Tanrınıneli ne katılıyorum. Yeni yıl için iyi dilekte bulunacaksak kartlar olmadan da yapabiliriz bunu.
Zaten son zamanlarda bu kart mart bakım işlerinden uzaklaştım iyice. 3 sene öncesine kadar forumda okuduklarımdan sonra bir bakım yaptırmak istedim belki temel sorunlarıma bir çözüm bulurum diye ama dönüş olmadı forumdan. Sonradan insanın temel sorunlarının tespitinin de, varsa bu sorunların çözümünün de gene insanın kendi başına yapabileceği şeyler olduğuna yönelik düşüncem güçlendi ve oturdu.
Burç konularına takılmış durumdayım son zamanlarda. Takılmaktan kastım mantık çerçevesine oturtmaya çalışıyorum
Yanlış bişeyler var. İnsanın doğum yerinin doğum tarihinin insanın kararlarını, karakterini yönlendirebileceği düşüncesi hiç bir zaman aklıma yatmadı.
Yanlıs anlasılmasın tabi ki her insan gibi merak ediyorum böyle şeyleri hatta uyan tarafları da görüyorum ama gene de aklıma yatmıyor ve bu işin genellemelerden kaynaklı algıda seçicilik olduğunu düşünüyorum. konular ne kadar genelse algıda seçicilik o kadar genel olur ve herkese oturabilir
Kart olayı da buna benziyor aslında. Zaten insanın doğasında varolan şeyleri kartlara koymuşlar. Bu kartlar her insanın hayatında zaten var. mesele tarot kartları zaten oyun olarak baslamıs, psikolojik destek için falan da kullanmıslardı yanlıs hatırlamıyorsam ama bunu nasıl yapmıslar bilmiyorum.
çok basit bir genelleme olacak bana kızmayın ama; mesela diyelimki 6 kart seçmem lazım. seçtim bu kartları. simdi bu sectiğim kartlar benimle ilgili geleceğimle ilgili bir şeyler söyleyecek ya. Bunların doğru olduğunu farzedelim
ertesi gün tekrar 6 kart seçmem istendiğinde aynı kartları seçmem gerekmiyor mu bu kartların doğru olduğunu farzettiğimiz de. basit bir yaklaşım ama benim kafam böyle çalışıyor
iyi yıllar herkese bu arada