"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Uzun Yazı Okuyamama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

isyankarreis

Kayıtlı Üye
Merhaba Ben Araştırmayı Seven Bir İnsanım ama Uzun Yazıları Okuyamıyorum. İlgimi Çeken Bir Konu Okumak İstiyorum ama Okuyamıyorum Biraz Okusam Bile Konulardan Pek Fazla Birşey Anlamıyorum.

Bunun Sayesinde Canım Ne Ders Çalışmak İstiyor nede Başarılı Olabiliyorum :( Kaldırım Mühendisi Olucam Bu Gidişle

Ne Yapabilirim?

Bu genellikle sürekli ekran başında olmaktan kaynaklı bir sorun. Algılar değişiyor. Uzun yazılar-kitap okuma için ekrandan biraz uzak kalmak yeterli olabiliyor. Eğer uzun yazı ekrandan takip ediliyorsa, word kopyasında paragrafları küçültmeniz ve aralarına bir boşluk bırakmanız, yani;

xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx (paragraf 1)

xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (paragraf 2)

gibi yapmanız okumada-anlamada kolaylık sağlayabilir.

Ögrenmek istediginiz seyleri, sabahin erken saatlerinde calismanizi tavsiye ederim ve akabinde biraz uyku.
Mesela Sabah 4'de bir iki Saat calisin ve biraz uyuyun.
Ben bu calisma seklinin cok yogun faydalarini görmüsümdür hayatimda. Hatta hayatim hakinda bir karar vereceksem bunuda aynen bu sekilde yaparim, sabahin 4 de uyanir konunun üzerinde yogunlasirim, sonrada uyurum, uyandigimda hersey acik ve nettir..

Biraz zor ama yapin bunu göreceksiniz basarili olacaksiniz, beynin en verimli saatlerinde uyur insan ne büyük bir kayib,ben bu yöntemi manevi calismalar yapmak isteyen forumdaslarada önermek isterim :)

İlginizi çeken türde bir kitap alın.Mesela polisiye.Her akşam yatmadan önce 5-6 sayfa okuyun ama kafanızı verin.Bunu her akşam yaptığınızda gününüzde olmasanız bile akşam canınız kitap okumak isteyecektir.Aynı taktiği ders çalışmada da kullanabilirsiniz.Kendinize bir saat dilimi ayarlayın.İlk başlarda zorlanacaksınız.Örneğin saat 6 da başlayıp 7 de bitirin.bu 1 saatte kendinizi zorlayın. Her gün yaparsanız artık kolayca ders çalışmaya başlayacaksınız.En önemlisi de amacınız olsun.Ders çalışmayı sevmeniz için amacınızın olması gerekir.Kendinize bir meslek ayarlayın ve o mesleği elde etmek için olabildiğince gayret edin.Şimdilik aklıma bunlar geldi.Başarılar!!! :))))

Arkadaşların dediklerine katılıyorum.Bu arada dikkat eksikliğide olabilir bunada bir test yaptırın:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri