6. his midir? Yoksa özel bir yetenek mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Paristanbulima

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Geçen seneye kadar aklımdan geçirdiğim şeylerin olduğunu farkettim. Mesela birgün arkadaşımla taksi bekliyorduk. Gelmeyince yürüyelim, gördüğümüz yerde bineriz dedik. Açıkçası ben yürümek istiyordum ama arkadaşım yürümeyi sevmediği için taksiye binecektik. Yürürken gayri ihtiyari içimden taksinin gelmemesini diledim. 6-7 dakika yürüdük ve çok işlek bir cadde olmasına rağmen taksi falan gelmedi. Çok ilginçti. Sonra arkadaşımı abisi aradı ve 3 yaşındaki kızının hasta olduğunu ve eve gidip arabayla yengesi ve yeğenini hastaneye götürmesini söyledi (kendisi şehir dışındaydı). O anda içimden hemen taksi gelse diye düşünmeme kalmadan taksi geldi ve hoop önümüzde durdu. O an ilgimi çekti ama konusunu açmamıştım. Daha sonraki günlerde bunu denemek için bilerek enerjimi topladım ve düşünmeye başladım. BAŞARDIM. en az 4-5 kere daha taksi çağırdım düşünce gücüyle. Ve hatta sadece taksi değil. Aklımdan bir arkadaşım geçiyordu, saniyeler sonra karşıma çıkıyordu. Birisinin geleceğini hissettiğimde en fazla birkaç dakika sonra kapı çalıyordu. 1 kere de birkaç haftadır aramadığım babaannemi aramam gerektiğini hissettim. İyi ki aramışım aradan 1 hafta geçmeden kaybettik babaannemi :( Ama artık olmuyor. Deniyorum ama olmuyor. Gerçi aşırı derecede dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon eksikliği başladı bende. Tekrar yapabilmek istiyorum ama yoğunlaşamıyorum. Bunun için ne çalışmam gerek?

Çekim yasası diyebilirim kısaca :) bu herkeste olur, ancak gerçekleşme süresi o anki iyi veya kötü ruh halinize göre şekillenir.

Hislere göre gerçekleşir bu olay. Eğer isteğinizle aynı hatta iseniz gerçekleşmesi çok daha mümkün olur, ancak bir şeyi istediğiniz halde olmaz hissine kapılırsanız olmaz.

Durumu kısaca açıklamak istedim, konu dışına çıktıysam kusura bakma dostum. :) İstediğin şeylere odaklanmaya devam et.

Çekim yasası diyebilirim kısaca :) bu herkeste olur, ancak gerçekleşme süresi o anki iyi veya kötü ruh halinize göre şekillenir.

Hislere göre gerçekleşir bu olay. Eğer isteğinizle aynı hatta iseniz gerçekleşmesi çok daha mümkün olur, ancak bir şeyi istediğiniz halde olmaz hissine kapılırsanız olmaz.

Durumu kısaca açıklamak istedim, konu dışına çıktıysam kusura bakma dostum. :) İstediğin şeylere odaklanmaya devam et.

Teşekkür ederim gayet net açıkladın konu dışına da çıkmadın. Peki odaklanma sorunum var, bunu nasıl çözebilirim bir önerin var mı?

Teşekkür ederim gayet net açıkladın konu dışına da çıkmadın. Peki odaklanma sorunum var, bunu nasıl çözebilirim bir önerin var mı?

açık söyleyeyim odaklanma benimde sorunumdu, kafada bitiyor her şey derler ya aynı şekilde. İnsan istemediği şeye odaklanamaz :D değil mi? Neye odaklanmak istiyorsan önce onu iste, sonrasında onu düşün ve odaklan ama sadece istediğin şeye odaklan, istemediğin şeylere değil. Yoksa hiçbir anlamı olmaz ve istemediklerin gerçekleşir. :) iyi şanslar dostum.

açık söyleyeyim odaklanma benimde sorunumdu, kafada bitiyor her şey derler ya aynı şekilde. İnsan istemediği şeye odaklanamaz :D değil mi? Neye odaklanmak istiyorsan önce onu iste, sonrasında onu düşün ve odaklan ama sadece istediğin şeye odaklan, istemediğin şeylere değil. Yoksa hiçbir anlamı olmaz ve istemediklerin gerçekleşir. :) iyi şanslar dostum.

Teşekkürler dostum. Deneyeceğim :)

http://www.gizlimabet.com/showthread.php?t=43986 Bu adresteki linki inceleyebilirsiniz sevgili Chillout'un paylaşmış olduğu konudaki yeteneklerden bazıları sizde olabilir.

Teşekkürler. Yarın ilk iş inceleyeceğim

Merhaba,

Geçen seneye kadar aklımdan geçirdiğim şeylerin olduğunu farkettim. Mesela birgün arkadaşımla taksi bekliyorduk. Gelmeyince yürüyelim, gördüğümüz yerde bineriz dedik. Açıkçası ben yürümek istiyordum ama arkadaşım yürümeyi sevmediği için taksiye binecektik. Yürürken gayri ihtiyari içimden taksinin gelmemesini diledim. 6-7 dakika yürüdük ve çok işlek bir cadde olmasına rağmen taksi falan gelmedi. Çok ilginçti. Sonra arkadaşımı abisi aradı ve 3 yaşındaki kızının hasta olduğunu ve eve gidip arabayla yengesi ve yeğenini hastaneye götürmesini söyledi (kendisi şehir dışındaydı). O anda içimden hemen taksi gelse diye düşünmeme kalmadan taksi geldi ve hoop önümüzde durdu. O an ilgimi çekti ama konusunu açmamıştım. Daha sonraki günlerde bunu denemek için bilerek enerjimi topladım ve düşünmeye başladım. BAŞARDIM. en az 4-5 kere daha taksi çağırdım düşünce gücüyle. Ve hatta sadece taksi değil. Aklımdan bir arkadaşım geçiyordu, saniyeler sonra karşıma çıkıyordu. Birisinin geleceğini hissettiğimde en fazla birkaç dakika sonra kapı çalıyordu. 1 kere de birkaç haftadır aramadığım babaannemi aramam gerektiğini hissettim. İyi ki aramışım aradan 1 hafta geçmeden kaybettik babaannemi :( Ama artık olmuyor. Deniyorum ama olmuyor. Gerçi aşırı derecede dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon eksikliği başladı bende. Tekrar yapabilmek istiyorum ama yoğunlaşamıyorum. Bunun için ne çalışmam gerek?
Düşünce yoğunlukları bu tür aktiviteleri engelleyebilmektedir. Bu aktiviteler insan zihninin su gibi akıcı olduğu durumlarda zorlama olmadan ortaya çıkar genellikle. Bazen bu ortaya çıkma şiddetli veya hafif biçimlerde de olabilir. Genellikle insanlar bu tür aktiviteler hakkında ''doğa üstü, inanılmaz, çok enteresan vs.'' olarak yanlış yönlendirilip şarlandığından, önce kendisi dahi kabullenmekte zorluk çeker. Bir yandan da ''yahu ben bunu yaptım biliyorum'' der ve ikilemde kalır. Bilinç altımızda bunun zaten olduğunu ve aslında doğalımız olduğuna ait kodlar mevcuttur ama nemrut huylu olan bilinç altını da koruyan muhafızımız olan bilinç ''saçma, yok, olur mu hiç'' der. Çünkü çok çok uzun zamandır bütün toplumlarda bu bilerek unutturulan, köreltilmeye çalışılan bir hadisedir ve en ilginç diye tabir edilen hikayelerde bu durumlar konu edilir ki zaten başında hikaye diyerek bile bir şartlandırma oluşturulur. Bir kaç küçük toplum ve kabile hariç ne yazık ki çocukluktan bunlar işlenir. (Örn: şunu yapma hasta olursun denen çocuğun ''şu şeyi'' yaptığında istisnasız hasta olacağına dair geliştirdiği inanç sonucu gerçekten de hasta olma durumu)
O halde bilinç ve bilinç altımızı orta yolda buluşturarak (bilinç tamamen devre dışı kalmamalı bu düpedüz kendine sabotaj olur), bilinç altındaki olabilirlik kodlarını, muhafıza yani bilince de mantık ve deney yolu ile öğretip, kısaca bir anlayış ve dinginlik ortamı oluşturmaya yönelik çalışmalar yaparak olağan akışına bırakacağız. İşte o zaman bu yukarıda bahsettiğiniz nispeten basit aktiviteleri ve daha fazlasını yapabiliriz.

6. histe bir yetenek değilmidir ?

6. his tıpkı diğer 5 hissimiz gibi doğal donanımımızdır. Bu donanımlarla çoğunluğun yapamadığını yaptığımızda bir yetenek geliştirmiş oluruz. Kaldı ki yeteneği de kalıtsal ve sonradan kazanılabilir yetenek olarak da ayırmakta fayda var. Kalıtsal durumda beyin fizyolojisi, beynin çalışma sistemine katkıda bulunan mineral, hormon vs. gibi araçların dağılımı, yani DNA'ya özel haller öne çıkar. Sonradan kazanılabilir olanda da yetiştirilme şartları, algılama farklılıkları, ne kadar çalışıldığı gibi haller öne çıkar. Bunları bir bütün olarak düşündüğümüzde dediğim gibi doğalında olanı nasıl kullandığına göre bir yetenek durumu oluşur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri