"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

7 Kat Muşambaya Sarmak Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blcknghtmr

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar vefkin ve muskanın katlanışı varmış. Birde 7 kat muşambaya sarma olayı var ki ben bir türlü nasıl sarıldığını anlamıyorum yani zor değil 7 kat ama nasıl işte düşününce aklım karışıyor. Bilen birisi var mı yardımcı olabilecek?

Arkadaşlar vefkin ve muskanın katlanışı varmış. Birde 7 kat muşambaya sarma olayı var ki ben bir türlü nasıl sarıldığını anlamıyorum yani zor değil 7 kat ama nasıl işte düşününce aklım karışıyor. Bilen birisi var mı yardımcı olabilecek?

Vefkin hava ve ışık almaması lazım bu yüzden hava almayacak şekilde olması lazım.Hava almayacak şekilde şeffaf naylonlada sarılabilir yada bal mumu ile bu işlem yapılabilir tercih size kalmış :)

Şeffaf olmak zorunda mı beyaz renkli olsa olmaz mı diye çıldırtan bir soru sormak üzereydim ki bir an kendimi dizginledim, sormadım sayın :D Benim demek istediğim neye göre 7 kat. Sayma şekline göre 14 de olabilir muşamba iki tarafta da olacak ya. İlk okulda beden eğitimi öğretmenim sınav yapardı bana sola dön sağa dön felan derdi ben yapamazdım. Kime göre sola döneyim öğretmenim size göre mi bana göremi diye sormuştum :)

Şeffaf olmak zorunda mı beyaz renkli olsa olmaz mı diye çıldırtan bir soru sormak üzereydim ki bir an kendimi dizginledim, sormadım sayın :D Benim demek istediğim neye göre 7 kat. Sayma şekline göre 14 de olabilir muşamba iki tarafta da olacak ya. İlk okulda beden eğitimi öğretmenim sınav yapardı bana sola dön sağa dön felan derdi ben yapamazdım. Kime göre sola döneyim öğretmenim size göre mi bana göremi diye sormuştum :)

:D Vefk genelde üçgen şeklinde olur mesela uzun kenarı üste gelecek şekilde koyup sağ taraftan sol taraftan ve son olarak üst tarafa doğru katlanıyor :D eğer bunu anlamadıysanız ki ben saçma sapan anlattım :D Musallat filminin 1. serisinde başlarında hoca musaka yazıyor yazdıktan sonrada o muskayı katlıyor oraya bakarsananız ne demek istediğimi gayet iyi anlarsınız :D bende uzman değilim sadece bir kaç gün araştırmışlığım var :D

Katlama şeklini buldum da ben hala 7 kat muşamba sorunundayım. Yani vefk üçgen ve 2 taraflı. Muşambaya koyduk vefki köşelerini denk getirerek ve katladık 1. iki tarafta muşambalı oluyo ve 2. katladığımız da vefkin bir yanında 2 diğer yanında bir muşamba oluyor. Ya anlatamıyorum işte :(

Arkadaşlar yanlış anlamayın ama yanlış bilinçlendirmeyelim de, varsa Mod. Admin. bence en uygun cevabı versin bilip bilmeden gelen çok cevap oluyor...

Evrende herşeyin bir anlamı vardır;vefke saygı gösterilmesi ve su,ışık almaması için balmumuyla yada muşambayla kaplanması gerekir...rengi önemlimidir?elbette önemlidir vefkte ayil(ulvi) hizmetliler için beyaz renk yuşin ve tayşin(316,319 ebced değeri çıkarılanlar)genelde lanet olduğundan siyah renkle sarılmalıdır...vefk tütsülenmelidir...hergünün kendine has tütsüsü vardır...yani sadece muşambayla bitmiyor ne yazık ki :) vefkler çok ayrıntılı ve etkili bir alandır...

Dikdörtgen şeklinde kağıt kesiliyor.
Sonra bir sağ, bir sol katlıyorsun.
Muska böreği sarılış videolarına bakın hiçbişi bulamazsanız.
Ama nette bu tarz fotolar vardır. Belki videolar.

Pc de bazı programları sildim.
Yoksa şimdi size şimdi yapardım, çok basit birşey.
Birkaç kere gerekince kendime de yapmıştım daha evvelden.
Havas için değildi yanlış anlaşılmasın.

Bu arada merak edenler için; muşamba kalın plastik örtüdür.
Masa örtüsü gibi, biraz kalınca yere serilir.
Yeni nesil bilmez, bende çocukluğumdan hatırlıyorum.

Dikdörtgen şeklinde kağıt kesiliyor.
Sonra bir sağ, bir sol katlıyorsun.
Muska böreği sarılış videolarına bakın hiçbişi bulamazsanız.
Ama nette bu tarz fotolar vardır. Belki videolar.

Pc de bazı programları sildim.
Yoksa şimdi size şimdi yapardım, çok basit birşey.
Birkaç kere gerekince kendime de yapmıştım daha evvelden.
Havas için değildi yanlış anlaşılmasın.

Bu arada merak edenler için; muşamba kalın plastik örtüdür.
Masa örtüsü gibi, biraz kalınca yere serilir.
Yeni nesil bilmez, bende çocukluğumdan hatırlıyorum.
Evet muşambayı bende hatırlıyorum halı gibi sererdik yere :D

Peki muşamba yerine naylona sarsak aynı şey değil mi? Eğer amaç hava ve ışık geçirmesini engellemekse. Ay valla hevesim de kaçtı ya :(

Bu iş çok kolay.naylon poşetle iyice dola.üztünü güzelce izola bantla dola ..aha işte oldu:smash:

Ben kendiminkini muşambayla değil bildiğin beyaz bantla bantlamıştım :D O şekilde naylondan daha sıkı ve daha kapalı oluyor.

Balmumunu sicak suda biraz bekletin muska yapacağınız bezin uzerine sürün boyar gibi

7 kat olmasından kasıt 7 ayrı naylon veya muşamba parçasının olması, katların 7 adet olması ile alakalı değil. Ayrıca 7 olması zorunlu bir şey değildir. Tek sayı olması önemli sadece. 3 ve üzeri tekli sayılarda yapmak tavsiye edilir genelde. (3,5,7,9....) Sadece açık kalmadığından emin olmak yeterli. Yani suya soktuğunda içine su girmiyorsa olmuştur.

Diger bir yöntem bal mumunu tavanın içine koyun alttan ısıtın yağ eritir gibi sonra elinize eldiven takın bezi içine batırın vefk yada muskayı sarın ama hızlı olun eldiven muhakkak kullanın parmaklara yapışıyor temizlemesi sıkıntılı

Bence en mantıklısı elinizdeki malzemeyi kullanmak hepsinin zaten tek amacı hava ışık ve su girmesini engellemek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri