"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Alkolün Zararları

Maksimilyanus

Banlı Kullanıcı
  • Beyin ve sinir hücrelerinin zarlarını zehirler veya uyuşturarak kullanılmaz hale getirir.

• Aşırı alkol geçici hafıza kaybına neden olur

• Alkol göze giden görme sinirlerine de tesir eder. Sulanma ve görme bozukluklarına neden olur. Neticede ameliyat kaçınılmaz olur. Körlüğe neden olabilir.

• Midenin iç yüzeyini kaplayan tabakayı tahriş eder ve buna bağlı olarak gastrit’e yol açar.
  • Mide zarında yırtıkları oluşur. Mide ve yemek borusunda iç kanamalar meydana gelir.
  • Kusma gözlemlenir.

• Kalp kasına zarar verir ve buna bağlı olarak kalp hastalıklarına yol açar. Kalp atışlarında düzensizlik meydana gelir.
  • Kalp yetmezliğine neden olabilir.
  • Anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkiler.

• Damar kireçlenmesine yol açar.

• Kan dolaşımını bozar. Kanı sulandırır. Yaralanmalarda, yaralı bölgenin geç iyileşmesine neden olur.

• Tepki refleksleri azalır, beynin düşünme ve karar verme düzeni zayıflar.

• Yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserlerine neden olur. Kanser riskini büyük oranda artırır.

• Baş ağrısı ve ağız kuruluğu çok sık görülür.

• Sonradan utanacağınız, pişman olacağınız yada pişman olmaya bile vakit bulamamanıza yol açabilecek davranışlarda bulunmanıza yol açabilir.
  • Alkollü araç kullanmak trafik kazalarına ve ölümlere neden olur.
  • Maddi ve manevi anlamda kayıplar yaşanır.
  • Aile fertlerinde huzursuzluklar meydana gelir.
  • Alkollü içkiler İslam dininde haramdır ve yasaklanmıştır.
  • Lütfen İçmeyiniz...

Moderatör Notu: Konu paylaşırken kaynak belirtmek zorunludur. Konu size ait ise alta kendi nick'inizi yazın.

Yasaklar nedense insana çekici gelir.
Heralde bundan dolayı alkol tüketimi fazla.
Belki.

(Ey iman edenler, içki, kumar, putlar, fal okları şeytanın necis işleridir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan, içki ve kumar ile aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık hepiniz vazgeçin!) [Maide 90,91]

"Sarhoş edici bütün içkiler haramdır." (Müslim,3/ 1575-1576; et-Tâc, 3/141).

Yüce Allah bir şeyi haram kıldıysa muhakkakki onda bir hikmet vardır . En basitinden örnek olarak

'' Alkol ve Zararları '' nı gösterebiliriz.

Belli bir ortamı olduğunda kendi ayarıma göre içerim. Ayda yılda iki tekin zararı olacağını sanmıyorum, ancak azı günah olanın çoğuda günah, günahsa vardır bir hikmeti.

Alkol uyusturucu gibi,yasaklansa keşke ama nerde. Müslüman ülkesi hala satılıyor.

Alkol uyusturucu gibi,yasaklansa keşke ama nerde.,Müslüman ülkesi hala satılıyor.
Buna hiç mi hiç katılmıyorum.
Hatta uyuşturucuda serbest olmalı.
Devlet insanları eğitiyor değil mi?
Peki doğru düzgün eğitim almış biri uyuşturucu kullanır mı?
Kullanmaz.
Demek ki devlet doğru düzgün eğitim vermediğini bildiğinden uyuşturucudan korkuyor.
İnsan özgür bırakılmalı, yanlış yapacaksada doğru yapacaksada.
Karar onun olmalı, devletin değil.

Belki...

:sifone:
Kullanmaz.
Demek ki devlet doğru düzgün eğitim vermediğini bildiğinden uyuşturucudan korkuyor.

Belki...
Hollanda'ya git kardeş orda herşey serbestmiş.

Kullanmaz.

Belki...
Alkolle uyuşturucu aynı şey değil, tabiki uyuşturucu yasak olmalı. Egitimin iyi olmamasıylada bence alakası yok, Amerika mesela uyuşturucu çok kullanılıyor eğitimi iyi olmadığından mı, alakası yok. Kişi artık hayattan zevk alamayıp boşluğa düştüğünde, yada yalnız kaldığı bir dönemde bir kere denemekle başlar emin ol 1 kere deneyim diye başlayan üniversiteliler eğitimi iyi alamadıklarından kullanmıyorlar, aksine uyuşturucu kullananda biliyor zararlarını, alkol kullananda. özellikle damardan 1 kere bile alındığında geri dönüşü yoktur direk bağımlı oluyor insan...

Her şey kararında iyidir. İçki de kararında olduğu sürece faydalı demiyorum; ama zevkli bir şeydir bence.

Alkolle uyuşturucu aynı şey değil, tabiki uyuşturucu yasak olmalı. Egitimin iyi olmamasıylada bence alakası yok, Amerika mesela uyuşturucu çok kullanılıyor eğitimi iyi olmadığından mı, alakası yok. Kişi artık hayattan zevk alamayıp boşluğa düştüğünde, yada yalnız kaldığı bir dönemde bir kere denemekle başlar emin ol 1 kere deneyim diye başlayan üniversiteliler eğitimi iyi alamadıklarından kullanmıyorlar, aksine uyuşturucu kullananda biliyor zararlarını, alkol kullananda. özellikle damardan 1 kere bile alındığında geri dönüşü yoktur direk bağımlı oluyor insan...

Evet kesinlikle uyuşturucu yasak olmalı. Ne alkole benzer ne sigaraya ,ayrıca bazı uyuşturucu çeşitleri ağır şizofreniye kadar götürüyor. Uyuşturucunun sonu belli ya bir kavgada ölürsün ya da intahar...

Alkol uyusturucu gibi,yasaklansa keşke ama nerde.,Müslüman ülkesi hala satılıyor.

Düzeltilmesi gereken bir şey var bence: Burası müslüman ülkesi değil, müslüman olduğunu söyleyenlerin çoğunlukta olduğu bir ülkedir. Her inançtan insan vardır ve her kişi aynı derecede vatandaşıdır bu ülkenin. Alkolü de günah sayan, zararlı gören içmez olur biter. Alkolden daha zararlı olan birşey var ki o da yasakçı zihniyettir.

Uyuşturucu serbest olmaz arkadaşlar, ama emin olun bunun nedeni devletlerin halklarını çok sevmeleri falan değil. Öylesine büyük bir rant dönüyorki bundan nemalanan babalar buna izin vermezler ve birkez daha emin olunki alkol yasaklandığı anda şu an zaten mevcut olan rant 100 katına çıkar. Türkiyete öğretim ve ama eğitim yok uluşturucu tüketimi şu anda bile ilk okul çağına girdi. Okullar o kadar denetimsizki çocuklara satılan sand viçlerin için bağımlılık yapacak maddeler serpiştiriyorlar ve bunu okul kantininde yapıyorlar. Allah gelecek nesilleri korusun ne diyelim.
iller-listesi.jpg

Bunlar illere göre alkol tüketiminin dağılımı dikkatle incelerseniz, genel dağılımda muhafazakar olarak bilinen illerin pek çoğunda alkol tüketiminin pek çok modern batı illerinden fazla olduğunu farkedeceksiniz. Örneğin Amasya evliyalar şehriyiz diye övünür ancak rakısıyla ünlü Tekirdağ'dan önce geliyor. Yani ne kadar çok baskı o kadar çok riya lütfen sözlerime kimse alınmasın ama gerçek bu.

Ben tadına bile bakmadım. :D Alkol, sigara gibi maddeler gereksiz olduğu gibi zararlı. Niye içerler hiç anlam veremiyorum. Umarım aramızda içenler yoktur. Sigara ve içki içenlerin de bırakması dileğiyle.

İnşaallah ikbal inşaallah alkol ve hele sigara ile birlikte alkolden daha zararlı bir şey varmı.? Sigarada alkolde son derece zararlı maddeler hiç kullanmadım ve bütün kullanan arakadaşlarımın da bir an önce bırakmalarını isterdim vakit çok geç olmadan..

Bence alkol yasak olmamalı ama sigara yasak olmalı diye düşünüyorum .
Ona bakarsanız meyve sularında,meyvelerde vs çok düşük oranlarda alkol olduğu tespit edilmiş o halde hiç bir şey yemeyelim ?
Arkadaşlarımla bir ortamda bulunduğum zaman içerim , onun dışında öyle bi sürekli olan alışkanlığım yoktur..
Alkol dozunda kullanıldığı zaman sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum .

Şahsen duyuları körelten tüm maddelere karşıyım ama yasaklamanın çözüm olduğuna inanmıyorum, bilinçlendirme şart çok küçük yaşlardan itibaren. Çünkü çoklukla alkol, sigara ve uyuşturucu oturmamış benlikte sanırıyorum kabullenilme ve /veya kaçış arzusu ile başlıyor
Diğer taraftan A zamanında legal ilan edilip şu, bu nedenlerle kullanımı reklamlarla teşvik edilen ürünlerin B zamanında tamamen illegal edilmesi de sosyal politikalarda ki öngörüsüzlük olarak sorunun bir başka yüzünü teşkil ediyor.

Nette bulduğum bir yazıyı örnek olarak paylaşıyorum

Bu hafta kentin yeni cazibe merkezi Talimhane’yi anlatacaktım. Fakat araştırma yaparken öyle bir şey keşfettim ki Talimhane rehberi haftaya kaldı, bu hafta Talimhane eroini mevzusuna giriyorum.

Talimhane hakkında sözlü tarihi araştırırken inanılmaz bir şey keşfettim. Burada 1933’e kadar dünyanın en kaliteli eroinini yasal olarak üreten bir fabrika varmış.

