Paylasan bir daha deyenimleyemez diye bir mevzu yok bu durumda. Bu bir ilimdir bir insan bir ilme vakif ise her zaman yeniden ortaya koyabilir. Bisiklete binmek gibi.
Beyin kontrol altina alinmiyor, benlik kontrol altina aliniyor, benlik hersey dir !
Her insan in benligini kontrol altina alinabilir, kaideler haric, kaideyi teskil edenler ise halk arasinda "deli" dediklerimiz dir birde veli olanlar, veli olmak ve deli olmak birbirine cok yakindir. Her iki insan türünde korku yoktur ve duygusal degerleri anormal dir! Korku olgusu az yada en asgari degerde veyahutta velayeti nisbetinde hic korkusu olmayan birinin hayatta benligini zab edemezsin. Benlik kisinin korku olgusunun yogunlugu ile etkilenir.
Kim aman ben korkak biri degilim ammada delikanliyim derse, korkunun da cesiteri boyutlari vardir, her normal insan korkar, korkmayan anormal dir.
Benligi hüküm altina alan kisi onu mobbing yapiyor yani korkutuyor, "böööö öcü geliyor" degil tabiki burada korkutma olayi.
Sevdikeri ile es cocuk malk mülk can sagligi.. eh kabul edelim ki sözkonusu buraya gelirse herkez korkar!
Kisinin benlügi hüküm altina alindiginda bu kisi afyon almis veyahutta uyurgezer modunda degildir ( bu da var ama bu farkli bir olay) kisinin suuru aciktir direktif alir bilincinde dir %100 bilir yani ama karsi koyamaz koydugu taktirde mobbing baslar bu alis veris o kisinin kendi icinde oluyor disaridan bir el atma yok yani. Bu kisi kendine yardim edemedigi gibi kimseden yardim da alamaz cünki buna derlerki sen sizofrensin. ( Hos yüksek kimyasal ilaclar onu bu girdaptan cikartir)
Kisi kendi benligine o an sahib degil bu yüzden kendi benligi ile direktife karsi cikamiyor bir yigin korku da cabasi. Biliniz ki korkunun dozu kisinin hormonol dengesini de etkileyen bir unsurdur kisi o kadar yuksek korku dozu altinda ezilir büzülür ve kendine hakim olamaz.Bu olusumun dogal haline cinnet diyoruz zaten korku cekilince kisi ne der " ben kendim de degildim".. teori de ayni sey oluyor.
Bir ayet den bahsedeyim. Onlara korku yoktur onlar mahsun da olmaz lar! Bunu Allah velileri icin söyluyor.Ve yine velilik delilikten gecer denilir, akli dengesini bozmak aslinda dir manada duygusal dengeyi bozmaktir, her dervis yada her aydinlanma yoluna girmis kisi duygusal dengesini anormal dereceye sokar, soktugu taktirde bu kiside bir anti durum meydana gelir anti korku anti depresan anti baglanma vs vs.. Bu kisiler bu dünyada normalari asan kisiler ve yine bu kisiler bu ilme sahib olan kisilerdir.
Bu olayi birde cinler yardimi ile yapabilirsin fakat bu lim hic ilgimi cekmedigi icin bilmiyorum.

Benliginize sahib cikin