Anlık halisonasyonlar

doppelgänger

Kayıtlı Üye
Muhtemelen çoğumuz yaşamızdır sadece bunların ilginçliğinin bir sebebi olup olmadığını merak ediyorum bu yüzden sizinle paylaşmak istedim genelde başımı yastığa koyduğumda sesler duymaya veya anlık halisler görmeye duymaya başlarım bu bazen tanıdık veya tanımadık birinin sesi şeklinde veya bir vurma kırma eylemi içerisinde acı hissiyle gözümü açtığım olur bazen tekrar eder gözümü açar sakin bir şekilde olayı karşılayıp tekrar gözlerimi kapatırım ve başka bir tanesi daha yaşanır bi kaçkere yaşandıktan sonra kalkar bir sigara içer kafamı toparlar geri yattığımda devam etmezdi sizce neden olur bunlar mesela hala net hatırlarım geçenlerde gözüm kapalıyken ama uyanık ve bilinçli bi durumdayken bi şeyin saldırıyormuş gibi ses çıkarıp (bi köpeğe benzer veya kurda) bacağımı ısırdığını çok acı hissetiğimi sonrada tanımadığım birinin sesinin kafamın içinde burnunu tut dediğini duyduğumu sonrada burnunu tutuncada bi anda gözlerimi açtım bunlar bi kaç saniyede yaşandı olay olurken herhangibi görüntü yoktu sadece ses ve acı hissi gene sakinlikle karşılayıp geri yattım alışkanlıktan :D sizce herhangibi mantıklı açıklaması varmı?

Bunları (sesin içeriğine bağlı olarak) sürekli aşırı stres ve kaygıya veya diğer birçok psikolojik veya psikotik bozukluklara bağlıyorlar. Fakat ses olaylarını bunlar dışında başka bir konuya bağlayan veya o yoldan değerlendirenler bir hayli az. Benim şuan için bazı değerlendirmelerim var tabi ama bahsetmek istemiyorum. Sizin için anlamsız olur. Sizin durum biraz farklı ama sesler konusunda bende yıllardır sorunlar yaşıyorum. Fakat bu rahatsız edici veya emir komut gibi değil. İşitsel halisünasyon şeklinde ilerliyor. Tabi bilime göre halisünasyon ama bana göre bu durum başka bir şey. Çözümünü veya sebebini henüz bulamadım.

Bunları (sesin içeriğine bağlı olarak) sürekli aşırı stres ve kaygıya veya diğer birçok psikolojik veya psikotik bozukluklara bağlıyorlar. Fakat ses olaylarını bunlar dışında başka bir konuya bağlayan veya o yoldan değerlendirenler bir hayli az. Benim şuan için bazı değerlendirmelerim var tabi ama bahsetmek istemiyorum. Sizin için anlamsız olur. Sizin durum biraz farklı ama sesler konusunda bende yıllardır sorunlar yaşıyorum. Fakat bu rahatsız edici veya emir komut gibi değil. İşitsel halisünasyon şeklinde ilerliyor. Tabi bilime göre halisünasyon ama bana göre bu durum başka bir şey. Çözümünü veya sebebini henüz bulamadım.
Anlıyorum benzer duramlar ama sanki sorunu bitirmekten ziyade sadece anlamak istediğimi söyleyebilirim bunlara alıştım nede olsa, bi anda yok olsa yokluğunu arardım :D

sanrı görmek normal bir şey değildir. sanrı mı görüyorsunuz bir şey mi hayal ediyorsunuz. (hayalden daha canlı ). olmayan sesler ve görüntüler duyuyorsanız mutlaka uzman psikiyatriste başvurun.

sanrı görmek normal bir şey değildir. sanrı mı görüyorsunuz bir şey mi hayal ediyorsunuz. (hayalden daha canlı ). olmayan sesler ve görüntüler duyuyorsanız mutlaka uzman psikiyatriste başvurun.
Günlük yaşantımda yaşamadığım şeyler sadece uyumak için yatağa uzandığımda başıma gelen şeyler bu yüzden fazla etkilemiyor yinede uyku evresinde bi anda rem moduna girip bunun gibi hipnagogik halisanasyonlar görmeye başlamam bana biraz tuhaf geldi bunu lucid rüya deneyimlerine bağlayabiliriz ama biraz ucu açık kalır

Geri