"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

3 Yaşındaki Üstün Zeka

3 yaşındaki çocuk, Nobel ödüllü fizikçinin IQ'sunu geride bıraktı.

Ekli dosyayı görüntüle 3920

İngiltere'de Surrey'de yaşayan 3 yaşındaki Alice Amos, Nobel ödüllü Alman fizikçi Albert Einstein ve İngiliz bilim adamı Stephen Hawking'in 160 olan IQ puanını 2 puan geçerek, üstün zekâlılar topluluğu olarak bilinen Mensa'ya kabul edildi.

The Sun gazetesinin haberine göre, IQ testinden 162 puan alan Alice, 2.5 yaşında konuşmaya başladı. Alice, hem İngilizce hem de anne-babasının dili Rusçayı biliyor.

"KONUŞMAYI ÖĞRENDİKTEN SONRA ORTAYA DAHİ ÇIKTI"

Dünyanın en prestijli üstün zekâlılar topluluğu Mensa'ya 162 IQ derecesiyle kabul edilen Alice Amos , Albert Einstein ve Stephen Hawking gibi dâhilerden bile daha zeki. Einstein ve Hawking, Mensa testlerinde 160 IQ notu almıştı.

Ana dilleri Rusça olan Vitaly ve Tatiana Amos'un 3 yaşındaki kızları Alice üstün zekâ testlerine ikinci dili olan İngilizceyi kullanarak girdi. Altı ay önce konuşmaya başlayan Alice için babası "Bu baraj kapaklarının açılması gibiydi. Konuşmayı öğrendikten sonraki altı ayda bir dâhi ortaya çıktı" diyor.

İngiltere'de yaşayan Alice, belgesel izliyor ve yaşıtlarına 'bebek' diyor. Çocuk gelişim uzmanı Prof. Joan Freeman "Kesinlikle bir dâhi. Ancak ailesinin Alice'in ruhsal problem yaşamaması için uzman yardımı alması lazım" dedi.

Sevgiler ve Saygılar . :) 3 yaşındaki bir çocuğun IQ'suna bakın ya :)

Mensa testini bende yapmak isterdim fakat zeka seviyem şu çocuktan düşük çıkınca ne yaparım kendime bilemiyorum :D

Mensa testini bende yapmak isterdim fakat zeka seviyem şu çocuktan düşük çıkınca ne yaparım kendime bilemiyorum :D

Bence öyle düşünmeyelim onun ailesi çocuğa destek vermiş ..Bizim türk ailelerinde bırak ne zeka testi git ders çalış derler ..Onun ailesi gitmiş özel testler yaptırmış ..Bizim türk ailelerinde de bu konulara çok destek veren olsa bizden de çok dahi çıkar ..Hatta adı bilinmeyen sürüsüne Türk dahi var . :)

Yüksek IQ herşey değildir, önemli olan nasıl kullanıldığıdır. Şimdi bu çocuğun dahi zekası var diye ailenin girdiği beklentileri düşünebiliyormusunuz? Oysa ki o da diğer çocuklar gibi büyüp aşık olacak, saçma salak davranışları olacak, ergenlik dönemin getirdiği asilik olacak, v.s v.s. O çocuğun üzerinde büyük bir psikolojik baskı olacak. Kısaca yerinde olmak, ve ya böyle bir çocuğum olsun istemezdim. :D

benim kızımda çizgi film seyrederken almanca kelimeleri öğrenmiş.nayn ,stopit.falan diyor.çocukların beyni bilgisayar gibi herşeyi algılıyor.çok hızlı öğreniyorlar.

Geri