Yanık ve deri hastalıkları için merhem.

AJA

Elit Üye
Katılım
15 Haz 2010
Mesajlar
3,097
Tepkime puanı
548
Aile büyüklerinden öğrendiğim ve uyguladığım bir merhemi burada paylaşmak istiyorum ; yanıklarda,mantar, egzama gibi cilt hastalıklarında,derinin yenilenmesi gereken bölgelerde.Tahriş olmuş kaşınan yada kuruyan ciltlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.Çok kısa bir süre de iyileştiriyor.Yanıklarda pamuk degilde pedler var makyaj için o daha iyi olur sürülürken.Dermatitkontakt 'ta da uygulayabilirsiniz.Deriyi yenileyici özelliği var..Yanıklarda iz kalmasını engelliyor.

Malzemeler : 1 bardak acı kuyu suyu ( normal tatlı su olan kuyusuyuda olur)
1 Bardak has zeytin yağı.

Cam bir şişede ikisini iyice çalkalayarak karışmasını sağlayın biraz koyu hale gelicek ve rengi beyazlaşır hafif.

Sorularınız olursa cevaplayabilirim konu ile ilgili.Bende farklı bazen dermatitkontakt oluşuyor farklı kimyasal şampuan yada cildin hassasiyetinden dolayı hemen mikrop kapabiliyor.Bunun için bir sürü ilaç aldım ve kremler kullandım.Kurtulamadım.En son bu merhemi denedim 4-5 gun içinde geçti :)

İyi forumlar.
 

anke ban

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Mar 2014
Mesajlar
11
Tepkime puanı
1
su ile zeytinyağı karışınca nasıl merhem kıvanına gelir.bunu merak ettim
 

yare-i yarim

Moderator
Katılım
10 Ocak 2013
Mesajlar
2,247
Tepkime puanı
879
İş
Sanatsal tablolar oluşturmak/Mutfak eşyaları dalında ticaret
su ile zeytinyağı karışınca nasıl merhem kıvanına gelir.bunu merak ettim


Bi şekilde oluyordur :) konuyu açan kişide uygulamış

Büyüklerimizin yöntemine tepeden bakmamak gerek ben geçen aylarda mide spazmı geçirmiştim dayanılmıcak bir ağrı vardı ilaç kullanıyordum ama ani bir iyileşme vermiyordu annem bir yemek kaşığına tozşeker üstünede zeytinyağı koyup bana verdi o an içimden ne alaka şimdi ama hadi gönlü olsun diyerek içtim o anda ağrı çok farkedilicek derecede azaldı
nezaman mide ağrısı çekersemde bunu yapıyorum ağrımı dindiriyor
 

Kabardey

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2012
Mesajlar
48
Tepkime puanı
2
Konu için teşekkürler. Yakın zamanda büyük bir ameliyat geçirdim ve yaralarımı iyileştirmek için kantaron yağı edindim. Bu yağ kesinlikle etkili ve yaraları iyileştirmede birebir. Bu tür sıkıntılar yaşayanların araştırmasını isterim.

Allah hepimizi sağlıklı ve sıhhatli kılsın.
 

La-edri

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Haz 2010
Mesajlar
2,195
Tepkime puanı
509
Sevgili AJA, bendede bir sorun var herseyi denedim yillardir fakat bir sonuca ulasamadim, sizin tavsiye ettiginiz bu kremide denemek istiyorum, ama bir sorum olacak.

Bu karisimi hazirlayip bekletebiliyormuyuz, yoksa sürekli gunluk tazemi olacak.
 

AJA

Elit Üye
Katılım
15 Haz 2010
Mesajlar
3,097
Tepkime puanı
548
Sevgili La-edri bu karışımı ağzı hava almayacak şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.Uygulamadan evvel muhakkak iyice çalkalayın.Pamukla bölgeye sürün.Hergün en az günde 2 kez yapmanız daha etkili olur.Fazlasınında zararı yok.Dediğim gibi eğer doğal kuyu suyu bulursanız daha etkili.Olmadı bulamam derseniz normal su ile yapın.
Çok geçmiş olsun,şifalar dilerim :)

Sayın anke ban krem haline gelmiyor zaten.Kremsi değil daha sıvı halinde.
 

candokia

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
218
Tepkime puanı
3
çok güzel bir konu olmuş bende imkanım olursa deneyeceğim tarifi kulağa çok hoş geliyor çok teşekkürler aja sevgi ve ışıkla :)
 

dmkol

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Kas 2008
Mesajlar
4,907
Tepkime puanı
529
İş
Web Master
Sevgili Aja, hangi yörenin zeytin yağını tercih ettiniz?
Zeytinin yetiştiği iklim ve toprak, yağı çıkarma işlemi, yağ asit oranı gibi detayların bu karışıma etkisi olabileceğini düşünüyorum.
 

AJA

Elit Üye
Katılım
15 Haz 2010
Mesajlar
3,097
Tepkime puanı
548
Sevgili chillout sizin bahçeninkinden de olur bizimkinden de :sifone:
Etkisi olabilir fakat değişeceğini düşünmüyorum . Bana korkutelinden gelmişti o zeytinyağı :) Yaylada yetiştirdikleri zeytinden sanırım.Ama hazır alınan ve en kalitelisi, doğalı makbul olan elbette.
Ayrıca bir not düşmek istiyorum.Yanık yaralarında henüz yeniyken yapılması daha etkili oluyor.İz minimuma iniyor yani.Sonradan yapılan uygulamada ne kadar etkili olur bilmiyorum şahsen.
 

origanum

Yönetici
Katılım
15 Eki 2008
Mesajlar
3,090
Tepkime puanı
377
Bi şekilde oluyordur :) konuyu açan kişide uygulamış

Büyüklerimizin yöntemine tepeden bakmamak gerek ben geçen aylarda mide spazmı geçirmiştim dayanılmıcak bir ağrı vardı ilaç kullanıyordum ama ani bir iyileşme vermiyordu annem bir yemek kaşığına tozşeker üstünede zeytinyağı koyup bana verdi o an içimden ne alaka şimdi ama hadi gönlü olsun diyerek içtim o anda ağrı çok farkedilicek derecede azaldı
nezaman mide ağrısı çekersemde bunu yapıyorum ağrımı dindiriyor

İşin mantığını yani bilimsel yönünü anlatayım hemen, zeytinyağı midenin etafını kaplamak için, koruyucu tabaka olarak sarar anında. Zeytinyağlı yemek yemek de aynı vazifeyi görür ancak o ağrı ile birşey yeneceğini sanmam, en azından daha zor. Şeker alımı da kronik gastrit, hazım güçlüğü ve safra rahatsızlığında uygulanan bir yoldur. Şöyle bir örnek vereyim tıbbi bitki çaylarında şeker ilavesi önerilmez genelde. Akut gastrik şikayeti ve ülser olanlarda şeker gastrik asit oluşumunu uyarır ve şeker ilavesi olumsuz etki yapar, kronik gastrik şikayeti, dispepsi (hazımsızlık, mide ekşimesi ve karın ağrısı ile beraber) ve safra kesesi hastalıkları olanlarda midede asit miktarı az olduğundan şeker veya bal ilavesi yararlı olabilir.
Sizin hazım rahatsızlığınız olduğu anlaşılıyor ve sadece ılık şekerli su (kant) içmek de yararlı olabilir, çoğu mide hastası kişinin yaptığı gibi. Ama zeytinyağı ile kaplamak da ayrıca iyi bir yol zira tam olarak gastritin türü belli olmadığı için her türlü zarara karşı zeytinyağı ile film tabakası gibi mide iç çeperi kaplanıyor. Bu zeytinyağı ile kaplama işlemini alkol alan kişiler de yapar, alkolün zararlı etkisinden korunmak için ya zeytinyağlı kekik biber karışımına ekmek banarlar ya da zeytinyağlı bir meze yerler.
Tıbbi açıdan değil de bizim sitenin konusu açısından bakarsak sizin 3. çakranızda tıkanıklık oluşmuş ve enerji geçişi aksamış, bu da gerçek hayatta hazımsızlık hastalığına yol açar. Nedeni de bir durumu sindirememe, kabullenememe yani manevi hazımsızlıktır. Onda neden var da bende yok, herkesin tıkır tıkır oluyor da neden benim başıma bu geliyor, o kadar çabaladım olmuyor, hep böyle mi devam edecek, hiç olmayacak mı gibi düşünceler, saplantı halinde istekler neden olur.
 

