URUMHAMATAHAYİL
Yönetici

''Ay'a ilk kez kendilerinin ayak bastığını zanneden astronotlar gözlerine inanamadı...''
İrvin Aldrin modülden çıktıktan birkaç saniye sonra gördüğü manzara karşısında az daha aklını yitiriyordu. İşte Dünya'dan 28 yıldır saklanan telsiz konuşmalarının
sansür uygulanan metni; ''Huston gözlerime inanamıyorum bu.. bu kahrolası kırık bir çömlek. Ay'a ilk gelen biz deği...'' diyordu bundan sonra konuşma kesiliyordu.
Ay Modülü ''Kartal'' saat 20.19'da Ay'ın uçsuz bucaksızlığına indi. 20.35 sularında Astronot Neil Arsmtrong, Dünya'ya şu mesajı yolluyordu:
''Huston burası Sükun Üssü Kartal Ay'a kondu.'' Huston Kontrol merkezi ise Kartal'a şu cevabı verdi; 'Anlaşıldı. Yerde olduğunuz kaydedildi.'' Sonra Armstrong modülden
indi. Artık Ay'a ilk ayak basan insan olmanın verdiği gururla yürümeye başladı.
Ama az sonra arkadaşı İrvin Aldrin'in taş toplarken görecekleri şey karşısında hafızalarını yitirmenin eşiğinden döneceklerini nereden bileceklerdi? Herşey yolunda giderken Huston'daki görevlilerden biri ekrana baktığında birden hayretle irkildi.
Çok geçmeden aynı şeyi o sırada AY yüzeyine bayrak dikmekte iki astronot da gördü. O sırada Aldrin'in ağzından şu cümleler döküldü:
''Huston gözlerime inanamıyorum bu.. bu kahrolası kırık bir çömlek. Ay'a ilk gelen biz deği...'' ve konuşma konuşma kesiliyordu.
İşte bu konuşmalardan sonra bağlantılar kesiliyor ve olay kimseye fark ettirilmeden kapatılıyordu. O anda Türkiye'den naklen izlenmekte olan bu görüntüler kayboluyordu.
Beş dakika bir aradan sonra tekrar bağlantı kuruluyor ve sanki hiç birşey olmamışcasına astronotlar taş toplamaya devam ediyorlar ama gözlerinde korku ve hayret
insanların dikkatini çekmiyordu bile. İşte yukarıda gördüğünüz bu fotoğraf olaydan tam 28 yıl sonra ortaya çıktı.

Çünkü NASA bu fotoğrafın çok uzman fotoğrafçılar tarafından rütuşlatarak dünyaya dağıtıyor. Yıllar sonra ise bu değişikliği yapan fotoğrafçılardan birinin özel arşivinden
çıkan bu fotoğraf sayesinde gerçek ortaya çıkıyor. Bu olay sayesinde evrende bizden başka ve çok daha ileri bir teknolojiye sahip canlıların da var olduğu bir varsayım
olmaktan çıkıp bir anda gerçeklerle insanoğlunu yüz yüze getiriyor.
Kaynak: 23 Mayıs 1997 Cuma - Korku Gazetesi
-Farklı ve ilginç bir olay, zira İnternet üzerinde araştırma yapayım dedim ama fazla bir bilgi elde edemedim. Ay hakkında çok fazla teori mevcut. Bir uzay gemisi yada bir zamanlar bir yaşam yeri, insanlığa ait bir uygarlığın yaşadığı bir yer vb.
Özetle tamamen gizem barındırıyor, o bize çok yakın gözüken ama hakkında fazla bilgiye sahip olmadığımız yer.
-Fotoğraf hakkında şunu diyebilirim ki sahte olma ihtimali hala yüksek fakat eğer ki gerçekse, Ay'ın insanları, ayın bir zamanlar bir uygarlığın yaşam yeri olduğu teorisini destekler bence.
-Ay'a ayak basılma olayı bile şüpheler barındırıyor, tabi ki bu olaya paralel olarak bu olayda şüpheler barındırıyor.
Son düzenleme: