Zikrin etkisini artırmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

magicex

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Eki 2012
Mesajlar
185
Tepkime puanı
128
Arkadaşlar herkese merhaba,

Maneviyatta Yüce Allah' ın isimlerini zikretmenin önemini, zorlu tecrübelerle deneyimliyorum.
Son zamanlarda zikirlerimi rüku ve secde halinde yapmaya başladım. Bunu size aktarmam zor ama sanki daha etkili olmaya başladı.
Sizce zikirleri rukü ve/veya secde halinde yapmak, yürüyerek veya hareket halinde yapmakta daha etkili olur mu ve usule uygun mudur?
 
T

thepotential

Arkadaşlar herkese merhaba,

Maneviyatta Yüce Allah' ın isimlerini zikretmenin önemini, zorlu tecrübelerle deneyimliyorum.
Son zamanlarda zikirlerimi rüku ve secde halinde yapmaya başladım. Bunu size aktarmam zor ama sanki daha etkili olmaya başladı.
Sizce zikirleri rukü ve/veya secde halinde yapmak, yürüyerek veya hareket halinde yapmakta daha etkili olur mu ve usule uygun mudur?

Pek bilgi değilim ancak secde dediğimiz şeyin özünde diz çökmek, kapanmak yani acizliğini kabul etmek vardır ama aynı zamanda kulun Allaha en yakın olduğu yer de secdedir.Burada kıble dediğimiz şeyin anlamı ve enerjisi de önemli.Secdeyi müslümanlar kıbleye dönük bir şekilde yapıyor, yani kainatın ve Allahın mevcudiyetinin bir nevi merkezi gibi.Bu konuda tefekkur ediniz.
Bütün bunların yanında zikirde en önemli şey kalptir.Zikrettiğiniz isim üzerinde düşünmek, kalbi diğer dünyevi isimlerden ve maddelerden temizlemek ve o isim neyse onu kalbe hakim kılmak.Ne üzerinde çalıştığınız da önemli, bazı çalışmalar tek başına yapılmıyor ve sayısız yapılan zikirler kişiye ağır gelebiliyor.Aynı zamanda zikir yaparken temiz olmakta önemlidir ve birde eğer bir çalışma yapıyorsanız zikirlerin telafuzu da çok önemlidir.Teklemek kekelemek şaşırmak olmamalıdır.Tabi yapmadığınızı var sayıyorum bunları tek başınıza.
 

origanum

Yönetici
Katılım
15 Eki 2008
Mesajlar
3,090
Tepkime puanı
377
Uygun değildir. Havass ekolü için diyorum tabi. İbadet için zaten uygun değildir ama onu da bu sitede sormazsınız normal olarak.
Oturarak yapmak gelenektir ve sağlıklısıdır. Zikir sayınıza bağlı ama eğilerek kan beyninize toplanmış halde saatlerce konsantre olmanız ve o söylediklerinizden hayır beklemeniz pek münasip değil. Sadece zikre odaklanmanız gerekirken aklınızdan bacaklarınızın ağrısı, beyninizin uğultusu geçerse sayılmaz o iş, rüzgar bile etkilememeli, aklınızdan en küçük düşünce geçmemeli, bedeninizden en küçük his hissedilmemeli.
Rüku ve secdede söylenenler kısadır ve sadece namaz esnasında söylenir. İnancınız için ibadet yapıyorsanız, zikirlerinizi bu amaç için yapıyorsanız sadece sevap elde edersiniz, bunun için değişik şekillere girmenin anlamı yok, en rahat pozisyonda oturup bedeninize eziyet etmeden sakin sakin yapın. İbadet değil de bir amaç için yapıyorsanız, maneviyata erişmek gibi, daha çok göze girmek gibi istekler, o zaman havass çalışmasına girer ve çok katı kuralları olduğu için en küçük sapma geçersiz kılar ve usulsüzlüğün bedeli de ödetilir.
 

magicex

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Eki 2012
Mesajlar
185
Tepkime puanı
128
eğilerek kan beyninize toplanmış halde saatlerce konsantre olmanız ve o söylediklerinizden hayır beklemeniz pek münasip değil. Sadece zikre odaklanmanız gerekirken aklınızdan bacaklarınızın ağrısı, beyninizin uğultusu geçerse sayılmaz o iş, rüzgar bile etkilememeli, aklınızdan en küçük düşünce geçmemeli, bedeninizden en küçük his hissedilmemeli.

Secde halinde zikir yaparken bacaklarımın ağrısını 2. hatta 3. planda kalıyor, genelde esnemeye başlıyorum ve sırtımdan sanki ağırlıklar kalkmaya başlıyor, hissettiklerim çoğu zaman böyle oluyor. Bildiğim kadarıyla da negatif enerjilerin toplandığı nokta sırt bölgesi.

İslamiyeti ne yazıkki kabala ve budizm gibi öğretileri çevirerek öğrenmeye çalışıyorum, çünkü gerçekten müslümanım diyenlerin çoğu sorunlu insanlar.
İnsanlara yogadan bahsedince garipsiyorlar, diyorum kaç tane yoga yapan insan var bu konuda kitaplar yazılıyor hepsi mi aptal bu adamların?
Cevap:
Hepsi aptal!

Bence yoganında islamiyete çevrilmesi lazım artık hissederek tecrübe ettim. Bıçak çift taraflı kesiyor, nasıl tibetin gençlik hareketleri varsa islamiyette de buna benzer uygulamalar olması lazım bence. Bunca senedir namaz kılıyordum enerjim çok düşüktü zikirlerimi rüku ve secde halinde yapmaya başlayalı enerjim yükselmeye başladı. Şimdi de etkiyi yükseltebilmek için tütsü ve kokuyu eklemeyi düşünüyorum.

İbadet değil de bir amaç için yapıyorsanız, maneviyata erişmek gibi, daha çok göze girmek gibi istekler, o zaman havass çalışmasına girer ve çok katı kuralları olduğu için en küçük sapma geçersiz kılar ve usulsüzlüğün bedeli de ödetilir.

Dünyalık, bana maneviyatta ilerleyebilmek için gerekli. Dünyalık için de enerji gerekli hepsi birbiri ile entegre. Maddi güç olmadan Yaratan için kurban kesemem. Maneviyatta ilerlemenin adı havass mıdır bilmiyorum ama hayvansal yaşam formu artık benim için fazlasıyla boş geliyor. Maneviyatta ilerleyen kişiler an içerisinde bir yere gidebilirken, X5 alıp kızlara hava atıcam düşüncesi boş artık, ama bazen tiyatro gereği öyleymiş gibi yaptığım da oluyor.

Maneviyatta ilerleyebilmenin gizli, kapaklı olmasını da anlamaya çalıyorum ama biraz zor, filmlerde falan da deli gözüyle bakıyorlar ya herhalde ondan :)

usulsüzlüğün bedeli de ödetilir.

Usülsüzlüğün bedeli ödetiliyor evet, ancak usüller direk Yaratan' dan geliyor sanki başka türlü çok araştırıyorum ama zar zor ne yapmam gerektiği öğreniyorum.
 
Ü

Üye silindi 58480

Allah ayette,

`Otururken, ayaktayken, yan yatarken zikrederler` diyor.

Allah sinirlari cizmis

Yan yatarken dahi zikredip tefekkur etmek caizdir ..

Allah kolaylik diler zorluk dilemez . Kurandaki butun haramlar bellidir. Secdede zikir konusunda benim gorusum gayet makul oldugudur.

Dans ederken bile zikir cekilebilir. Neticede ayaktasin :) .. DAnsi nimet olarak gorup Allaha es-Sekur el-Latif en-nur olarak anmak kadar guzel bir ibadet olamaz .

Ayriyetten dansta yakaladigimiz dogal derinden gelen enerji akisi beynimizin en derinlerine kolayca inebilecegimiz bir firsat yaratir ve bu halde cektigimiz zikir en derinlerimize isleyecektir .. dansi birakinca o derin hal kapisi kapanir ve beynimize cok saglikli Esma tohumu ekmis oluruz ,,

Secde bunun benzer bir ornegidir .

Allah zorluk dilemez, dinde zorlama ve yobazlik yoktur, senin dinin hz. Ibrahiminki gibi son derece pratik ve kolaydir der Allah ..

Zorlastirmak aslinda icimizdeki gericiligin bizi baskilamasidir
 

origanum

Yönetici
Katılım
15 Eki 2008
Mesajlar
3,090
Tepkime puanı
377
Sayın dennise,
Otururken, ayaktayken, yatarken evet. Bunlar normal. Beden ve zihin için çok uygun ve sağlıklı. Ancak rüku ve secde demiyor, sadece namaz sırasında oluyor onun dışında değil. Yani çizilen sınırların dışında, öyle değil mi:) Kafaya göre her türlüsü olur demek yanlış.
Gelelim dans kısmına; dans yani oyun ve büyü dünyanın en eski inanışından beri içiçedir, folklor oyunlarının kökeni budur. Dini ritüeller. Müzikle transa girilir ve enerji hareketi kolaylaştırılır. Bazı tarikatlara bakın, zikir çekerken halay çeker gibidirler, bir ritm vardır, hem sözlerde hem de hareketlerde.
Ezoterik eğitimden geçmemişsiniz belli, bu yüzden arada oturmayan taşlar çok mesajlarınızda. Bilgileriniz süspansiyon halinde yani bir bardak çayda asılı kalan küçük tanecikler gibi.



Sayın magicex,
Esnemek enerji fazlalığına karşı vücudun verdiği tepki, kaldıramıyor, çok çalışınca zamanla geçiyor. Sırt ağrınız da enerjinin negatifliğinden değil omurganın verdiği isyandan, bedeninize verdiğiniz zararın sinyali sadece. Devamında daha ağır bir tablo çizilir, düzelmesi zor hastalıklar çıkar.
Tüm öğretilerde, dini inanışlarda ve toplumların sosyokültürel davranışlarının derinliklerin aynı öz vardır, insanlar bölücülüğü sever, komşu şehir yanındaki şehirleri kıskanır, yaptıklarını yadırgar, adeta düşman kesilir, komşu mahalleler bile bazı durumlarda düşmanca davranır birbirlerine, dandirik bir mahalle maçında bile savaş moduna girer. Ne tuttukları takıma saygı duyarlar, ne yaşam tarzlarına, ne de inançlarına. İnsan olduklarını ve aynı kökten geldiklerini unuturlar. Tıpkı aynı amaç uğruna geldiklerini ve en sonunda aynı yere döneceklerini unuttukları gibi. Yogada amaç nedir, bir dini ibadet değildir, kişinin zihnini toplamasına yardımcı bir yöntemdir, aynı zamanda beden hareketlerini içeren türleri de vardır ki öyle saatlerce çakılı kalıp da tutulmasınlar, kasları çalışsın, bedenlerine zarar gelmesin. Ve tabi beden çalıştıkça oksijen de gelir ve zihnin toplanması için gereken enerji de sağlanmış olur. Herşey dengede düşünülmüş. Namazda da hareket var, hatta doktorlar egzersiz olarak tavsiye ediyor, özellikle boyun fıtığı ve kireçlenme olanlara, selam verirken döndürüldüğü için ve gün içinde düzenli olarak tekrarlandığı için. Başka türlü kimse o hareketi yapmaz üşenir. Sureler okurken de hiçbirşey düşünmeden, dünyevi şeylere takılmadan sadece odaklanarak okuyun deniyor, nedeni de zihnin toparlanması. Gerçekten tam anlamıyla yaparlarsa namaz kılmış oluyorlar yoksa sadece göstermelik, hem kendini hem de başkasını kandırmaktan başka birşey değil. Yine başka türlü kimse zihin toplamak için vakit ayırmaz. Allah yarattığı kulunu biliyor elbet ve ona göre motive edici yollar çizmiş. Doğru yolu gösterecek rehberlik edecek çeşitli yollar sunmuş toplumlara ve tabi herkesin yaşadığı coğrafyaya ve sosyokültürel yapısına uygun. Bunu anlamayıp hala birbirini yiyenlere de yapılacak birşey yok.
Kaslarınız yeterince çalışmıyorsa spor yapabilir veya dans edebilirsiniz, zikir yapmayı bundan sonra deneyin. Halay çeker gibi zikir uygulaması yapan tarikatlara da girebilirsiniz. Ya da hareketli bir yoga aktivitesinden sonra meditasyon esnasında zikir çekebilirsiniz. Yerli kabilelerdeki gibi danslı dini ritüeller uygulamak sizin tam aradığınız şey ama günümüz dinlerine ters. Tütsü ve koku büyük enerjiye sahiptir, bu yüzden hem dini uygulamalarda, hem büyüsel uygulamalarda hem de zihin aktivitelerinde meditasyon sırasında kullanılır. Yakmalı kurbanların kökenidir. İlkel dinlerde de semavi dinlerde de kullanılır.
Havass pahalı bir yoldur, maddiyat gerektirir, malzemeler el yakar, örneğin safran.
Doğru tahmin, usuller yaradandan geliyor.
 
Ü

Üye silindi 58480

Sayın dennise,
Otururken, ayaktayken, yatarken evet. Bunlar normal. Beden ve zihin için çok uygun ve sağlıklı. Ancak rüku ve secde demiyor, sadece namaz sırasında oluyor onun dışında değil. Yani çizilen sınırların dışında, öyle değil mi:) Kafaya göre her türlüsü olur demek yanlış.
Gelelim dans kısmına; dans yani oyun ve büyü dünyanın en eski inanışından beri içiçedir, folklor oyunlarının kökeni budur. Dini ritüeller. Müzikle transa girilir ve enerji hareketi kolaylaştırılır. Bazı tarikatlara bakın, zikir çekerken halay çeker gibidirler, bir ritm vardır, hem sözlerde hem de hareketlerde.
Ezoterik eğitimden geçmemişsiniz belli, bu yüzden arada oturmayan taşlar çok mesajlarınızda. Bilgileriniz süspansiyon halinde yani bir bardak çayda asılı kalan küçük tanecikler gibi.

MErhaba,

Namaz sirasinda da Allah zaten zikredilmiyor mu ?
One her egilmek Namazdaki secde ile iliskilendirilirse bu yobazligin detaylarla boydugu bir din perspektifine sokar isi

Arapca her gordugumuz yaziyi kutsal zannedip opup basimiza koymaktan farki kalmaz

Allah kolaylastirmalarina bakalim

1- abdest ile statik elektirigimizi aliyor ki bizim algimiz %15 daha acik hale gelsin.
2- secdeye ihtiyaci olamayan Allah bize bunun beyne ilave bi hizasirtma oldugunu gostertiyor . Pozisyonu kutsamaya gerek yok.
3- madem ki Allah ibadetten once bize yan faktorlerden bu tuyolari vermis o halde zikir ibadetinde de bunlar kullanilabilir.

tabi ben belli bi esmadan ziyade 99 unun da birden belli bi tertipte zikredilmesinden yanayim o ayri



Ben size baska bisey soliyim :

Sizde icten ice dindeki kolayliklari insanlarin ustun zekasinin kavrayamayacagi icin her kafadan bir hurafe cikmasi ve bunun onunun alinamamasi endisesi var .

Kuranda haramlar ve yasaklar bellidir. Secde kutsaldir bununlar birlikte pozisyonunu kutsamak olmaz . Plateste te ayni pozisyon var. Plates yaparken bile Allah hatirlansa zikir olur ..
 

magicex

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Eki 2012
Mesajlar
185
Tepkime puanı
128
Esnemek enerji fazlalığına karşı vücudun verdiği tepki, kaldıramıyor, çok çalışınca zamanla geçiyor.

Bildiğim kadarıyla alemleri birbirine bağlayan "Hava" elementi, bence esnerken bu elementin etkisiyle enerji akışı meydana geliyor sanki. Yine esnemenin şeytandan olduğu ile ilgili hadis var. Enerji fazlalığından kasıt belki şeytani enerjilerdir.

Kaslarınız yeterince çalışmıyorsa spor yapabilir veya dans edebilirsiniz, zikir yapmayı bundan sonra deneyin.

Spor yapabilmem için gerekli enerjiyi çekmek için zikir yapmam gerekiyor. Zikir öncesi sporu denedim başarılı olmadı zaten gerekli güç gelmiyor kaslara.

İki kişi aynı ölçüde yemeği yediğinde, birinde et, kemik olup kilo alırken diğerinin kilosu değişmiyor. Biyolojik nedeni vardır illaki ama madde ötesinin de (öncesinin de) bunda etkisi olacağını düşünüyorum.

Tesbih namazı, rukü ve secde de zikire örnek olabilir. Vakit namazlarına göre çok daha uzun süreli duruluyor.

Sureler okurken de hiçbirşey düşünmeden, dünyevi şeylere takılmadan sadece odaklanarak okuyun deniyor, nedeni de zihnin toparlanması.

Edindiğim tecrübelere göre bu hemen olmuyor ve şunu da tecrübe ettim anlamını düşünmeseniz dahi Yüce Allah' ın isimlerini zikrettiğinizde sistem işliyor.
İnanmasanız dahi havaya bir obje attığınızda yere düşmesi gibi. Tabi takva kısmı önemli.
 

origanum

Yönetici
Katılım
15 Eki 2008
Mesajlar
3,090
Tepkime puanı
377
MErhaba,

Namaz sirasinda da Allah zaten zikredilmiyor mu ?
One her egilmek Namazdaki secde ile iliskilendirilirse bu yobazligin detaylarla boydugu bir din perspektifine sokar isi

Arapca her gordugumuz yaziyi kutsal zannedip opup basimiza koymaktan farki kalmaz

Allah kolaylastirmalarina bakalim

1- abdest ile statik elektirigimizi aliyor ki bizim algimiz %15 daha acik hale gelsin.
2- secdeye ihtiyaci olamayan Allah bize bunun beyne ilave bi hizasirtma oldugunu gostertiyor . Pozisyonu kutsamaya gerek yok.
3- madem ki Allah ibadetten once bize yan faktorlerden bu tuyolari vermis o halde zikir ibadetinde de bunlar kullanilabilir.

tabi ben belli bi esmadan ziyade 99 unun da birden belli bi tertipte zikredilmesinden yanayim o ayri



Ben size baska bisey soliyim :

Sizde icten ice dindeki kolayliklari insanlarin ustun zekasinin kavrayamayacagi icin her kafadan bir hurafe cikmasi ve bunun onunun alinamamasi endisesi var .

Kuranda haramlar ve yasaklar bellidir. Secde kutsaldir bununlar birlikte pozisyonunu kutsamak olmaz . Plateste te ayni pozisyon var. Plates yaparken bile Allah hatirlansa zikir olur ..

Namaz sırasında yapılır zaten bu konumuz dışı. Ben de zaten namaz sırasında yapıldığını belirtmiştim önceki mesajımda ve namaz dışındaki zikir çalışmalarında namaza ait pozisyonlarda durmak zorunluluğunun olmadığını. Binlerce sayı adedinde yapılan zikirlerde bedeni zorlar çünkü. Namazdaki zikirler kısadır ve bedeni zorlamaz. İsterseniz amuda kalkarak 10bin adet zikir çekin, bir de bunu oturarak yapın, farkı herkes anlayabilir. Anlatmak istediğim bu, farklı anlamalara gelmemeli.
Ayrıca namaz rastgele şekillenmiş bir ibadet tarzı değildir, insanların yapması sağlıklı bir beden egzersizi ile birleştirilmiş bir zihin konsantrasyon uygulamasıdır ve maneviyat desteği de kişiyi bunu yapmaya yönelten bir itici güçtür. Dinsel unsurları konuşmak bizim sitemizin kapsamı dışındadır, bunları irdelemek bizim işimiz değil, bu yüzden o kısımları bırakmak lazım. Üyenin sorduğu diyanet işlerinin cevaplayacağı ibadetle ilgili unsurlardan ziyade bizim alanımızdaki çalışmaları yapabilmek için hazır hale gelebilmek için yapılabilecek zikirleri çekerken uygulanacak yöntemlere dair bir teknik bilgi idi.











Bildiğim kadarıyla alemleri birbirine bağlayan "Hava" elementi, bence esnerken bu elementin etkisiyle enerji akışı meydana geliyor sanki. Yine esnemenin şeytandan olduğu ile ilgili hadis var. Enerji fazlalığından kasıt belki şeytani enerjilerdir.
İlgisi yok.

Spor yapabilmem için gerekli enerjiyi çekmek için zikir yapmam gerekiyor. Zikir öncesi sporu denedim başarılı olmadı zaten gerekli güç gelmiyor kaslara.
Kısır döngü deniyor buna. Zinciri bir yerde kırmazsanız hiçbir yere varamazsınız. Oturduğunuz yeden zikir çekerek spor yapma gücü elde edemezsiniz. Zorla hergün biraz daha gayret edip spor yapmalısınız, günden güne açılacaktır kaslarınız ve hareketleri daha düzgün yapmaya başlayacaksınızdır ve tabi daha az yorularak. Sabırsızca yaptım olmadı demek anlamsız, düzenli yapmayınca anlamsız. İki ay boyunca hergün yapın sonra bakın bakalım Bezgin Bekir gibi yatsaydınız hala aynı mı olacaktı.

İki kişi aynı ölçüde yemeği yediğinde, birinde et, kemik olup kilo alırken diğerinin kilosu değişmiyor. Biyolojik nedeni vardır illaki ama madde ötesinin de (öncesinin de) bunda etkisi olacağını düşünüyorum.
Onların biyolojik nedeni var, herkesin bedeni farklı yaratılmıştır, metabolizma hızı farklıdır, sizin de metabolizma hızınız atletizm yapanlar gibi olmayabilir ancak disiplinli çalışma ile hızlanır. Hemen pes etmemeniz, onlardan daha fazla çalışmanız gerekir bu yüzden. Zihin açısından düşünelim birisi bir kere okur ve sınava girip yüksek not alır ama bir başkası saatlerce çalışmak zorundadır aynı nota erişmek için. Allah öyle yaratmış, demek ki birilerinin diğerlerine göre daha fazla emek sarfetmesi gerekmekte, hiçbir şey eşit değil, birbirinin fotokopisi değil, tıpkı fiziksel şekilleri gibi, karakterleri gibi.

Tesbih namazı, rukü ve secde de zikire örnek olabilir. Vakit namazlarına göre çok daha uzun süreli duruluyor.
75 rekat kılınca kan beyninize toplanıyor ve rahatsızlık duyuyorsunuz değil mi? İbadetler ayrıdır. Hep diyorum bunu. Diğer alanlardaki zikirlerde mutlaka kafanız rahat olmalıdır, bedeninizi, zihninizi kurcalayan engeller olmamalıdır. Yoksa yaptığınız zikir sizi istediğiniz yere vardırmaz sadece kelime tekrar etmiş olursunuz. Anlatmak istediğim tam da buydu.

Edindiğim tecrübelere göre bu hemen olmuyor ve şunu da tecrübe ettim anlamını düşünmeseniz dahi Yüce Allah' ın isimlerini zikrettiğinizde sistem işliyor.
İnanmasanız dahi havaya bir obje attığınızda yere düşmesi gibi. Tabi takva kısmı önemli.
Tabi ki hemen olmaz, neyse ki bunu anlamışsınız deneyimleyerek, günümüz kuşağının hastalığı da bu. Sabır yok. Eskileri düşünün 40 yıl yollara düşüp çile çekiyorlardı. Mağaraya kapanıyorlardı. Siz kaçıncı yılındasınız bu çalışmanın, birşey beklemek için henüz erken değil mi, düşünülmesi gereken bu. Allah zikri çok kuvvetlidir ve sanıldığı gibi sadece bir dine özgü değil evrenseldir. Zikir çalışmaları zaten başlı başına derin mevzular.

Her ifadenizin altında tek tek cevaplamayı tercih ettim.
 
Ü

Üye silindi 58480

... Binlerce sayı adedinde yapılan zikirlerde bedeni zorlar çünkü. Namazdaki zikirler kısadır ve bedeni zorlamaz. İsterseniz amuda kalkarak 10bin adet zikir çekin, bir de bunu oturarak yapın, farkı herkes anlayabilir. Anlatmak istediğim bu, farklı anlamalara gelmemeli. .

Merhaba,

Farkli anlamlara getirmeyiz tabi ki

binlerce zikirden bahsetmissiniz. bu benim tamamen bahsimin disinda tutugum birseydi. hasa cok tehlikeli asiri dozda vitamin zehirlenmesi yapiyor.

bu konuda ayet bile var bahaneyle belirtmek istrim :

``Dikkat edin de o sinsi seytan sizi Allahin ismi\esmas ile Aldatmasin`` (mealen)

