666 sayısı

Merlin639

Kayıtlı Üye
Aytunç Altındal´ın kaleminden ele alınan 666 ile ilgili detaylar arasında kendinizi kaybedeceksiniz. 666 sırları arasında bulunan Fatih Sultan Mehmet ve Hz. Muhammed (S.A.V) detayları ise oldukça akıl karıştırıyor😉

Katolik Kilisesi ise 666 sayısının İslamiyeti ve Hz. Muhammed’in (S.A.V) peygamberi simgelediğini öne sürmüştür.

Onlara göre Hz. Muhammed’in (S.A.V) adının Grekçe yazılım ve harflerdeki sayısal toplamı 666 idi ve Canavar’ı simgeliyordu.

666 sayısının esrarı biçok ünlü fizikçiyi ve matematikçiyi de etkilemiştir. Örneğin Roger Bacon, Agrippa, Leonardo da Vinci ve Isaac Newton bu sayıyla çok ilgilenmişlerdi. Newton, Daniel kitabıyla Revalation kitabını karşılaştırmış ve bulgularını ölümünden 10 yıl sonra yayınlanması kaydıyla (1733) güvendiği kişilere emanet etmişti. Newton’a göre 666 sayısı sadece Muhammed’i değil onunla aynı adı taşıyan Fatih Sultan Mehmed’i de simgeliyordu.
Newton sadece fizikçi ve matematikçi değil aynı zamanda okülist idi.

Avrupa’da 666 sayısının Hz. Muhammed’i (S.A.V) simgelediğini belgeleriyle açıklayan ilk kişi
Dr. Veryard, 1670-1710’da bu bulguları İngiltere’de yayınlandı. Buna göre 666 sayısı sadece İslamiyet’i ve Hz. Muhammed’i (S.A.V.) simgeliyordu.

Günümüzde ise 666 sayısı,
Katolik Kilises tarafından satanizm simgesi olarak görülmektedir,Ancak bu yine de Hz. Muhammed (S.A.V) ile bağlantılanmıştır.
Vatikan iddiasına göre Hz. Muhammed’in (S.A.V) eşi Hz. Hatice gerçekte gizli Hıristiyan’dı ve Hz. Muhammed’i (S.A.V)Yahudi ve Hıristiyan geleneğine göre yönledirilmiş ama o başka bir din yaratmıştı!... Köktendinci Protestan cemaatler, en başta da Evangelistler ise 666 sayısının Vatikan’ı ve Papalığı olduğu kadar İslam alemini de simgelediğine inanır. ABD Başkanı Bush’un da üyesi olduğu köktendinci Evangelist ‘’Skulls and Bones’’ adlı gizli örgüt için 666 sayısı, Canavar’ın sembolü olarak Orta Doğu’ya ‘Armegeddon, günümüze Suriye içinde bulunan Mecidiye şehrinin eski adıdır) gösterilmektedir. Onlara göre 666 sayısı ‘’Anti-Christ’’ olarak hem Papalıktır hem de şeytanın sureti olarak İslam alemidir.

İlk defa böyle bir yaklaşım ile karşılaştım. Açıkçası Aytunç zorlama kurgu üretmiş gibi görünüyor.

Düz mantıkla hareket edersem :

Altıyüz altmış altı = 600 + 60 + 6

Ya da,

111 * 6
222 * 3
333 * 2

Bu yolla ölüm tarihine (miladi) ulaşmıştır derim. Teori üretmek istersek bizler de Vav harfinden yola çıkabiliriz (6) hatta üzerine biraz araştırma yapsak pek çok insana inandırabilecek bulgular üretebiliriz..

Bana cidden zorlama geldi Merlin, konu hakkında başka bilgi var mı ? Paylaşırsan sevinirim.

Ben de pek inanmıyorum ama katolik kilisesinin uydurduğu bişey olabilir.
ALLAH isminin ebced değeri 66 dir.O yüzden dikkati mi çekti.
99 esma hüsna 66 simetri mesela.
Peki Deccaliyet 666 dir. Kuran Kerimde onun panzehiridir.Ben biraz öye algiyorum.

Biraz araştırdım. 666 üçgen sayılardan : Süleyman’ın Mührü, iki iç içe geçmiş eşkenar üçgenden oluşur. Bu da üçgen sembolizmini doğrudan Hz. Süleyman’la ilişkilendirir.

1
1 1
1 1 1
1 1 1 1

Bu şekilde devam ettiğinde : 0+1+2+3+4+5+6+7..+36 = 666 elde ediliyor. Hem x hem de y sütunu toplamda 36 tane 1'den oluşuyor.
36 : ( Geometrik ve simetrik mükemmellik )

Üçgen sayılar arasında özellikle 666'nın öne çıkması, birler, onlar ve yüzler basamaklarındaki benzersiz simetriden kaynaklanıyor olabilir. İlginç bir şekilde, bu sayıdan önce gelen iki üçgen sayı 55 ( 10.sıra ) ve 66 ( 11. sıra ) da kendi içlerinde simetrik rakamlara sahip. Sembolik olarak bu sayılar, Süleyman'dan önce gelen iki kral Saul ve Davut ile ilişkilendirilebilir. Üçgenin zirvesinde yer alan ve üçgen sayıların dışında kalan ‘1’ rakamı da dikkat çekicidir ; bu, İncil öğretisinde her şeyin başlangıcı olarak Tanrı’yı simgeleyebilir.

(Kral Saul : Bakara Suresi 246–251. ayetlerinde, İsrailoğulları’nın kral olarak seçilmesini istedikleri kişi Talut olarak geçer. )

666' nın Üçgen sayılardan olması ise insanın içsel yönlerini simgeler : Taban - Dünya / Sol köşe - Kalp / Sağ köşe - Zihin / Tepe - Ruh

Geri