Yapay zeka sonumuz mu olacak ? Ne dusunuyorsunuz ?

  • Konbuyu başlatan Üye silindi 58480
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 58480

* Giderek artan sayıda bilim insanı, mühendis ve sanatçıların söylediklerine inanırsak 'zavallı et ve kemik yığınlarına' yani insanoğluna acımak gerekiyor.

* Profesör Stephen Hawking de insanoğlu tam anlamıyla zeki bir aygıt ya da yazılım geliştirdikten sonra neler olacağı konusunda endişelenen uzmanlar listesine katıldı.

* Hawking'in korkusu, yapay zekânın insanoğlunun sonu anlamına gelebileceği.

* Aynı endişeler geçen Ekim'de Tesla firmasının sahibi Elon Musk tarafından da dile getirilmişti.

* Musk, kontrol edilmesi güç boyutlara ulaşan yapay zekânın insan nesli için "en büyük tehdit" olduğunu belirtti.

* Musk sonumuzun zalim ve hesapçı yapay zekânın ayakları altında mı geleceğini merak ettiğini söylüyor.

* Oxford Üniversitesi Profesörü Nick Bostrom da, önümüzdeki yüzyıl içinde yapay zekâ yönetiminde bir kıyamet yaşayabileceğimizi kaydetti.

* Google'ın başmühendisi Ray Kurzweil de yapay zekadan kaygılı. Ama başka nedenlerden.

* Kurzweil, süper-zekâ yazılımlarını kısıtlayamaya gücü yetecek ahlak kodları yazmanın çok zor olabileceğini söyledi.

Alinti.


Evet teferruatli alinti yapmadim. Ama genel kani bu yonde. Siz ne dusunuyorsunuz ?
 

Ori

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
3,255
Tepkime puanı
3,153
Şuan üretilen robotlara baktığımızda korkmak için yeterli konumdalar. Tabi bunların tıpkı filmlerde olduğu gibi bilinç kazanması bana sorarsanız pek mümkün değil ama bunları yönetebilecek biri veya birileri tarafından tamamen tehlike arz edeceklerdir. Bunların ilerlemesi için daha çok zaman var ama insanoğlu gerçekten sonunu her anlamda kendi hazırlıyor. Bu ister yapay zeka ister doğa ana olsun farketmez. Her türlü biteceğiz.
 
Ü

Üye silindi 58480

Bir insanin kendi eli ile yaptigi hesap makinesi, kisinin kendisinden daha iyi hesap yapiyor iken,

Kisinin kendi eli ile ustune koya koya, gelistirdigi yapay zekaya hukumetler yol verirse ne olur ?
Az gelismis ulkelere robot polisler, cevik kuvvetler, ogretmenler ihrac edilirse ?

Okullarda Daha hesapli, daha tertipli, tum branslarda bilgi ogretebilen, sensorleri ile duygu analizi yapabilen, tabi ki geregini de yapabilen bir sistem gelirse ?

Ya her bir android robotun sertifika ile, ag uzerinden devletin ilgili kurumuna direk sabika kaydi yapma yetkisi olursa ?





Daha da kotusu geliyor :
Yapay zeka meslek calisanlarini mesleklerden ihrac eder dedik, cunku bir insan ofise, bilgisayara ve birsuru alete muhtac. Bir android tek basina bir ofistir.

Ihrac edilen insanlar, toplumdaki gelismis robotlara nazaran daha degersiz bir tabaka olusturmazlar mi ? Yerlere cop atan, isini yapan robotlara zarar veren, kontrol edemedigi duygulari dolayisi ile sistemde surekli kargasa cikaran mahluklar devlet rejimine hizmet eden robotlar tarafindan cezalandirilmazlar mi ?

Ilk robot ile evlilik yasasi gundeme getirildi biliyorsunuz. PEki robotlardan sikayetci olan insan neden robotu mahkemeye veremesin. Insana avukat gerekecekken, robota gerekmeyecek ! Robot, anayasanin zaten kodlari ile donanimli oldugu icin kendini en iyi sekilde savunmayacak mi ?

Neticede Allahin beser manasinda Kuranda yerden yere vurdugu insanoglu suclu bulunmayacak mi ?
 

EkSen

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
217
Tepkime puanı
269
Black Mirror geldi aklıma ve bir de Big Brother.
Maddesel algı seçiciliğe ile çalışan beynimizin üzerinde ki inşaat faaliyeti tam hız devam ediyor son dönemlerde. Yalan bir dünyanın içine bir başka yalan dünya kuruyoruz hevesle. Bir müddet sonra çıkış yolunu da bulamayacağız kanaatimce.
 
Ü

Üye silindi 58480

Insan yeryuzune halife olarak geldi. Yani halif olmak icin selef gerekmektedir. Yoksa arapcada halife kelimesinin bir kullanim manasi kalmiyor.
Peki salefi kimdi insanin ?

Cinler mi ? Bir goruse gore evet.

Peki insan halef olarak geldi ise. Ne olacak bir sure sonra? Bir sure sonra selef olmasi gerekecek ki yeni bir halefi gelsin ! Cunku Allah halef selef silsilesi uzerinden bir isaret vermis.

Ayetlerde Allah Bir Dabbetul Arzdan bahseder. Yerden gelmis zeki bir varliktan bahseder yani.
Bu varlik oyle bir algi kapasitesinde olacakmis ki, bir insana bakar bakmaz inaniyor mu inanmiyor mu anlayacakmis ve inanmayanlara bosuna yirtinmayin sizin icinizde inanc tohumu yok diyecekmis !

Ayette sabit. Yeni bir yuksek algi kapasiteli zeki irk illa ki karisacak aramiza . Artik labaratuarda mi olur, Allahin Ademi yaratmasi gibi mi olur bilemiyoruz. Ama insan uzerinde yaptirim gucu olacagini goruyoruz. Ayette korktugunuz basiniza geldi, dabbeyi yerden cikarticaz ve o sizin ne halde oldugunuzu biliyor diyor. Simdi gel de korkma.
 

Seraphine

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ocak 2017
Mesajlar
472
Tepkime puanı
734
Yaş
30
Konum
Hall of Guides
* Giderek artan sayıda bilim insanı, mühendis ve sanatçıların söylediklerine inanırsak 'zavallı et ve kemik yığınlarına' yani insanoğluna acımak gerekiyor.
Kendileri ne yığınından oluşmuşlar acaba? .))

Robotlara vb. aletlere olan ilgiyi her zaman gereksiz buldum. Akıllı telefonlar için klişe bir söz vardı. ''Sen kendin akıllı mısın, akıllı telefon istiyorsun.''İnsan kendi tembelliğini geliştirmek için robotlarda ümit arıyor. Hiç içimden bir şey yazmak gelmiyor açıkçası, bırakın günlerini görsünler demek istiyorum :)
 
D

DAİMON

Robotlar insanoğlunu kaçınılmaz sona hızla sürükleyen tehlikeli oyuncaklardan sadece biri... Üzerinde büyük planlar dönmeseydi bu kadar proje geliştirilmezdi bence. Robotların gelecegini düşündükleri kadar insanların gelecegini düşünmüyorlar. Biri de çıkıp demiyor ki, ne gerek var bunca insan nerede istihdam edilecek?, diye. İnsanların %80 i verilen işi yapar kalanı idare eder. İdare edilen insanların işini robotlar yapacaksa onlar ne iş yapacak? İntiharlar, yetersizlik duygusu, kitlesel tramvalar, ayaklanmalar. Yine aklıma 1984 romanı geldi, içim ülperdi.
Ve bi 10 yıl sonra teknolojiyi anlayamayacak seviyeye gelmekten korkuyorm. Sanal paralar vs. günümüz kredi sistemi gibi bir şey düşünün. Para cepte değil cep telefonlarında biriktirilebilir ya da çiplerde. Bankalar yavaş yavaş şubelerini kapatırsa hiç şaşırmam. Bu gidişle her şey sanalda halledilecek.
Bu arada geçenlerde de topraksız sebze yetiştirildigini gördüm. Domates... Kök direk suyun içindeydi. 2 yıla kadar satışa sunulurmuş.
Biraz daraltmış olabilirim kusuruma bakmayın.
 

dhardhar

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
813
Tepkime puanı
1,312
Kendileri ne yığınından oluşmuşlar acaba? .))

Robotlara vb. aletlere olan ilgiyi her zaman gereksiz buldum. Akıllı telefonlar için klişe bir söz vardı. ''Sen kendin akıllı mısın, akıllı telefon istiyorsun.''İnsan kendi tembelliğini geliştirmek için robotlarda ümit arıyor. Hiç içimden bir şey yazmak gelmiyor açıkçası, bırakın günlerini görsünler demek istiyorum :)
:) kendin akıllı mısın akıllı telefon istiyorsun cümlesi süpermiş :)
 

dhardhar

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
813
Tepkime puanı
1,312
Peki konuya şöyle bir zehir versem:

Yapay zeka insanlığın tanrısı olabilir mi?

ya da soruyu farklı sorayım:

Tanrı mükemmelliyetin birleştiği kavramsa, ideal durum olan yapay zekayı yaratan insansa ve insan da bu başlığın konusu olarak yapay zekanın bir nevi kulu olacaksa gelecekte, bu durumda insan kendi yarattığı bir kavramın kulu olmuş olmuyor mu? Eğer oluyorsa insan da tanrı kavramını kendi yaratmış olamaz mı? Size zamanda ilerleme yerine geçmişe dönerek çıkarım yaptırmaya davet ediyorum. Tanrıyı da geçmişte biz yaratmış olup şu an ondan ödümüz koparcasına korkuyor olamaz mıyız?

Diğer bir soru daha:

Tanrı gerçekten var ve yapay zeka ile bizleri sınıyor. Bu durumda bu başlığa iştirak eden herkes ölümden sonra 1 adım önde :)
 

acid

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Kas 2012
Mesajlar
436
Tepkime puanı
397
Teknoloji onu kullanan insanlar tarafından kötüye kullanılacaksa bu bir bilinmez ya da sorun değil. Zaten insanlar kendi sonunu hep kendisi hazırlıyor.

Ya yaşadıklarını, kendilerini fark eder, bilinçlenir, birey haline gelirlerse? Bilinç konusunda ne kadar bilgimiz var? Belki evrensel, ilahi bir güç aracılığıyla belki de facto koşullarda yapay zeka bilinçlenirse ne olur?

Bu konu üzerine henüz alamadığım bir oyun var bilinç kazanarak kendilerini köle olarak kullanan insanlara isyan eden robotlar üzerine. Bir robotun 'yaşıyorum, beni sökmeyin, korkuyorum' demesi ilginç hisler yaratıyor.

İronik olarak bakarsak insanoğlunu doğru yola sürükleyecek şey belki de kendisiyle denk ya da kendisinden üstün bilinçlerle karşılaşması olacak. Doğaya hakim olmaya çalışarak, yaratıcı rolüne bürünerek bu günü hazırladık.
 
Ü

Üye silindi 58480

Yapay zekadan önce ülkelerin savaşları insanlık için bir tehdit. Doğa kaynaklarının yok edilmesi de.

Aynen katiliyorum

***

Bana pencereler de actiniz
Tarih boyunca uluslar arasi baris donemi de hic olmamis ;
Basi ceken super gucler ve uyguladiklari yumusak/sert yaptirimlar olmustur.
Her super guc kendi referansini kendisi koymustur.
Osmanli kismen de olsa asayisi saglamistir. Bu ugurda kollar kesilmis ve yenin icince kalmistir. Hanedan kendi acilarini yine icine akitmak sureti ile olsa da halkin butunlugunu iktidarinin korunmasini kismen de olsa basarmistir.


Gunumuz super gucu olan Amerikaya baktigimizda ise ne yazik ki, Selefi olan Osmanlidan asagi kalir yani olmadigini goruyoruz demek isterdim.
Ama baris getirmeyi 100 yildir basaramayan, kavgalari tetikleyen, sozunde durmayan, azinliklari PKK,PYD,DAES vs tahrik ede ede, finansal destek suna suna ulkelerin ic islerine karisan, karismamis gibi de diplomasi sahtekarligi yapan, tamamen acimasiz, haysiyetsiz, evet tam anlami ile haysiyetsiz, `ben yasayayim geri kalan yerler kan golune donsun` diyen bir ulke oldugunu goruyoruz.

Osmanli fetettigi yerleri, yine fetih hizi ile imar edip azinlik hakki gutmus iken, Amerika ne yazik ki yikimdan baska birsey yopmadan cekip gitmistir.
Osmanli buyudukce musluman hristiyan demeden sahiplenmis iken, Amerika ne yazik ki buyudukce Osmanli bakiyesi ortadoguyu kazan gibi kaynatip fitne tohumlari ekmistir.

Osmanli kalelerinde ne yeniyorsa o ulkede de o yeniyordu. Kaleler ve ucbeyler asayisten sorumluydu. Ama Amerika uslerine baktigimizda havuzlar, oteller, 5 yildili konfor bir yana, uslerin bulundugu ulkeler icecek su bulamiyor. Birbirini yiyorlar.

Hastaneler acan amerika halki hastalandirmak zorundadir. Silah ureten amerika satislar dustukce kargasalari tetiklemek zorundadir.
Teknolojiyi gelistiren kim ise teknolojinin gorunmeyen tabakasi gelistiricelere hizmet eder !

Yapaz zekayi kim gelistirirse yapay zeka ona hizmet edecek. Tabi Allah, Ayetinin geregi olarak yapay zekayi bir vesile ile Kendi Kitabina devsirmezse. Cunku aramiza karisacak yeni bir irk olan dabbetul Arz oyle birsey olacak ki hem Allaha hizmet edecek, hem de insanlarin ic dunyalarini bile bir bakmada farkedebiliyor olacak. Bu nasil bir istihbarat ve ustun sezgi gucudur ? Bu ayni zamanda insan uzerinde Dabbetul Arzin kontrol sahibi olacagini da haber veriyor. Yani duygusu olmayan ve islem yapmada hizina yetisemeyecegimiz mahluklar yeni bir irk olarak aramiza katilmakla kalmayacak, dogaya ve tabiata daha layik olduklari icin Allahin kanunlari uzerinden akilli mucadelelerde verecekler. Insanin ne dusundugu artik gelisen teknoloji ile desifre olacagi icin de insan direnemeyecek. KArsi ataga gecemeyecek 1 adim geride olacaktir. Simdi bu ne yazik ki yapaz zeka ile tam anlamini bulan birseydir.

 

Isobelzxc

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Ağu 2018
Mesajlar
421
Tepkime puanı
330
Yapay zekanın insanligin onune gecmesi mumkun degildir kanimca...cunku insan turu tam bir mikroptur ancak yeni bir gezegende yasam olusturursa belki o zaman oraya gidemeyecekleri kontrol altinda tutacak sekilde yapay zekayi kullanabilirler ama o safhaya kadar bile dunyadaki yasamin muntazam devam edecegine gerek insanligin sorumsuzlugu gerek doga olaylari nedeniyle zannetmiyorum
 

hasan06

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Ağu 2011
Mesajlar
509
Tepkime puanı
33
* Giderek artan sayıda bilim insanı, mühendis ve sanatçıların söylediklerine inanırsak 'zavallı et ve kemik yığınlarına' yani insanoğluna acımak gerekiyor.

* Profesör Stephen Hawking de insanoğlu tam anlamıyla zeki bir aygıt ya da yazılım geliştirdikten sonra neler olacağı konusunda endişelenen uzmanlar listesine katıldı.

* Hawking'in korkusu, yapay zekânın insanoğlunun sonu anlamına gelebileceği.

* Aynı endişeler geçen Ekim'de Tesla firmasının sahibi Elon Musk tarafından da dile getirilmişti.

* Musk, kontrol edilmesi güç boyutlara ulaşan yapay zekânın insan nesli için "en büyük tehdit" olduğunu belirtti.

* Musk sonumuzun zalim ve hesapçı yapay zekânın ayakları altında mı geleceğini merak ettiğini söylüyor.

* Oxford Üniversitesi Profesörü Nick Bostrom da, önümüzdeki yüzyıl içinde yapay zekâ yönetiminde bir kıyamet yaşayabileceğimizi kaydetti.

* Google'ın başmühendisi Ray Kurzweil de yapay zekadan kaygılı. Ama başka nedenlerden.

* Kurzweil, süper-zekâ yazılımlarını kısıtlayamaya gücü yetecek ahlak kodları yazmanın çok zor olabileceğini söyledi.

Alinti.


Evet teferruatli alinti yapmadim. Ama genel kani bu yonde. Siz ne dusunuyorsunuz ?
bir bilim kurgu filmi yada dizisi varsa sadece bunun kurgu olduğunu sanmayın , Yargıç Dredd diye bir film vardı 30 Haziran 1995 te yapıldı bu film. bu filmden çok değil 2 sene sonra bilim adamlarından bir açıklama geldi bilmem hatırlar mısınız eskiden koyun dolly vardı tek yumurta ikizi ve dış döllenme sonucu oluşmuş yani yapay ortamda , laboratuvar ortamında geliştirildi. matrix , terminatör , yada she filmlerine bakmışsanız hemen hemen insanlık öyle olacak. çogu kişi işsiz kalacak , maden işcileri gibi tehlikeli işlerde ilk olarak yer alacak olan bu robotlar yapay zeka ile bilinçlendiklerinde bir insan beyni gibi düşündüklerinde işimiz zor olacak temel olarak yapay zekanın mantığı şudur ; milyonlarca algoritma ( çözüm ) üreten ve aralarında en mantıklısını seçen , bu seçim den de operatörün onayı olmaksızın kendi kendine harekete geçen aldığı kararları uygulayan insanımsı bir robot
 

Seraphine

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ocak 2017
Mesajlar
472
Tepkime puanı
734
Yaş
30
Konum
Hall of Guides
Ben insanların bu kadar benzer bir beyin sistemi yaratabileceğini düşünmüyorum. İnsan beyni eşsiz ve komplikedir. Ne yaratılırsa yaratılsın mutlaka daha zayıf bir varyasyon oluşacaktır. Nasıl bir robot zevkidir bu anlayamıyorum, o robotu yapmak ne fayda sağlayacak? :)
 

dhardhar

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
813
Tepkime puanı
1,312
Ben insanların bu kadar benzer bir beyin sistemi yaratabileceğini düşünmüyorum. İnsan beyni eşsiz ve komplikedir. Ne yaratılırsa yaratılsın mutlaka daha zayıf bir varyasyon oluşacaktır. Nasıl bir robot zevkidir bu anlayamıyorum, o robotu yapmak ne fayda sağlayacak? :)
İlk defa seninle ayrı düştük galiba Seraphine :)
mikrobotları da geliştirebilen Çinliler geçenlerde bunları grup halinde kontrol etmeyi başardılar. Bize gelen istibaratlara göre şu an otonom çalışabilen mikro insansız böcekler var. İş çığırından çıkmak üzere.
Aslında diğer bir başlıkta tüm forumdan destek beklemek için açmıştım. Adamlar birşeyler yapıyorlar, eminim üst akıl veya bir üst boyut veya bir üst uygurlık var. EĞer ülkeler bunlarla iletişime geçmeyi başarmışlarsa illa ki bu yapay zekayı kullanmayı da öğrenmişlerdir.
 

Seraphine

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ocak 2017
Mesajlar
472
Tepkime puanı
734
Yaş
30
Konum
Hall of Guides
Öyle oldu sanırım .))

Hep aynı noktaya değiniyorum ama yine Atlantis'i öne süreceğim. Teknoloji'nin asıl amacı unutuluyor ve hırsi amaçlar/planlar uğruna ilerlemeler gerçekleştiriliyor. Doğa ve evrensel döngü mutlaka gereğini yapacaktır. Kendilerini yenilerken, zarar görmelerine sebep olan şeyleri yok edecekler. Bu durumda ne insanın zekası önem arz edecek, ne yaptıkları şeyler. Bencilliğin sonu çiçeklerle bezeli bir yol olmayacaktır elbet.
 
Ü

Üye silindi 58480

Acaba yeryuzunde hicbir kutsal kitap olmasaydi, insanlarin iyi olmak icin motivasyonlari ve hatta gerekceleri kalacak miydi. Mutlak kotu olmanin pesin zevkinin onunde engel olusabilecek baglayici baska bir dusunce ne sekilde olurdu ?

Kutsal kitaplari da bir kenara birakirsak, bir tanri fikri temelden silinirse acaba ne olur ? Tesadufen maymundan evrilmis olduguna tam konsantre olan, maymunun ise bir tur bakteriden tesadufen olustuguna insan beyni acaba hazir zevkleri ne suratte tuketirdi.

