"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Vefat Edenin Anısı İçin Kendi Hayatını Harcamak! Yardım

StrangerMan

Kayıtlı Üye
Merhaba
Bir akrabam, vefat eden annesi için almış olduğu taşınmazı sırf annesinin hatırasına karşı saygısızlık olacakmış düşüncesiyle satmak istemiyor. Buraya kadar sorun yok aslında ama;

30,000 TL civarı borcu var ve bankaların kara listesinde olduğu için kredi çekmek bir yana, bu borcu ödemek adına aldığı banka kredilerini bile ödeyemez hale geldi ve üzüntüden unutkanlık başladı.
Kendisini ikna etmeye çalışıyoruz ancak nafile. Bir ümit sizlerden de fikir almak istedim. Sonuçta kararında etkili olan unsur manevi ve dini.
Ricam;
Acaba içinizde bu akrabama forum aracılığıyla birşeyler yazabilir misiniz? Kendisine buradan okutmak istiyorum.

TEŞEKKÜRLER

Bildiğim kadarıyla ölen kimsenin eşyalarını kullanmada bir sakınca yoktur. kişi hayattayken eşyalarını nasıl kullanabiliyorsa aynı şekilde öldükten sonra da onun bu geride bıraktıklarını bir başkalarının kullanmasında da bir sakınca yoktur. Ölen kişinin şahsi eşyaları ve diğer malları gibi mirasçısına geçer. Mirasçılarını intikal ettiğinden bu eşyaları kullanma hakkı da mirasçıların hakkıdır.Mirasçılar da o eşyaları istedikleri gibi kullanabilirler. Kendileri kullanabilecekleri gibi aynı şekilde ölmüş kimsenin hayrına başkalarına bağışlayabilirler. Bunda da hiçbir sakınca yoktur. Kısaca kişi artık vefat ettiyse sevap ve günahı dışında herşeyini bırakır (evini, arabasını vb..) yani bu durumda kalanlar hem hukuka hem İslama göre mirasçılarınındır. Mirasçılarında bunu kullanmasında hiçbir sakınca yoktur. Ne vefat eden kişiye nede başka birine saygısızlık olmaz.

Olayın dini boyutuysa şayet miras helal olmasaydı, ayetlerle nasıl taksim edilebileceği işlenmezdi değil mi? Hatta artık dilimize yerleşmiş bir deyiş vardır "ölüm hak miras helal".

Elbetteki manevi boyutu başka, iç bağıyla alakalı. Yalnız şunu düşünmesini isterim. Artık asla kullanamayacağı bir dünya malı yüzünden, rahmetli annesi, evladının ruhsal dünyasındaki acılarına göz yumar mıydı? Ben de bir anneyim, evladımın sıkıntılarla boğuşması, madde dünyadaki bir şeyin maneviyatıyla ilgili hele ki beni çok daha üzerdi. Her açıdan başka çözüm yolu yokken, o ne kadar huzurlu ve mutlu olursa annesinin de ruhu rahat olacaktır.

Sevgiyle...

Merhabalar

Bir akrabam ilahiyat mezunu, kendini yetiştirmiş bir imamdır. Olayı ona anlattım. Mirasın çocukları için helal olduğunu söyledi. Eğer merhum, yazılı veya sözlü bir vasiyet ile arsanın ne yapılmasını istediğinden bahsetmedi ise çocuğu olarak istediğini yapmakta özgürdür. Elbette helal işlerde ki yapacağı banka faizinden kurtulmak olup çok güzel bir iş yapacaktır.

Geri