Şükretmek ve Etkileri

lviv angeles

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ocak 2014
Mesajlar
2,716
Tepkime puanı
296
Konum
HAYALLERİN GERÇEK OLDUĞU ÂLEM
Hayatımda olumlu etkisini hemen deneyimlediğim şeylerin başında şükretmenin gücü gelmektedir. Sağlığım için, sahip olduğum herşey için… Ne kadar büyük ya da ne kadar çok olduğunun hiç önemi yok bence…
Uzun zamandır gözüm gibi baktığım ama bir türlü açmayan menekşemi bu sabah açmış bulursam, yaz Şükran Listesi’ne…

Oğlumu bugün anaokuluna yazdırdım, ne mutlu bana onu okula gönderecek akademik ve maddi yetkinliğe sahibim, yaz Şükran Listesi’ne…

Gözlerim bilgisayara bakmaktan kızardıysa, ne mutlu bana bir bilgisayara ve vaktimi dolduran işlere sahibim, yaz Şükran Listesi’ne…

Neden böyle bir Şükran Listem var?

Yaratıcı İmgeleme Kitabının yazarı Shakti Gawain’e göre, böyle bir listeyi hazırlayıp yeni eklentilerde bulunmamız, hayatta sahip olduğumuz ve genellikle değerini bilmeden „garanti“ olarak kabul ettiğimiz-ne yazık ki bu çoğu zaman da öyle görüyoruz– birçok zenginliği gerçekten hissetmemizi ve bunların bilincine varmamızı sağlayabilir. Böylece de isteklerimizi gerçekleştirme yeteneğimizi pekiştirir.

Şükretmenin insan ruhuna, zihnine ve bedenine kattıkları sıralanmakla bitmez.

Kaliforniya Üniversitesi'nden Psikolog Sonja Lyubomirsky, mutluluk üzerine yapılan araştırmalara dayanarak bir mutluluk reçetesi veriyor ve bu reçetede ilk sırayı şükretmek alıyor. Lyubomirsky’ e göre şükretmeliyiz. Nasıl mı?

‘Başınıza gelen güzel şeyleri düşünün ve bunları her hafta sonunda bir günlüğe not edin. Her hafta, en az 3-5 maddeyi önemsizden daha önemliye doğru sıralayın.’ diyor Lyubomirsky.

Bir başka psikolog Emmons ise, sahip olduklarının değerini bilmenin bedensel sağlığı ve enerji düzeyini arttırdığını, ağrı ve yorgunluğu ise azalttığını söylüyor.

Şükran duygusu, sahip olduklarımızla yetinmek ve pasif kabulleniş değildir.
Şükran duygusu, sahip olduğumuz şeylerin onlara sahipken değerini bilmektir.
Sahip olduğunuz şeye duyulan şükran, onun artmasını sağlar. Çünkü dikkat neredeyse, enerjiyi de oraya yoğunlaştırıyoruz. Bu kuantum fiziği açısındanda bir yaklaşımdır.

Peki buna ne dersiniz?'Birşeyi 40 kere söyleme, başına gelir‘ diye size hiç söylenmedi mi?:)

Şükredecek bol manevi zenginliğiniz olması dileklerimle…

Kaynaklar:
Nil Gün-Çekim Yasası
Louise Hay- Düşünce Gücüyle Tedavi
Shakti Gawain- Yaratıcı İmgeleme
 
Üst