"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yardımınıza ihtiyacım var!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan PunK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

PunK

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ben Sağlık'a tapıyorum! Bu yüzden ailemle konuştum ve beni Sağlık Meslek Lisesi'ne gönderin dedim. Kabul ettiler ilk başta. Biliyorlar benim sağlığı sevdiğimi bunu bildikleri halde beni göndermekten vazgeçtiler. Arkadaşlar canım çok yanıyor. Hayallerim yıkıldı. Hemşir olacaktım :( Hatta ailemin Sağlık Koleji'nin masrafını ve ücretini ödeyebilecekleri güçleri bile var. Ama bana gelince her şey yok. Şu son 2 gündür sinirden deliriyorum. Sinir buhranı geçiriyorum. Hayallerim yıkıldı. Dayanamıyorum ya. Lütfen yardımınıza ihtiyacım var. Şuan ağlayarak yazıyorum. Bunun için bir uygulama veyahut başka bir şey varsa yardım edin. Eğitimim için herşey. Sadece hemşir olmak istiyorum.

Kimse yardım etmiyecek mi? Arkadaşlar bu durum çok önemli! Eğitimim ve kariyerim yerle bir olmak üzere! Eğer o okula gitmezsem okulu bırakıcam!

birincisi bunu ailenize anlatmanız gerekiyor ve onlarla konuşmanız, onları ikna etmeyi demeneniz ve son an'a kadar vazgeçmemeniz ve pesetmemeniz gerekiyor;
ve bunu başaramazsanız hayatın sonu değil, açık olun ve olan bitenle gelenle mutluca yaşayın, Kendinizi bi şey kaybetmiş kaçırmış ya da istekleri-arzuları bloke edilmiş ya da başkalarınca kısıtlanmış hissetmeyin en olur? Mutlaka onlarda, ailenizde kendi ölçütlerinde sizin iyiliğinizi düşünüyorlardır-eminimi? Daha fazla bilgi vermemişsiniz
; akan hayatla yaşayın-belki daha iyisi ve güzeli olacaktır ;

ancak tabi ki isteklerinizin ve arzularınızın gerçekleşmemesi-ertlenmesi sizi üzecektir;

ama aileniz ne düşünüyor? ve neden? onlar sizinle ilgili başka bir kariyer planı mı yapıyor ve bu daha mı geçerli?
onlara bunun sizin hayatınız olduğunu söyleyin? bunu tekrar tekrar söyleyin ve iyice hatırlatın,
bakın bu benim hayatım deyin, bunu yaşayan benim ve gelecektede yaşayacak olan benim,
yıllar sonra bile geriye dönüp baktığımda bi gün mutsuz olursam ve üzgün olursam bugünü kaçırdığım için sizi suçlayacak olursam ya da üzüntü duyacak olursam deyin,
bunun içinde olan benim, bu acının içinde olan benim deyin; duygularınızı ve düşüncelerini ailenize ifade edin ve bunu ne kadar istediğiniz tekrar tekrar anlatın ve geçerli nedenler sunun;

bilemiyorum sizi nhayatınız ve kaderinizi, içimden ve kalemimden bunlar döküldü;
acınız içinde geçsin/bitsin olsun dilerim, ne diyebilirim ki? umarım hemen atlatır toparlanır ve sarılır decam edersiniz hayata, hayat her yerede ve her şeyde;;
belki daha özgür ve açık bi şeyler size göredir örneğin hiç düşündünüz mü?

Ailemde istiyor Sağlıkçı olmamı. Ama bir anda dengeler değişti annem ile babaannem kavga etti. Ben bu şeylerde hırçınlaştım. Babaannem anneme demiş senin oğlun uyuşturucu kullanıyor herhalde yoksa kimse böyle şeyler yapmaz. Deli hastanesine kapat oğlunu. Hem onları diyor hemde gelip bana kurban canım cicim diyor. Evden kaçtım bu durumda dedem beni otobüs durağından geri getirdi eve giderken bana dedi ben seni okutucam. Ama nerde laflar. Hatta dün kredi çekmeye gittik kolejin bir kısmını peşin ödeyelim diye. bu gün o krediyi iptal ettiler. Çok değişik hayatım. İntihar etmeyi bile düşündüm. Artık anlatıyorum kendilerini hayallerimi çaldınız diye. oldu oldu olmadı 29 Haziran'ı beklicem. 29 Haziran benim doğum günüm. Doğum günüm ölüm günüm olacak. Ben başka bir hayat yaşayamam. insanlara yardım etmeden yaralarını sarmadan yaşayamam. Canım yanıyor. Bana seni göndermicem dedikleri anda delirdim. Gözümden akan yaşın haddi hesabı yok. Tek çocuğum el bebek gül bebek büyüdüm ama iş eğitimime geldiği zaman her şey bir kabusa dönüşüyor.

bence şöyle bişey yap ; bir kağıda sağlığa gitsem ve gitmesem diye ki bölüm yaz ve altına maddele aklına gelen herşeyi yaz , mesela sağlığa gidersem şu olacak gitmezsem şu olacak gibisinden en son maddelere de sağlığa gidersem mutlu olacağım gitmezsem mutsuz diye büyük harflerle yaz sabah koy komidinin üstüne çık evden akşam gel inşallah herşey gönlünce olur :)

bence şöyle bişey yap ; bir kağıda sağlığa gitsem ve gitmesem diye ki bölüm yaz ve altına maddele aklına gelen herşeyi yaz , mesela sağlığa gidersem şu olacak gitmezsem şu olacak gibisinden en son maddelere de sağlığa gidersem mutlu olacağım gitmezsem mutsuz diye büyük harflerle yaz sabah koy komidinin üstüne çık evden akşam gel inşallah herşey gönlünce olur :)
Deneyeceğim teşekkürler

İnsanlara yardım etmeden, yaralarını sarmadan yaşayamam demişsiniz.
Bunun tek yolu sağlıkçı olmak değildir ki.
Bir öğretmen, bir psikolog, iyi bir dost, iyi bir baba olursanız da bunu yaparsınız.

Şahsen benim fikrim; bir insanın fiziksel acısını geçirmek hiçbirşeydir.
Hangi insan hemşireyi hatırlar ki? Hiçkimse.
Ola ki hatırlanmak, hayatlara dokunmak istersen manevi yaralarını sarmanı tavsiye ederim.
Bir kesiği herkes sarar.

İntihar çözüm değil. Denemiş birisi olarak bunu diyorum.
Tek kazanımı sonra yaşadığın her günün kıymetini daha iyi bilmek oluyor.

Bu bölümde okuyabilirsin. Kaderinde yoktur.
Bilmiyorum bir Tanrıya veya kadere inanır mısın?

Ama sen benim yaşadığımı bilmiyorsun, ne bileceksin diceksin.
Emin olabilirsin. Ailem yüzümden istemediğim bir üniversiteye bile yazıldım.
Sevdiğimle evlenemedim.
Bizimkiler tam tersi okuyana kadar, bende beyin bırakmıyacak tiplerdi.
Ama şimdi düşününce keşke evlenseydim o aşkımla.
Yurtdışında iyi bir meslek, tanınma şansım vardı. Elimden aldılar.
Kaç kere evlenip mutlu olabileceğim insanı aldılar. Mutluluklarımı çaldılar.
Hayatımı çaldılar. Gün oldu evden çıkmama izin vermediler. Hayır bendekinden daha kötü bir ailen yoktur.
Ve insanlar cidden okuldan çok daha büyük dertler çekiyor hayatta.

Bir kader var bunu bil. Ve kaderin belki de daha büyük daha ihtişamlı olacak.
Belki gözyaşlarını sileceksin insanların.

İntihar bir tercihtir. Kişi seçer. Ancak bir erkek olarak o kadar çok seçimin var ki.
İş candan geçmeye geldiyse herşeyi at kenara. Aileni de terket istiyorsan hepsi uygun.

Bugün öleceğim dersin. Yarın öbür tarafta bir gösterirler kaderini.
Keşke ben yaşasaydım dersin.

Şimdi hem gönlünü teselli, kadere inanma hem de kendi ayaklarının üstünde durma zamanı.
Ölümse zaten kaçışı olmayan bir yol.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri