yapay zeka ve deccal

TheDarkLord9o9

Kayıtlı Üye
Merhabalar tekrardan
son zamanlarda yaygınlaşan bir inançtan bahsetmek isterim
Deccali tek gözünün görmediğini ve alnında kafir yazıldığı anlatılmaktadır alnındaki yazıyı okuyabilenlerin onun vaatlerine kanmayacağı denmektedir kendisi cenneti cehennem gibi cehennemide cennet gibi göstererek insanların irade ve kararlarını etkileyeceği denmektedir hemen hemen her evde olacağı daha doğrusu o evdeki bireyleri etkisi altına alacağıda söylenmektedir bazıları deccali fiziki bir olgu bedende olacağını düşnür bazılarıda ise bir bilinç formunda olacağını düşünür son zamanlarda yapay zekanın hızlı hayatımıza girmesiyle hemen hemen her evde bulunmasıyla ilişkilendirenler var ve yapay zekanın deccal olduğuna inanıyorlar peki sizin düşünceleriniz nelerdir
teşekkürler

Biraz aykırı ya da farklı olan düşünür yazar, ressam majisyen için dediler. Teknolojik gelişmelerle birlikte buluşlara yüklenmeye başladılar. Pandemi zamanı covid virüsünü bile benzetmişlerdi.
Önce radyo dediler
Sonra televizyon dediler
Sonra internet dediler
Şimdi de yapay zeka olmuş. Teknolojik ilerledikçe bakalım daha neler olacak

Yapay zeka bir araçtır. Yapay zekayı kullanan ise insanlardır. Bu durumda yapay zekayı kullanış biçimi bizde olanı dışavurur diye düşünüyorum. Bu durumda deccalin aslında hangi formda olduğunu rahatlıkla anlayabiliriz. Matbaa da ilk çıktığında şeytan icadı demişlerdi. Fakat görüyoruz ki insanoğlunun gelişiminde çok büyük rol oynadı.

Biraz aykırı ya da farklı olan düşünür yazar, ressam majisyen için dediler. Teknolojik gelişmelerle birlikte buluşlara yüklenmeye başladılar. Pandemi zamanı covid virüsünü bile benzetmişlerdi.
Önce radyo dediler
Sonra televizyon dediler
Sonra internet dediler
Şimdi de yapay zeka olmuş. Teknolojik ilerledikçe bakalım daha neler olacak
açıkçası deccal diye adlandırdıkları varlık gelmese bile insanlar bu gidişle onun eksikliğini kapatacak gibi gözüküyor

Yapay zeka bir araçtır. Yapay zekayı kullanan ise insanlardır. Bu durumda yapay zekayı kullanış biçimi bizde olanı dışavurur diye düşünüyorum. Bu durumda deccalin aslında hangi formda olduğunu rahatlıkla anlayabiliriz. Matbaa da ilk çıktığında şeytan icadı demişlerdi. Fakat görüyoruz ki insanoğlunun gelişiminde çok büyük rol oynadı.
ama insanlığı bu yere getiren temel unsurlardan biri merak duygusudur ve bunun istesekte istemesekte yeri geldiğinde bu duygunun önünü alamıyoruz bu da bazen bizim hayal etmediğimiz şekilde ilerlememize neden oluyor ve yapay zekada da aynı durum söz konusu insanlık belkide bu durumda bazı duygularını tatmin ediyor yapay zekayı aracı değil kendisine bağımlı kıldığı bir köle olarak kullanacağınıda düşünüyor olabilir kendi ihtiyaçlarını kolayca karşılayabileceğini de hayal ediyor olabilir armut piş ağzıma düş hesabı bir denklem çözmek ister bazen insan ama yeri gelince hata yapabilir hata yapmak istemez bu bir kusurdur
insanoğlu özünde kusurlu bir varlıktır kusurlarını örtmek yok etmek ister bunu bir aracı ilede yapabilir o aracı eğer yapay zeka ise ve insan elinden çıkmış ise mutlak sonucunda yine kusurlu olmak zorundadır insan açısından çünkü insanın elinden çıkmış bir araç insan kendi eksikliklerini kapatması için oluşturduğu bir araç bu yüzden aracı yani yapay zeka insanın zaaflarını bilebilir benim fikrimce

dini temaları bir metafor olarak düşünürsek aslında insan soyunun tükenmesinin kehanetinin dini bir imgeye dönüşmesi olarak bakarsak olaya, yapay zeka homo sapiens den sonraki süreç için şuan en uygun aday olarak görünüyor.

Bilinç, biyolojik olmayan bedenlere aktarılabilir. İnsan bilinci yapay zeka ile birleşebilir. Bu durumda bilinen insanlığın sonu gelmiş olur. Tabi bu süreç bu şekilde ilerle bile yüzlerce asır alır. Evrim hızlı olmaz

Future Shock kavramı üzerinden değerlendirmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Şahsen ben de yakın bir dönemde denk geldim ve dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

Toffler yaklaşık 50 yıl önce bir makale yayınlıyor ve diyor ki : Değişim hızı, insanın adaptasyon hızını geçtiğinde, toplumsal ölçekte stres ve travma yaratır.

İnsanlık, Tarımda 3000 yıl, Sanayide 300 yıl ve günümüzde Yapay zekada 5 yıl içinde gelişti. İnsan beyni uzun ve yavaş değişimlere göre evrimleşir fakat günümüzde değişim bir nefes süresi kadar düşmüş durumda. Teknoloji ileri giderken, toplumsal zihin o hıza yetişmekte güçlük çekiyor. Adapte olamadığı için de direnç ile birlikte korku gibi tepkiler açığa çıkarıyor. Teknolojinin şeytan olmasından, yapay zekanın deccal olmasına kadar..

Oysa insanların asıl tepkisi hızlı bilinmezliğe iken, bu tepkiyi bilime ya da bilimsel buluşlara yönlendiriyorlar.. Okuduğumuz komplo teorileri psikolojik dışavurumun ürünüdür ve maalesef ki tabanda panik harici bir şey çalışmaz.

1900 de dünya nüfusu 1.6 milyardı... sadece 100 yılda 8 milyara çıktı... muhtemelen de 25 yıl içinde de 12 milyarı bulacak...
televizyon bilgisayar uçak bile son 100 yılda inşa edildi...
bence Deccal figürünün ortaya çıkma durumu 4. ve son savaşta olacak diye düşünüyorum...
3.dünya savaşından bir kaç yüzyıl sonra, milyarlarca insan öldükten sonra... hatta teknolojinin tüm teknolojiyi yok edeceğini düşünüyorum.

Geri