"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Word'de Arapça Yazılar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zebun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zebun

Banlı Kullanıcı
Arkadaşlar Merhaba

Özellikle bilgisayardan anlayan arkadaşlara bir sorum olacak benim. Netten Wordde kopyala-yapıştır yaptığım Arapça karakterli Arial fontlu yazıların yazı boyutunu büyütüp küçülttükçe yazının baş tarafı değişiyor. Ayet veya duaları yanlış yazmamak ve başkalarına da böyle aktarmamak için yardım istiyorum. İşin püf noktası, çözümü nedir arkadaşlar? :(

"Karakter Eşlem" ?? :S Nasıl oluyor arkadaşım o?

Karakter eşlemi şöyle açıklayayım. Altyazılı filmlerde ç gibi kelimeler daha değişik harf olarak çıkıyor. "Ç" harfini seçiyorsunuz mouse(fare) ile sonra ctrl+h tuşuna basıyoruz. Aranan değer "ç" harfi yeni değeri "Ç" yapıyoruz ve isteğe göre tümünü değiştir yada değiştir butonunu kullanarak tek tek değiştiriyoruz.
Siz arapça harf ekliyorsunuz ama küçülüyor. Küçük harfi seçiyorsunuz ve ctrl+h tuşlarına basıyorsunuz. Yeni değer olarak büyük harfi ekleyip değiştirebilirsiniz. Arapça harfleri denemedim ama türkçe harflerde işe yarıyor. Sevgi ve ışıkla.

Geri