyormuş) ve spor yapıyoruz.O karın ve simit yağlar maalesef sadece yürümeyle gitmiyor

en az 45 dakika tempolu şıpır şıpır terleyene kadar yürünmeli,öyle el kol sallayarak yavaş ve düzensiz tempolu yürüyüşler anca 10kcal yaktırır adama,yürürken ve kardiyo çalışırken asla tempo düşürülmemeli çok yorulunca yavaşlanıp derin birkaç nefes alınmalı ve fazla zaman geçirmeden su içilip tempoya devam edilmeli.Yürüyüşü,koşuyu,ip atlayıp top oynamayı yaptık evet bunlar kilo verdirir ama simit ve göbek eritmez,inceltse de kasınız olmaz ve jöle gibi sallanırız. Bu tempolu ter atmacadan sonra 10 dakika dinlenilir ve hemen kas çalışmak için fitness,pilates,aerobik gibi yarı pasif branşlara girişilir. Öğrenci adam yürüyüş+internetten aerobik veya pilates yapabilir ancak belde boyunda fıtık,disk problemi,skolyoz rahatsızlıkları,platin gibi sıkıntılar varsa her hareket yapılmamalıdır ve boyun+bel boşluğu gibi bölgelere ince bir havlu ile destek yapılıp yer hareketleri yapılmalıdır.Herşeyden önce bilinen en basit kültür fizik hareketleri ile 10 dakika maksimum bir ısınma yapıyoruz yürüyüş öncesi bile! Ve sporu bitirirken de muhakkak soğuma hareketlerini yapmalıyız ki ani kas sıkışmaları,bilek incinmeleri..vb gibi durumlar önlensin.Bunlara internetten resimli ulaşabilirsiniz.Simitler için spesifik hareketler ayakta düz duruyoruz ve eller vücuda paralel iken bir sağa beli kıvırıp yanlamasına eğiliyoruz(el parmakları dize doğru yandan uzanacak gibi) bir sola,bunu sıkça yapıyoruz ve bir de sırt üstü yerde yatıyoruz her iki bacakta 8 veya 12lik setler halinde yapılmak üzere; önce sol bacak dizden kırılacak,topuk neredeyse kalçaya gelecek kadar ve üzerine sağ bacak atılacak,sağ bacağın sadece bilek ve ayak kısmı sol bacak dizine sabitlenecek şu şekilde sağ bacak; ( > )bilmem anlaşılıyor mu

her iki el de sadece duruş için başın altına değdirilecek ama asla havalanırken boyun ve baş ittirilmeyecek,destek alınmayacak. Nefes alınacak yarım doğrulunacak ve nefes verilirken baş sağ yan karına doğru götürülecek ve yavaşça geri yatılacak,bu hareket sinsilesi biraz yavaş ve sindirerek yapılmalı

Aynı işlem diğer bacak ve diğer yan karın içinde yapılacak dinlenmeden lütfen

burada bir burgu oluşuyor ters bacak ters yön olarak ve böylece yan karın kasları harekete geçiyor( bahsettiğimiz kaslar alt abdominal diye geçer nette bu isimle egzersiz aratın anlattığım da çıkacaktır).Bu bir pilates egzersizi bunu fıtık olanlara da yaptırırlardı çünkü bacaklar kırılarak yapılıyor.Dikkat edilecek şey kalkarken boyun ve baş zorlanmayacak ve omurga hareketiyle kalkılacak kendini fırlatıp beli zorlayarak değil!Omurga yay gibi kullanılmalı yoksa zamanla sakatlanmalar oluşuyor,yani yerden yükselirken hafif kamburumuzu çıkartıp tüm omurları tek tek zemine değdirmeliyiz,ne kadar kalktığınız önemli değil ilk başta kaslar güçüsüz olacağından omuz hizasında bile kalkmaya zorlanır insan.Bu ve benzeri hareketlerle ancak karın civarı toplanır,eh ne kadar emek o kadar sonuç tabi

Ama spor ve kas nankör ben 6 aydır devam edemedim bu ay geri başlıyorum ve neredeyse tüm o sıkılık ve duruşu kaybettim,bunu yaşam biçimine çevirmek lazım ve azim lazım,benim spor salonum kapanmıştı yoksa tembel bir öğrenci olmadım gece 9'da olsa azimle gittim geldim ki tüm gün okulda ayakta 8 saat atölye işi yapmama rağmen o spor ve gerinme hareketleri günün tüm yorgunluğunu alırdı. Kolay gelsin sevgili Hazar.