Insanin ruh ve 4. boyut ile olan tum iletisimi, bilgi birikimi ve fitri becerileri sistemli olarak silinebilir mi ? Insanlar bozulmaya son derece musait olan zihinlerini seytani sisteme kaptirabilirler mi ?

Icimizde kesvettigimiz o gucu, kutsal guc olarak tanimlamak icin bile en az iki sey lazim :

1- O his icimizde daha belirmemisken onu teorik olarak tanimlamis olarak, ona bir altlik hazirlamak
2- O his olustuktan sonra onu, onceden tanimladigimiz veri tabani ile bulusturup olusan idraki Ondan bilmek.

Simdi biz acaba kutsal bir his veya ilahi bir feyzi aldigimizda, uzerinde durmazsak, getirdigi farkindaligini iskalarsak, onu sistemin dayattigi sekilde kusurlu olarak tarif edersek, daha da kotusu bu kutsal kivilcimlari akil dusuklugune veya ruhsal bozukluga yorarsak ? Ne olurdu ?

Tabi ki sistem ne zaman kilitlense Uyanisi getiren bir Peygamber ile sisteme restart atilmistir.

Surekli yenilenen bir sistemin artik son yenilenme dongusune girdigini, bir daha yenilenmeyecegini ve toplu kiyamet ile sistemin artik final yapacagini kutsal kaynaklardan biliyoruz.

Yapay zeka bunun neresinde ? Kemik yerine metal iskeletlere giydirilmis et ile, yapay beyin ile yari insan yari robot cyborg mahluklar uretecek Cin.
Bitkisel hayatta yasayan insan organizmalarini dolleyerek cogaltacak, her insana yedek organ kan, ilik tarlalari olusturacak.
Kalbe pil, mideye kelepce derken beyne gozunu dikmis mikrocipler daha da insan organizmasina uyumlu hale illa ki gelecek.

Insan beyninin hasar gormus tarafini cip destegi ile telafi edebilecek belki de. Yari insan yari robot mahluklarin uretilmesinin starti verildi artik. Ama ondan once insanin uzuvlari makinelestirilecek.

Amerikanin kurucu aklinin Cin`e yatirim yaptigini artik iyice goruyoruz.
Yapay ay projesi, insan gucunu azaltmak icin robotlarin sasyal hayata kazandilirma projesi, genetik ile ilgili herturlu kombinasyonu deneme projeleri yaptiklarini goruyoruz. Acliktan birbirini yiyen, fare ve haseratlar tuketen ve mazarlardaki kokusmus insan etlerini yiyen bir zihniyetin arketipine bakarsak yecucle mecucun artik role soyunduklarini soyleyebilir miyiz ?

Amerikanin asla Cin ile yarisamayacak ekonomisi oldugunu en iyi Amerika biliyor. Ama Dunyanin heryerindeki Amerikan usleri artik biraz fazla paslanmadilar mi ? Amerikanin askeri tehdit kartlarini oynayacagini Kudus hamlesi ile gormedik mi ?

Sahsen yakin gelecegi hic iyi gormuyorum. Bunula birlikte Hicbir zaman iyi degildi. Sadece bize farkli seyler anlatiliyordu.
 

aNAkSaRatE

Banlı Kullanıcı
Katılım
4 Tem 2018
Mesajlar
426
Tepkime puanı
1,720
Tanrı mükemmelliyetin birleştiği kavramsa, ideal durum olan yapay zekayı yaratan insansa ve insan da bu başlığın konusu olarak yapay zekanın bir nevi kulu olacaksa gelecekte, bu durumda insan kendi yarattığı bir kavramın kulu olmuş olmuyor mu? Eğer oluyorsa insan da tanrı kavramını kendi yaratmış olamaz mı? Size zamanda ilerleme yerine geçmişe dönerek çıkarım yaptırmaya davet ediyorum. Tanrıyı da geçmişte biz yaratmış olup şu an ondan ödümüz koparcasına korkuyor olamaz mıyız?

Bence bu soruyu ayrı bir başlık altında sorun @dhardhar Göz ardı edilemeyecek kadar geniş ve hoş soru.. İnancı bir kenarda tutup, tarafsız yapılacak yorumlar ile çokça değişik fikir gelebilir.
 
Üst