Adak ve Kurban

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Bekotr2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bekotr2

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır sadece bağış ve birilerine yapması için gönderdiğim kurbanı son iki seferdir kendim kestirip, paylara dağıtıp, aracım ile arkadaşlarımla beraber ihtiyaç sahibi olduğunu düşündüklerime tek tek dağıtıyorum. Benim içim kasaptan alıp dağıtsakta aynı şey herhangi bir durum ifade etmiyordu. Ama artık şuna inanmaya başladım , kurban kesildikten sonra fena bir ağırlık çöküyor , kurbanları dağıttıktan sonra o gün baş ağrısından geçilmez bir gün oluyor ve evden çıkamıyorum. Sizin başınıza böyle bir olay geldi mi ? Kesilirken izlemek istemiyorum , sadece kafamı çevirerek orada bulunuyorum ve poşetlenen payları teslim alıyorum. Ama üst üste böyle denk gelmesi acaba kurban kesildiğinde mikrop mu kapıyorum yada manevi olarak mı etkileniyorum?

Ben kesilirken duygulanıyorum.Duygusal bir etkisi oluyor.Sizdeki fiziki etki başka bir dış müdahaleden kaynaklanıyor olmasın.Kahve içmeyince alnıma vuruyorlar yoksunluk semptomu onu gösteriyor diye.

Bilmiyorum bende 2sefer aynı yerde kestirdim , nasip olursa 3. Seferi başka yerde deneyeceğim , ilk defa kesilen yerde bulunmuyorum , kimisi ağırlık gidiyor diyor kimisi havadan dolayı diyor.

kana karşı duyarlılığınız olabilir.. benim de kana karşı hassasiyetim var kesik parmaktaki kan bile başımı döndürür midemi bulandırır baktığımda.. belki atalarımızdan gelen bi koddur.. yahut yaradılışımızda bulunan..

Uzun zamandır sadece bağış ve birilerine yapması için gönderdiğim kurbanı son iki seferdir kendim kestirip, paylara dağıtıp, aracım ile arkadaşlarımla beraber ihtiyaç sahibi olduğunu düşündüklerime tek tek dağıtıyorum. Benim içim kasaptan alıp dağıtsakta aynı şey herhangi bir durum ifade etmiyordu. Ama artık şuna inanmaya başladım , kurban kesildikten sonra fena bir ağırlık çöküyor , kurbanları dağıttıktan sonra o gün baş ağrısından geçilmez bir gün oluyor ve evden çıkamıyorum. Sizin başınıza böyle bir olay geldi mi ? Kesilirken izlemek istemiyorum , sadece kafamı çevirerek orada bulunuyorum ve poşetlenen payları teslim alıyorum. Ama üst üste böyle denk gelmesi acaba kurban kesildiğinde mikrop mu kapıyorum yada manevi olarak mı etkileniyorum?
Müslümansanız size vacip sonuçta bir şey diyemeyeceğim ama masum bir canı öldürmek zaten ruhani olarak iyi kabul edilmeyen bir şey. Yaratıcı "yaşat" der, "öldür" değil. Adak olarak insan/hayvan kimsenin canını veya bedenini istemez. Bu yüzden müslüman değilim zaten ama çok öznel bir konu. Sadece içimden yaratıcı tarafından yönlendirildiğiniz geçiyor. Benim de islamdan ayrılırken ilk yaşadığım çelişki buydu. Öldürmek istememek kadar doğal bir şey var mı dünyada. Ama inançlar çok öznel, diyebileceğim başka bir şey yok.

Geri