logii
Kayıtlı Üye
Verilmeyen Seçenekler

Dinleyiniz! Seçenekleri veriyorum. Verilen seçenekler içerisinden bir tanesini seçmenizi istiyorum.
A) Diğer verilen şıklar yanlıştır. Beni seçmelisiniz!
B) A şıkkı yalan söylüyor. Benim önerdiğim şekilde yaşamalısınız!
C) A ve B şıkkına güven olmaz. Doğru seçenek benim.
D) Aklın yolu bir olduğuna göre seçilmesi gereken seçenek te D’dir.
E) Sonda bulunan seçenek hep en doğrudur. Bu nedenle beni seçmeniz en akıllıca davranış olur.

Böylece “birlikten” koparılış... Her türlü ve her şekilde gruplara ayrılış ve eşittir parçalanış. Belirlenen ama bizlerin belirlemediği ve bizlerin belirli bir şekilde itaat ettiği tüm yapılar içimizdeki asıl birlik noktasından bizleri koparırlar. Hem içimizde hem de dışımızda aradığımız o temel varlık noktasında, “hem hem mantığını da” yaşamımıza katmadıkça, daima birisini seçeceğiz zaten seçilenlerden. Belirli şartlarda ve hep bir şeylere mecbur yaşadıkça kalıplanmaya da devam edileceğiz. Düşünebilme ortamlarından dikkatle gizleneceğiz. Hep meşgul olan düşünemez. Meşguliyetlerini düşünür. Niçin hep meşgulüz? Düşündürücü bir nokta!

Hep böyle gelmiş olduğu ortada ama hep böyle gitmek zorunda değil. Hep böyle gelmiş olanlar yine hep böyle gidecekse eğer o zaman bu bir kabuldür ve hayata dair şikayet sözlerine de hakkımız yoktur. Şikâyet edenler neleri değiştirdiler? Değiştirmiyorlarsa eğer niçin şikâyet ediyorlar? Öğrenilmiş çaresizlikte olduğu gibi, ya kendisi düzelmeli hayatın ya da birileri gelip her şeyi düzeltmeli değil mi? Ne hayatın kendisi düzelecek ne de birileri gelip düzeltecek. Düzelmesi gereken bir hayat olmadığı gibi düzeltmeye memur edilmiş varlıklar da yok. Her şey özgür iradeden ibaret. Mademki birileri bir şekilde hayatı özgür iradeleriyle bozuyor, o halde şikâyet edenler niçin özgür iradelerini kullanıp ta bir şeylere etki etmiyor. İradeleri, özgürce şikâyet etmekten öteye yükseltmek gerek artık ya da dünya okulunda almamız gereken derslere odaklanıp, okul binasının restore edilmesiyle uğraşmamalıyız. Okulun bina duvarlarını değiştiremezsiniz. Okulda almanız gereken derslere yönelmelisiniz.
Türker Ercan