Aisling
Kayıtlı Üye
Hristiyan, budist, taoist, pagan vs... yüzlerce inançtan insanı görüyoruz. Onlarla aynı gezegende yaşıyoruz. Başka inançtan insanları görüp onların inancı doğrudur çünkü o insanları görüyorum diyor musunuz? Tahminimce hayır. Onlarında farklı inançları olduğunu bildiğiniz halde hala kendi dininiz üzeresiniz. E ama baska insanlarda başka inançlara kanıt o halde. Gördüğünüz pagan, paganizmi varlığı ile gerçek kılıyor o halde. Söylediğiniz yere gelmeye çalışıyorum. Ama çelişkiyi anlatabiliyor muyum bilmiyorum. Gördüğünüz pagan paganizmi gerçek kılmaz. Onun gerçeği olabilir ama sizin değil. Gördüğünüz insanın size sunacağı tek gerçek var olduğu gerçeğidir. Kımsenin varlığı bir dini kanıtlamaz. Kimsenin böyle bir misyonu yok. Varlık yalnızca var olduğunun kanıtını sunar. Onun dışında din konusunda gönül istediğini seçer. Katılacağınız Varlık hristiyansa hıristiyanlığı kanıtlıyor o halde. Gören her insana hıristiyanlığın doğru oldgunu kanıtlayacak. Yahudiyse aynı şekilde. Ya da ee inançsız diyelim? Tüm dinlerin saçma olduğunu kanıtlıyor o zaman? Yine tahmin edeyim hayır diyeceksiniz ve dininize sıkı sıkıya sarılacaksınız
Varlık inanç falan kanıtlamaz.