"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

aşırı duygusallığı nasıl yeneriz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan özi07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

özi07

Kayıtlı Üye
herkese hayırlı geceler arkadaşlar başlıkda belirttiğim gibi bu durum bu aralar bende aşırı derece de nüksetti.
Başa çıkamıyorum bu durum yüzünden erkek arkadaşımla aram açılıyor artık herşeye ağlar oldum çok alıngan oldum
sizlerin de aranızda benim durumumda olan arkadaşlar vardır belki artık kendimi kontrol edemiyorum
depresyona girdim kişinin kendine zarar veren aşırı duygusallığı nasıl yeneriz?
tecrübelerinizi ve fikirlerinizi sizde yazarsanız beni çok mutlu edersiniz yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aşırı duygusallığın sebebi mutlaka vardır, konu ne ise onun üzerine giderek çözersiniz ancak.. Hormonalse endokronoloji uzmanına, herhangi kişi yada olay ile ilgili ise onun üzerine giderek, kendi tahlillerinizi yaparak, neden niçin diye düşünüp sorgulayarak ve sayın chillout' unda dediği gibi gerekirse uzman desteği alarak..

uzman desteğide aldım sadce ilaç tedavisi olduğu için faydasını görmedim hormonelmi bilmiyorum endokronoloji uzmanına görünelim bakalım

Neye karşı aşırı duygusalsın, herkese karşımı yoksa, belli kişilermi sebeb? Belki sebeb sen değil belli şahıslardır
Çok küçük olaylarımı takıyosun yoksa haklı olduğun durumlarmı var? Belki çok onurlu bi insansın, ufak bi kötü söz, kaba davranış kabul etmiyodur bünyen.
Aslında normali bu, en ufak bi hatayı bile kabul etmeyip tepkiyi koymamız gerek, bazen insanlar aşırı kaba davranışlarda bulunup, tepki gösterdiğimizde başkalarını hassas olmakla suçlar
Kaba insanların ortak özelliği budur, normalin kendileri olduğunu sanırlar. Ama bazı davranışlar sana uygun gelmiyosa, senin kalbini kırcak derecede kötüyse, tepkini koymaktan çekinme. Sana alınganda deselerde davranışlara bakış açısındaki ölçüt sensin, nasıl görüyosan nasıl hissediyosan durum öyledir.

Her ilişkide kavga, tartışma, aşırı tepkiler olur olağandır bazen böyle dönemlere girilir.Örnek verirsem bazen kavga etmedik gün olmaz, bir diğer gün sükunet içinde geçerdi filmlerdeki gibi hergün masallar gibi geçmezdi farklılığımıza rağmen birbirimizi sevmek güzel geliyordu.Bu karşı tarafın nasıl baktığınada bağlı tabiki ve sizinde ne beklediğiniz aşkmı bağlılıkmı? çok abarttığınızı düşünüyorsanız rehber olacak bir psikologa danışmanız size yarar sağlar.

erkek arkadaşımla evlilik planlarımız var ben söz verdiğim zaman sonu ne olursa olsun yerine getiririm ama hayatımdaki kişi söz veriyor tamam halledicez yapıcaz diyor sonra işlerde aksaklık çıkıyor şimdi yapamadım ama en kısa zamanda yapıcam diyor ama bu durum sürekli böyle bende daynamıyorum tabi durumun üstüne gidiyorum durum kavgayla sonuçlanıyor.
15 gün öncede işden ayıldım onun sıkıntısıda var zaten kaba davranışı ve haksızlığı hazmedemem evet ufak hatayı bile kabul edemiyorum ilşkimde çok özverili bir insanım belkide böyle olduğum için bu durumdayım

Kontrolu kaybettiginiz duygusuna kapiliyormusunuz? insanlari olduklari gibi kabullenebiliyormusunuz? Hersey sizin istediginiz gibi, istediginiz zaman olmayinca umutsuzluk veya sinirlilik yasiyormusunuz? Herkesin sizin gibi dusunup, davranmasini mi bekliyorsunuz? Cevaplariniz size nereye odaklanmaniz gerektigini soyleyecektir. Evlilige hazirlik sureci yorucu,dusundurucu bir okadar da telasli , stresli bir devredir. En ufak aksaklik sizi cileden cikarabilir buna izin vermeyin. Sonucta sevdiginizle berabersiniz, dugun gunu bile ufak tefek sorunlar olabilir bunun mutlulugunuza golge dusurmesine izin vermeyin. Hersey gecer, kalan sadece sevgi ve anlayis olsun.

Hangi durumdan kaynaklanıyor olduğu önemli yani kaynağa inilmeli. Belkide terapi gerekiyordur. Uzman desteği şart ilaç istemediğinizi belirtin. Farklı şekillerde çözümlensin. Meditasyon yapabilirsiniz, dışarıda daha fazla vakit geçirin eğer çalışmıyorsanız. Gibi gibi bir çok şekilde bu çözümlenir. Sıkılıyorum sıkılıyorum kötüyüm bunalıyorum ne yapacağımı bilmiyorum modunu terkederek başlayabilirsiniz.

Duygusal denge için bir cadı yağı var bu yağı kendine sürebilirsin:
4 damla sardunya yağı
4 damla lavanta yağı
2 damla greyfurt yağı
1 damla bergamot yağı
1 damla rezene yağı
Kaynak:Cadının Mutfağı-Kate West

uzman desteğide aldım sadce ilaç tedavisi olduğu için faydasını görmedim hormonelmi bilmiyorum endokronoloji uzmanına görünelim bakalım
Sıkıntı ne boyutta bilemiyorum ancak ilaçlı uzman değildi tavsiyem, daha çok terapi türünde. Yani bu tür bir sıkıntının (boyutlarını bilmemekle beraber) ilaç tedavisi gerektirdiğini düşünmüyorum.

İlaç tedavisi alınsa da ilacı bırakınca eski duruma dönülüyormuş bu konuda ilaç kullanmış olanlar bunu söylüyorlar.

Kendinize bilinçaltı terapisi yaptırmanızı öneririm

chilout size EFT tavsiye etmiş ancak eğer gözümden kaçırmamışsam o konuya birşey dememişsiniz ben bir çok duygusal sorunlarım için EFT yaptım ve çok faydasını gördüm sizde bunu mutlaka uygulayın

erkek arkadaşımla evlilik planlarımız var ben söz verdiğim zaman sonu ne olursa olsun yerine getiririm ama hayatımdaki kişi söz veriyor tamam halledicez yapıcaz diyor sonra işlerde aksaklık çıkıyor şimdi yapamadım ama en kısa zamanda yapıcam diyor ama bu durum sürekli böyle bende daynamıyorum tabi durumun üstüne gidiyorum durum kavgayla sonuçlanıyor.
15 gün öncede işden ayıldım onun sıkıntısıda var zaten kaba davranışı ve haksızlığı hazmedemem evet ufak hatayı bile kabul edemiyorum ilşkimde çok özverili bir insanım belkide böyle olduğum için bu durumdayım

Adam belki iyiniyetle hallederiz desede elinden gelmiyordur, maddi manevi çözemiyordur ama sizi üzmemek için hallederiz diyordur. Haksızlık değilki bu, şu dönembe birbirinize nekadar dürüst olursanız evlilik okadar hayalkırıklığı olmaz, biraz sakin olun,panik yapmayın. Kişisel algılamayın onun açısından da bakın.

evet söylediklerinize katılıyorum EFT yi hiç denemedim bilmiyorum sanırım sitede var bakmam gerekiyor bide aronarcher arkadaşımızın dediği cadı yağı var sanırım yağların rahatlatıcı etkisi var onuda deniyeceğim ayrıca aranızda dua ve esma bilen varsa önerilerinizi alabilirim

evet söylediklerinize katılıyorum EFT yi hiç denemedim bilmiyorum sanırım sitede var bakmam gerekiyor
EFT LİNKİ : http://www.gizlimabet.com/showthread.php?t=371

Bir zamanlar sevgili embriyo bir konu açmıştı korkuyu sevgiye dönüştürmek diye bir konu yapımı biraz uzun azıcıkta zahmetli ama kesinlikle çok faydalı bilinç altı kayıtlarını temizlemekte bunu sizin durumunuz içinde uygulayabilirsiniz diye düşünüyorum sonuçta aşırı duygusallıkta korku gibi bir eylem ve hepsi bilinçaltı ile alakalı
buyurun bir göz atın derim

KORKUYU SEVGİYE DÖNÜŞTÜRME LİNKİ : http://www.gizlimabet.com/showthread.php?t=33637

Bu çalışmaların hangisini yaparsanız yapın ruhunuzdan bir ses aşırı duygusallığı aştığını söylüyorsa ona itaat edin ve deneyimleyin bunu,azimle ve inanç ile çalışırsanız inanıyorum ki başlarılı sonuçlar elde ediceksiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri