Arkadaşlar En Son Okuduğunuz Kitabın İsmini Yazabilirmisiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasan06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mistik konularda okuduğum son kitap;Mısırın ölüler kitabı.
Ondan sonra okuduğum kitap: Once I was a princess- Jacqueline Pascarl
Tür: Otobiyografi
Konusu: Jacqueline'in doğumundan çocuklarının
kaçırılmasına kadar geçen ilginç hayatını anlatıyor.
Malezya prensiyle evlenip, prenses olduğu için
kitaba bu adı vermiş.

Şuan okuduğum kitap;
Mirror Mirror on the Wall- G.Lord.Hauser
Bu kitabı piyasada bulamazsınız çünkü ananemden bana kalan bir kitap.
Konusu: tepeden tırnağa güzelliği konu alan bir kitap.
Güzel olmak için yenmesi gerekenler, yemek tarifleri, egzersizler.
Bu kitabı zaman zaman okumak hoşuma gidiyor.

Paulo Coelho nun Bride' sini okudum. Yaklaşık altı ay önce:) Çok ilginçti o dönem fal baktırdığım bir çok insan bende tuhaf enerjiler olduğunu söylüyorlardı. Hatta bazı insanların çok iyi diye refere ettiği bazı falcılar bana bakamadıklarını söylüyorlardı. Bu spiritüel mevzulardan fazlaca sıkıldığım, kendimle ve hayatla ilgili kafamın çok karıştığı ve artık bu konularda okumak istemediğime karar verip kitapçıya gidip güzel bir roman alıp okuyayım dedim. Coelho'nun Bride kitabını gördüm arka kapağı okudum. Anlayışım nasıl kıtsa arka kapağı okurken 'aaaaa ne güzel bir dansçının iç dünyasının keşfiyle ilgili' diye düşündüm. Bana öyle gelmiş. Eve gelip kitabı okumaya başladım. Bride bir cadıdır ve cadılığını keşfediyor kitapta :)) 6 aydır kitap okumuyorum:)Daha doğrusu sadece mesleğimle ilgili okuyorum. Şu anda Bilişsel Davranışçı Terapi kitaplarını okuyorum. Aaaaaaaaa!!!!!!!!

Amin Maalouf - Semerkant

Bir günde bitirilen, Ömer Hayyam sarhoşluğu veren kitap.

Bilinmeyene arapça "şey" demişse de matematikçi Hayyam, ispanyolcada "xay" diye yazılmış, "x" olarak kalmış.
"Bilinmeyen zamanlarda Aşk denilen 'şey' varmış meğer" dedirten kitap ayrıca.

Yazılanları görünce uzun zamandır kitap okumadığımı farkettim :( Kitap yerine Mabet'i okuyorum diyeyim ben de. :)
Keira kardeş kitapta lazım mabette lazım :) ama kitabın yeri başkadır monitorde okuduğun zaman ışık ve radyasyon gözümüzü rahatsız edebilir ama kitap öylemi okuduğun zaman okuyasın gelir . ben şimdi kişisel gelişim kitapları okuyorum. elbetteki mabetide unutmuyorum :)

Herkese merhaba.S.a.
Okuduğum birden fazla kitap var en bitirdiğim kitabı hatırlamıyorum.Aşkın Gözyaşları olabilir.

Osho - Meditasyon (İlk Ve Son Özgürlük) Bazı düşüncelerini onaylamasamda teknikleri çok yardımcı oluyor.
James Hewitt - Meditasyon (Genel olarak temel meditasyon tekniklerini anlatır)
Bu 2 kitabı tam okuyorum sayılmaz aslında tekniklere göz atmak için aldığım kitaplardandır.
M.S. 2150 - Thea Alexander (Bu kitaptaki arkadaşımız ise astral ile 2150 ye gidişini konu almıştır.Ve orada gördüklerini, yaşadıklarını anlatmaktadır.)

Buddha
Sidharta
Aykut oğut
Evrenden torpilim var
Meleklerle yaşamak
Sonsuzluk hecesi la
Çözüm olmak
Güç duruşu
Key
Zero limit
Rezonans kanunu
Yeter ki iste
Tanrı ile birlik
Paranın taosu

Hala okuyorum saçma sapan kitaplar :D
İş hukuku, İktisat, İşletme, Vergi Sistemi toplamda 12 kitap faalan filan :D

Saraydan Sürgüne - Kenize Murad
Osmanlı sultanıyken yoksulluktan ölen Selma Sultan'ın hayatını anlatıyor.Süper kitap,kesinlikle okunmalı.

Henüz bitirmedim okuyorum . Şebnem Özkan'ın Meleklerin seninle konuşuyor kitabını okuyorum

1-Psikolojik Sorgu Teknikleri- Cinayetlerle alakalı polislerin psikolojiyi nasıl kullandıkları, yöntemleri ve örnekleri yazıyor. Cidden çok hoşuma gitti bu kitap ve arkadaşlarımda gizliden kullanıyorum açıkça. Hem öğrenince de insan bir gizli oluyor. Daha doğrusu insan buna göre hareket edince kendinden farklılaşıyor (eğer uygulamak isterse elbette).

2-Her gün 60 Saniye Felsefe- Bu kitapta her gün okumamız için güzel konu başlıkları verilmiş. Bir felsefeciye göre bazı konularda taraflı olduğunu düşündüm okuduğumda fakat benim de taraflı olduğumu anladığımda yorumum değişti. Herkese tavsiye ederim. Çünkü hikayelere benzer bir şekilde anlatılıyor konular. Her gün 40-50 saniyede bir konuyu bitirirsiniz.

3-Iki Filozof Machiavelli-Feuerbach. Siyaset felsefesi ile alakalı olduğunu bilen herkes Machiavelli'nin adını okuyunca anlayacaktır eminim. Gerçekten çok severek okudum bu kitabı. Hem de Rönesans dönemi bazı siyasetçilerin nasıl geliştiği ve aslında derin devletin o zaman 'bile' olduğunu düşündüren noktalar var kitapta. Kitap okumayı sevenlere gerçekten tavsiye ederim. Biraz ağır bir kitap olsa bile bence çok güzel bir kitap.

4-Kusursuz Cinayet-Gerçek ile sanallık arasında biraz sitemli yazılardan oluşan -ki bence çok yerinde olan- felsefe kitabı. Bu kitabı da bağıntıları kuran ve genel olarak felsefeye giriş ile alakalı konuları bilen arkadaşlarımıza tavsiye ederim.

5-Nietzsche Öldü! Bir hipopotam olarak Yeniden Doğru- Bugüne kadar okumaktan çok zevk aldığım felsefe kitaplarından bir tanesi. Gerçekten her kitleye ulaşması gereken bir kitap. Çünkü insan gülerken bazı şeylerin farkına varıyor. Farkına varınca düşünüyor ve ciddiyet ile beraber esprinin aslında hayatta ne kadar etkili olduğunu anlıyor (bu kitabın konusuyla alakalı değil, kitabın akışı böyle. Gerçekten hem gülüyor insan hem de düşünüyor fazlasıyla). Bu kitap Nietzsche'nin üst insan kavramından tutun bir çok felsefesine değiniyor. Elbette mistik konularla ilgilenen herkese bu kitabın bazı noktaları saçma gelecektir. Fakat herkese tavsiye ediyorum. En azından gülmüş olacaklardır ;)

6-S*ktir et- Arkadaşlar eminim herkes bu kitabı görmüştür. Bu kitapta sevdiğim bir nokta var. Insanları kapitalist sistemden uzaklaştırmak ve insanların sentetik yönlerine değer vermeleri gerektiğini belirtmeye çalışıyor yazar. Gizliden bile olsa çalışıyor. Bu kitapta "s*ktir et meditasyonu" bölümü bile var. Yani yazar daha çok insanın kendi üstüne düşmesi gerektiğini düşünüyor. Bunu da herkese tavsiye ederim. Insan kendi değerini kavramaya çalışmalı her şeyden önce. Ve bu kitap ise bu konuda tetikleme görevi taşıyor.

Bu altı kitabı da aynı anda okuyorum. Açıkça bitmelerine az kaldı. Kendi yorumlarımı ve kendi mantığıma göre kitabın temelde ne için olduğunu da yazmaya çalıştım. Umarım arkadaşlarımız bu kitapları okurlar.

Şu an okuduğum,ibn arabi de HAYAL ALEMLERİ yazar: William Chittick çeviri: Mehmet Demirkaya
İnternet üzerinden aldığım ve şu an kargoda olan 5 kitap:
Hepsi Prof. Dr. Şener Dileke ait:
* Risale-i Nur'da Derinleşme
* Konuşan Kainat
* Risale-İ Nur'Un Metod Ve Gayesi
* Niçin Yaratıldı Şu İnsan
* Nur Mektebi

Geri