10000 tane ya fettah ceken kisi Allahtan belasini talep etmektedir ve Fena makamina gitmek var donmek yoktur. Sarhosluk coker . melekeleri kaybolur

secdede zikir konusundaki 1000 zikir akil disidir ,, ben bundan bile bahsetmedim

SEcdede kilitlenmis olarak cekilecek zikirden de bahsetmedim. Sukur secdesi yapilabilir zikir esnasinda .. 112 tane zikir ceken kisi oturdugu yerden birden sukur secdesine gecebilir, zikrini yataga uzanarak bitirebilir ,,

islamda zorlama yoktur. serbest ve rahat ortamda dusunmek gerek sinir koymamak gerek .
 

origanum

Yönetici
Katılım
15 Eki 2008
Mesajlar
3,090
Tepkime puanı
377
Siz bahsetmediniz belki ama üyenin konuda sorduğu bu idi ve ben de onun konusuna sorduğunu cevapladım. Siz sanırım yanlış anlamışsınız. Üye ibadet dışı çekilen bu çoklu zikirlerde denediği bir tekniğin olabilirliğini sordu ve cevabını aldı. Öbür türlüsü zaten bizim kapsamımız dışı. İnsan istediği şekilde ibadet eder bu bizi ilgilendirmiyor. Allah ile kendisi arasında bir durum. Dinini, yöntemlerini vs asla sorgulamıyoruz ve bu tarz bir soruyu cevaplamıyoruz çünkü o mercii biz değiliz, bu site değil.
 
Ü

Üye silindi 58480

Merhaba,

Zikrin etkisini arttiran bir diger onemli faktor gun icinde esmanin yansimalarini farketmeye calismaktir..

Ic yolculugu kuvvetli bir insan ez-Zahir esmasi ile daha disa donuk daha sosyal olma yetisi yakalayabilir

fakat bu Zahir ismini etrafta gorme gayretinde olmali o esmaya oncelikle sahadet getirebilmelidir ..


Tavuk kediden korkar ama kedi piliclere yaklasti mi Tavuk olumu pahasina kediya saldirarak onu korkutur.
Tavuktaki gizli potansiyel ez-Zahir esmasi ile disa vurur .. bu bir misal

Utangac insanlar olur mesela ama sadece mecbur kaldiklarinda cok ta guzel bir edayle iletisim kurarlar .. bu da Zahir isminin bir tinisidir

Esmalar etrafimizda yagmur gibi saganak haldedirler irili ufakli her olus enerjisinde zikretmeye calistigimiz esmalara sahadet getirmeliyiz ki beynimin o esmalar 100 kere 200 kere cevirirken reel etkileri gozukmeye baslasin ..



Ben ismime ve burcuma denk dusen EL-Fettah(kilitleri acan,genisleten) ismini zikrederim ornek olarak

en alakasiz yerlerde bu esmanin hafizama ilham teskil etmesi icin heryerde gormeye gayret ederim

Milli takimin son maclarda defalarca yirtmasindan tutun da, izledigim her filmde gelisme bolumunden sonraki sonuc bulumune girilirken islerin nasil cozuldugune kadar canli canli bu esmanin yansimalarini kapmaya calsirim ..

Zikirde oncelikli olan yasatmaktir. o da olmuyorsa hayal etmektir. hayal etmek hayat vermektir.


zamanla kisi bu frekanslara gozuyle goruyormuscasina asina olacak ve elbette ki zikirlerinin tesiri ve evreni sekillendirmesi fazli tezahur edecektir
 

magicex

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Eki 2012
Mesajlar
185
Tepkime puanı
128
Resulullah Efendimiz secdede bazen o kadar uzun kalırlardı ki Aişe annemiz kendileri hakkında endişe ederdi. O’nun nak****line göre Allah Resulü (sallallahu aleyhi ve sellem) geceleri on bir rekat namaz kılardı. Bazı rekatlarda, bizden birinin elli ayet okuyaca****ğı süre kadar secdesini uzatır, başını yerden kaldırmazdı.


"Haberiniz olsun, ben rükû ve secde hâlinde Kur'ân okumaktan men edildim. Öyleyse rükûda Rabb Teâlâ'yı tâzim edin, secdede ise dua etmeye gayret edin, (zîra secdede iken yaptığınız dua) icâbet edilmeye lâyıktır." [Müslim, Salât 207 (479); Ebû Dâvud, Salât 152, (876); Nesâî, İftitâh 98, (2, 189).]

Yukarıdaki gibi bilgiler var. Kendim de tecrübe ettim, elimden gelidiği kadar en uygununu bulmaya çalışıyorum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst