Merhabalar, bu rahatsızlığa sahip değilim ancak elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım. Ben de ruh sağlığı alanında çalışıyorum. Anksiyete bozuklukları da dahil olmak üzere birçok psikopatoloji benim takip ettiğim kurama göre insan için işlevsel bir öneme sahiptir. Bir tür başa çıkma mekanizması olarak çalışır ancak günlük hayatımızı olumsuz etkilediği için biz bunu bozukluk olarak tanımlamaktayız. İlaçlarınıza ek olarak mindfulness terapilerini ve terapi tekniklerini araştırmanızı önereceğim. Çünkü kaygıyı hissettiğimizde geçmişin, geleceğin veya ihtimallerin deryasında dolanırız aslında. Mindfulness da BDT temelli bir tekniktir. BDT konusunda da kaynakları araştırmanızı önereceğim. Çünkü duygu süreçlerimiz, düşünce süreçlerimiz ve davranışlarımız birbirini döngüsel olarak etkilemektedir. Bu konuda faydasını görebileceğinizi düşündüğüm kitaplar da var ancak forum kurallarına ters düşer mi bilemiyorm, bu nedenle paylaşmakta çekimserim. Bu bahsettiğim terapiler ve teknikler biraz daha kaygınızı gözlemlemeyi ve kaygınızın meydana getirdiği ruhsal, fiziksel değişimleri gözlemlemenizi içerir. Mümkün olduğunca düşünce süreçlerinizi, duygularınızı ve bunların vücudunuzda veya davranışınızda meydana getirdiği etkileri gözlemleyebilirsiniz. Kaygılandığınızda veya kaygınıza yol açan otomatik düşüncelerinizi not almak etkili olacaktır diye düşünüyorum. Notlar oluştukça kendiniz için alternatif düşünce kalıpları oluşturup kendiniz için yeni başa çıkma mekanizmaları oluşturabilirsiniz. Klinik alanda çalışmadığım için ve kaygı düzeyinizi bilmediğim için dahasını yazmam pek doğru olmayacaktır. Umarım faydam dokunur.
Sağlıkla kalın.