yare-i yarim

Moderator
Katılım
10 Ocak 2013
Mesajlar
2,247
Tepkime puanı
879
İş
Sanatsal tablolar oluşturmak/Mutfak eşyaları dalında ticaret
İşin mantığını yani bilimsel yönünü anlatayım hemen, zeytinyağı midenin etafını kaplamak için, koruyucu tabaka olarak sarar anında. Zeytinyağlı yemek yemek de aynı vazifeyi görür ancak o ağrı ile birşey yeneceğini sanmam, en azından daha zor. Şeker alımı da kronik gastrit, hazım güçlüğü ve safra rahatsızlığında uygulanan bir yoldur. Şöyle bir örnek vereyim tıbbi bitki çaylarında şeker ilavesi önerilmez genelde. Akut gastrik şikayeti ve ülser olanlarda şeker gastrik asit oluşumunu uyarır ve şeker ilavesi olumsuz etki yapar, kronik gastrik şikayeti, dispepsi (hazımsızlık, mide ekşimesi ve karın ağrısı ile beraber) ve safra kesesi hastalıkları olanlarda midede asit miktarı az olduğundan şeker veya bal ilavesi yararlı olabilir.
Sizin hazım rahatsızlığınız olduğu anlaşılıyor ve sadece ılık şekerli su (kant) içmek de yararlı olabilir, çoğu mide hastası kişinin yaptığı gibi. Ama zeytinyağı ile kaplamak da ayrıca iyi bir yol zira tam olarak gastritin türü belli olmadığı için her türlü zarara karşı zeytinyağı ile film tabakası gibi mide iç çeperi kaplanıyor. Bu zeytinyağı ile kaplama işlemini alkol alan kişiler de yapar, alkolün zararlı etkisinden korunmak için ya zeytinyağlı kekik biber karışımına ekmek banarlar ya da zeytinyağlı bir meze yerler.
Tıbbi açıdan değil de bizim sitenin konusu açısından bakarsak sizin 3. çakranızda tıkanıklık oluşmuş ve enerji geçişi aksamış, bu da gerçek hayatta hazımsızlık hastalığına yol açar. Nedeni de bir durumu sindirememe, kabullenememe yani manevi hazımsızlıktır. Onda neden var da bende yok, herkesin tıkır tıkır oluyor da neden benim başıma bu geliyor, o kadar çabaladım olmuyor, hep böyle mi devam edecek, hiç olmayacak mı gibi düşünceler, saplantı halinde istekler neden olur.

Öncelikle açıklamanız için teşekkür ederim.
Ben mide spazmının sigaradan olduğunu düşünüyordum biraz ama sizin bu açıklamanızdan sonra bu fikrim değişti.
Belirttiğiniz neden doğrudur kabullenememe gibi durumlarım var sağlık açısından,özellikle bu konuda şu kelimeleri çok kullanırım "Herkesin tıkır tıkır oluyorda neden benim başıma bu geliyor okadar çabaladım olmuyor , hep böylemi devam edicek "
gerçi mide spazmım geçti ama 2 ayda bir falan ziyaret eder beni
bu 3.çakra tıkanıklığı konusunda ne yapabilirim bir tavsiyeniz olurmu bana ?
 

Ladyangell

Kayıtlı Üye
Katılım
10 Nis 2014
Mesajlar
96
Tepkime puanı
3
İşin mantığını yani bilimsel yönünü anlatayım hemen, zeytinyağı midenin etafını kaplamak için, koruyucu tabaka olarak sarar anında. Zeytinyağlı yemek yemek de aynı vazifeyi görür ancak o ağrı ile birşey yeneceğini sanmam, en azından daha zor. Şeker alımı da kronik gastrit, hazım güçlüğü ve safra rahatsızlığında uygulanan bir yoldur. Şöyle bir örnek vereyim tıbbi bitki çaylarında şeker ilavesi önerilmez genelde. Akut gastrik şikayeti ve ülser olanlarda şeker gastrik asit oluşumunu uyarır ve şeker ilavesi olumsuz etki yapar, kronik gastrik şikayeti, dispepsi (hazımsızlık, mide ekşimesi ve karın ağrısı ile beraber) ve safra kesesi hastalıkları olanlarda midede asit miktarı az olduğundan şeker veya bal ilavesi yararlı olabilir.
Sizin hazım rahatsızlığınız olduğu anlaşılıyor ve sadece ılık şekerli su (kant) içmek de yararlı olabilir, çoğu mide hastası kişinin yaptığı gibi. Ama zeytinyağı ile kaplamak da ayrıca iyi bir yol zira tam olarak gastritin türü belli olmadığı için her türlü zarara karşı zeytinyağı ile film tabakası gibi mide iç çeperi kaplanıyor. Bu zeytinyağı ile kaplama işlemini alkol alan kişiler de yapar, alkolün zararlı etkisinden korunmak için ya zeytinyağlı kekik biber karışımına ekmek banarlar ya da zeytinyağlı bir meze yerler.
Tıbbi açıdan değil de bizim sitenin konusu açısından bakarsak sizin 3. çakranızda tıkanıklık oluşmuş ve enerji geçişi aksamış, bu da gerçek hayatta hazımsızlık hastalığına yol açar. Nedeni de bir durumu sindirememe, kabullenememe yani manevi hazımsızlıktır. Onda neden var da bende yok, herkesin tıkır tıkır oluyor da neden benim başıma bu geliyor, o kadar çabaladım olmuyor, hep böyle mi devam edecek, hiç olmayacak mı gibi düşünceler, saplantı halinde istekler neden olur.
Öriganium. Ben de sindirememezlik var.. Hep böyle sürüp gidecek mi?
 

origanum

Yönetici
Katılım
15 Eki 2008
Mesajlar
3,090
Tepkime puanı
377
Öncelikle açıklamanız için teşekkür ederim.
Ben mide spazmının sigaradan olduğunu düşünüyordum biraz ama sizin bu açıklamanızdan sonra bu fikrim değişti.
Belirttiğiniz neden doğrudur kabullenememe gibi durumlarım var sağlık açısından,özellikle bu konuda şu kelimeleri çok kullanırım "Herkesin tıkır tıkır oluyorda neden benim başıma bu geliyor okadar çabaladım olmuyor , hep böylemi devam edicek "
gerçi mide spazmım geçti ama 2 ayda bir falan ziyaret eder beni
bu 3.çakra tıkanıklığı konusunda ne yapabilirim bir tavsiyeniz olurmu bana ?
Temizlerim ancak bu düşünce yapısı değişmediği sürece yine olacaktır. Tek çözüm kendinizi değiştirmek:) Bazı şeyleri umursamamayı yani geniş olmayı denemeniz ve bu konuda alıştırma yapmanız gerekecek, biraz kişilik değişikliği olacak belki ama pek çok sağlık sorununuz bitecek. Hayata daha rahat baktıkça kanallarınızdan enerji de rahat akacak, yaşam tarzınız da rahatlayacak.
 
Üst