1 Haftalık Yalnız Dönem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uzumakikamilov

Kayıtlı Üye
Uzun süredir yalnız kalabileceğim bir dönemin özlemini duyuyordum. 7 gün boyunca yalnız kalacağım bu dönemde bol bol ders çalışmam gerekecek. Ancak aynı zamanda fiziksel ve ruhsal açıdan bir dengelenme olmasını istiyorum bu dönemin. Bu zaman dilimi ve asıl amaç gerçek bir inzivadan uzak olsa da, fragman tadında da olsa bir rahatlamaya ihtiyacım olacak. Kendime bir disiplin uygulamam gerektiğini düşünüyorum, düzenli ve sabit bir programın olması benim için faydalı olacak. Ayrıntılı programı kendim ayarlayacağım ancak temel öneriler almak istiyorum. Beslenme, rahatlatıcı egzersizler, uygun meditasyon zamanları gibi gibi.

Admin notu: Cümleden sonra büyük harfle başlayın.

Yoga ve meditasyona ek pilates derim.Pilates odaklanmaya müthiş derecede katkı sağlayan egzersiz programıdır.Ders çalışma döneminde etkisi olacaktır.Fiziksel olarakta arınman için yapma imkânın olursa detoks.Pembekuvars'ın dediği gibi duş tabiki ,banyo yaparken deniz tuzunu banyo suyuna eklemeninde rahatlatıcı etkisi vardır.

Öğrenciyken kendi kendime çalışma kampları düzenlerdim, çokta faydasını gördüm söyleyeyim. Önceliğin ders çalışmak mı? Kişisel gelişim mi? Tabi ki ikisi ayni anda olabilir ama insanın kendisini tek bir amaç ve tek bir iş için adamasından daha kafa rahatlatıcı bir şeyde yok, en azından benim açımdan böyle.
Gereksiz işleri programına sokma bence, ve güzel bir plan yap, bu plana kafa olarakta hazırla kendini. Ders çalışma saatlerin, yemek, banyo, telefonla konuşma, uyuma, spor ve temizlik saatlerini planına yaz ve harfi harfine uygulama. Mesela telefon saati gelmeden dokunma, çok yoğun beyin aktivitesi içeren bir durumdayken dersi aniden bırakıp meditasyon yapayım demen, çalışan tv nin fişini çekmek gibi olur. Gün içinde yoğun tempodayken temponu durdurma, meditasyonu sabah kalkınca yada akşam sakin bir zamanda yapabilirsin. Programına birbirine zıt iki programı yakın zamanlara yazma, ve sanki programa uymazsan ölücekmişsin gibi davran saati gelmeden yerinden bile kalkma, bu şekilde faydasını ciddi anlamda görürsün, söyleyeceklerim bu kadar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri