Yıldızname bakmak

lofetylifecat

Kayıtlı Üye
Herkese çok çok iyi ve huzurlu günler dilerim:)
Bugün kahvaltıda annemin yıllar önce baktırdığı ve sonrasında tek tek doğru çıkan yıldızname falı hakkında konuşurken, kendim de bakmak istediğimi söyledim ancak abim bunun için birinden el almam gerektiğini söyledi, sizler ne düşünüyorsunuz?
Yıldızname bakmak için birinden el almam illa gerekiyor mu yoksa kendimi geliştirebilir miyim bu konuda?

Yıldızname teknik bir eğitimdir astoloji gibi.
Anadolu da fal bakan ama fal baktı olmasın adı diye Yıldızname baktım diyenlerde vardır. Ocaklık gibi el verme tekniği uygulanır ama dediğim gibi o Yıldızname değidir.

Gerçek Yıldızname Arap astrolojisidir.

Yıldızname teknik bir eğitimdir astoloji gibi.
Anadolu da fal bakan ama fal baktı olmasın adı diye Yıldızname baktım diyenlerde vardır. Ocaklık gibi el verme tekniği uygulanır ama dediğim gibi o Yıldızname değidir.

Gerçek Yıldızname Arap astrolojisidir.
Peki bu soru kurallara aykırı olmayacaksa eğer el verme durumu hangi uygulamalar için geçerlidir? Ayrıca cevabınız için çok teşekkür ederim.

El verme Türk kültüründe olan bir sistemdir. Umay ananın elidir. İlk şaman ruhu Umay ana dokunur ve insana şaman ruhu aktarır. Bu inanç el verme ritüelini oluşturur.

Şaman ruhu seçtiği kişiye geçince diğer şaman yeni toy olana el verir( eğitim verir). Zamanla bu daha paratik anlam kazanmaya başlar diğer kültür etkisi ile ve ritüellerle dokunarak bir kişiden bir başka kişiye yetenek vermeye doğru evrilir.

O yüzden şifadan, kehanete, varlık görmeden rüyaya yatmaya kadar her konu da el verilir.

Günümüz de ki uyumlama ile aynı şey

Yıldızname için el vermenin gerekli olduğunu düşünmüyorum. Muhyiddin ibnü'l-Arabi hazretlerinin Saatlerin Hazinesi adlı kitabında nasıl bakılacağını anlattığı bir bölüm var. Pdf'ini isterseniz atabilirim.

Geri