Karanlık beyni geliştiriyor

yare-i yarim

Moderator
Katılım
10 Ocak 2013
Mesajlar
2,247
Tepkime puanı
879
İş
Sanatsal tablolar oluşturmak/Mutfak eşyaları dalında ticaret
Görme engellilerin işitme yeteneklerinin geliştiği bilinen bir gerçektir ancak yapılan bir araştırma sadece bir hafta boyunca karanlıkta yaşamanın bile işitme duyusunu geliştirdiğini gösteriyor.

ABD'deki John Hopkins Üniversitesi'nden uzmanların bir hafta boyunca karanlıkta tuttuğu farelerin beynindeki işitme ile ilgili bölgesinde gelişme olduğu belirlendi. John Hopkins Üniversitesi'nden sinir bilimi uzmanı Hey-Kyoung Lee "Araştırmanın en önemli sonucu bir duyunun kaybedilmesi diğer bir duyumunun gelişimini artırıyor. Bu deneyde görme duyusunun kaybı işitme duyusunu artırdı. Bu normalde yetişkinlerde yapılması çok zor bir şeydir." dedi.
EGZERSİZLERLE İŞİTME DUYUSU GELİŞTİRİLEBİLİR

Araştırma sonucunu yorumlayan Maryland Üniversitesi'nden biyolog Patrick Kanold, "İnsanlarda işitme duyusunun artması için kaç gün karanlıkta kalınması gerektiğini bilmiyoruz ama insanlarda duyu problemi yaşayanlarda bu sorunu çözmek için çoklu duyu egzersizleri yapılabilir. Bu sayede de koklear implantlarıyla işitme sorunu çözülemeyen hastalarda gelişim sağlayabilir." Araştırma Neuron isimli bilimsel dergide yayınlandı ve Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından finanse edildi.

ALINTI
 

xgenion

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Tem 2011
Mesajlar
392
Tepkime puanı
34
Konum
Nota Alemi
İş
Müzik ve Grafik Tasarım
Genellikle ağırlığı görme duyusuna veriyoruz. Ancak bunu duymaya yönlendirmek benim için çok iyi olacaktır. Müzikleri daha rahat ezberleyip akorları daha rahat çıkarmama yardımcı olur diye düşünüyorum :)
 

nexaca

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Eki 2017
Mesajlar
16
Tepkime puanı
7
Konum
İSTANBUL
Gözümün bozuk olduğunu düşünürsek bu doğru. Kulaklarım çok iyi duyar. Tv izlerken sesi 7 den yukarı açınca rahatsız oluyorum 30 da izleyen oldumu en arka odayada kaçsam beynmde yankı yapıyor. Küçük fısıltıları hatta yanımda telefonla konuşulduğunda telin diğer ucundakinin fısıltılarını bile duyarım. Buna karşın gözlerim iyi görmez. Güneş alerjimden dolayı uzun süre gündüz bile karanlık odada kaldım yani evet bu araştırma doğru.

Bu belirtilerin bir çoğu astigmattan dolayı bende de başgösterdi. Askerde iken 2 km'den Unimog diye adlandırılan kamyonların sesini duyabiliyordum. Tabii etrafın da etkisi var lakin karanlıkta ve sessizlikte bazı duyuların geliştiği doğrudur. Beyin kullanılmayan duyunun vazifesini diğer duyulara pay ediyor.
 

nexaca

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Eki 2017
Mesajlar
16
Tepkime puanı
7
Konum
İSTANBUL
Genellikle ağırlığı görme duyusuna veriyoruz. Ancak bunu duymaya yönlendirmek benim için çok iyi olacaktır. Müzikleri daha rahat ezberleyip akorları daha rahat çıkarmama yardımcı olur diye düşünüyorum :)

Filmlerde hep dikkat ederim Usta müzisyenler, çalarken gözlerini kaparlar. Sadece sese yoğunlaşabilmek için olsa gerek.
 
Ü

Üye silindi 58480

Merhaba,

KAranlik ortamin beyni gelistirdigine katiliyorum.

Ilaveten soylemek isterim ki,

Goz maskesi iyi bir destek olmakla birlikte, derimiz solunum yapma ozelliginin yanisira radyasyon ve isigi da sogurarak algilama ozelligine sahiptir. yani isik sizan ortamda goz maskesi ile aslinda istenilen etkiyi yakalayamamaktayiz.

Sessizlik te ayni sekilde, kulak tipasi iyi bir destektir fakat dis alemdeki gurultu kirliligini kendimize yetecek kadar izole etsek dahi, frekans dalgalanmalari bedenimizden gecip gidecektir... bir dag evindeki sessizligin verecegi o sifir tinisini yakalayabilmek icin evimizi maksimum yalitima cikarmak gerekir
 
Üst