Hikaye aslında biraz daha geri gidiyor. Meşhur Bayer ilaç firması, 1897’de mucize bir ilaç keşfetti. İlacın etkilerini tam anlamak için, ilacı damarına enjekte eden bir mühendis, “Kendimi kahraman gibi hissediyorum” deyince, adını kahraman manasında Heroin koydular. Eroin, eczanelerde aspirin gibi satılmaya başlandı. Tıpkı bir dönem ecstasy’nin eczanelerde zayıflama hapı olarak satıldığı gibi. Koskoca Freud, nane-limon yazar gibi reçetelere kokain yazdıktan sonra...

15 yıl sonra eroinin sonuçları ortaya çıktığında iş işten geçmişti. Lahey’de derhal uluslararası bir toplantı yapıldı, eroin üretimi ve dağıtımı tüm dünyada yasaklandı. Ancak üretim kimi ülkelerde bir süre daha devam etti. İşte bugün eroin trafiğinde adı anılan ülkelerden biri olmamızın kökeninde taaa o günler var. Dünyadaki en kaliteli afyon üretim merkezi Anadolu’ydu. 62 vilayetin tamamında afyon ekimi yapılıyordu. Afyonun yasaklanması, bundan ceplerini dolduran Osmanlı elitlerinin işine gelmediği için imparatorluk sözleşmeye imza koymadı.

Baaam Balkan, baaaam Birinci Cihan, baaam Kurtuluş Savaşı derken, Türkiye eroin cenneti haline geldi. 1926 yılında İstanbul’da üç ayrı eroin fabrikası vardı ve bunların ciroları 10 milyon Türk Lirası’na varmıştı. 1929 Buhranı’nı bu parayla atlattığımızı söyleyenler var. Eroinin iç pazara satışı yasaktı. Buna karşın, başta fabrika işçileri olmak üzere toplumun farklı kesimlerine yayılmıştı. Mesela Sağlık Bakanı Rıza Nur’un eşi ile oyuncu Afife Jale, morfin bağımlısıydı. Balık Pazarı’nda yapılan afyonlu şaraplarının kafası efsane halinde dilden dile yayılıyordu.

İSTANBUL ZAMANIN AMSTERDAM’I
Arjantinli’sinden Japon’una kadar tüm dünyadan eroin kaçakçıları İstanbul’da toplanmıştı. Anlaşıldı mı o yıllarda patlayan gece hayatı? O revüler, beyaz Ruslar? İçki yasağı döneminde organize olan New York mafyası Lucy Luciano, yasak kalkınca Türklerle eroin kaçakçılığı işine girmişti. 1930’da New York’ta yakalanan Alesia gemisinde Türkiye’den yüklenen 500 bin dolarlık morfin bulundu. O sırada kongre üyesi olan ve sonradan New York Belediye Başkanı olacak Fiorello La Guardia, Türk mallarına karşı ambargo öneriyordu.

Türkiye’ye ambargo bir yana, Kurtuluş Savaşı’mıza katılmış gemiler eroin takibine alınmıştı. Sonuçta Atatürk bir dizi düzenleme yaptı. Fakat bu önlemler uyuşturucu lobisinin yoğun muhalefetiyle karşılaştı. Önce Uyuşturucu Maddeler İnhisarı kurularak uyuşturucu satışı, devlet tekeline geçti; devlet artık resmen eroin satıyordu. Sonra bu tekel, 1937’de, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne dönüştürüldü.

Savaş Özbey

Alkol illede zararlımı olmalı? Kaldıki biz insanlar Allahın yapmamızı istediği pek çok şeye ne gerek var diye onca söylendikten sonra yapın dediği herşeyde insanlar için bir fayda olduğunu öğrenmedikmi aynı şekilde yapmayın dediği pek çok şeyinde sonradan ne zararları olduğunu öğrendik ve bunların çoğunuda batılı bilim adamlarından öğrendik Rabbimin söylediklerine biz müslümanlar inanmadık ama onun sözlerinin hikmetini bizim kafir dediklerimiz bizden önce farketti. Ve en başta dediğim gibi illede zararlımı olması gerekiyor yani birşey yasak kılmak için yaradanın bize mantıklı açıklama yapma zorunluluğumu var yok. Bunun sana göresi bana göresi olmaz yaradan haram demişse illada haramdır. Haa!! günahta sevapta kişiye aittir yani ister uyar ister uymaz Allahla onun arasında ammmaa harammı evet haram. Unutmayalım Adem babamızla Havva anamıza da yasak ağacın meyvesi haramdı, onca yemiş veren ağaç varken cennetin tüm nimetleri emirlerindeyken onlar illede yasağı çiğnemek istedi. Oysa sadece yasaktı o sadece rabbimin iradesiydi ve insan bu iradeye uymadı. Rabbinin yasağını dinlemeyen kul devletin yasağınımı dinleyecek herkez hür iradesine bırakılmalı ama pozitif yönlendirlemerde ihmal edilmemeli.

Geri