"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Uyuşturucunun zararlari

Maksimilyanus

Banlı Kullanıcı
1.Fiziki Etkileri

a.Beyin ve Merkezi Sinir sisteminde :

Sigaradan itibaren bütün uyuşturucuların en büyük zararı ve tahribatı beyin ve merkezi sinir sistemi üzerindedir. Bu sebeple beynin mazrufu olan aklı ve iradeyi işlemez hale getirir. Kişiyi dengeden, normal yaşam ve davranışlardan uzaklaştırırlar. Beyin ve akıl sağlığının en büyük düşmanı uyuşturuculardır. Bağımlılarda beliren ilk olgu; akıl ve sinir hastalıkları ve arızalarıdır. Delilik, erken bunama, şuur kaybı, uykusuzluk, felçler hezeyan (sayıklama, saçmalama, akıl dışı davranışlar ) halüsinasyon (vehim, hayal görme, işitme vs. ) lar, zeka ve hafıza kayıpları.En kısa ifade ile: Akıl hastalıkları, zihni ve ruhi karmaşa ve kaoslar .

b.Sindirim Sisteminde:

Bulantı, kusma, karın ağrıları, kabızlık, ishal, mide ve bağırsak spazmları, kanama ve yaraları, gastrit, ülser vs.

c.Karaciğer ve Böbreklerde:

Bu zehirlerin organizmadan atılmasında en ağır görev bu organlara düşmekte olup, karaciğer ve böbreklerde büyük arıza ve tıkanmalara, karaciğerde yetersizlik, yağlanma ,sertleşme (siroz)...
Böbreklerde büyük tahribat, albümin, kan ve idrar çoğalması, tıkanmalar ,ağır böbrek hastalıkları

d.Gözlerde:

Işık ve mesafede uyumsuzluk, şaşılık gece körlüğü, göz bebeği büyümesi, küçülmesi, göz adele felci bilinen sonuçlar ve tezahürlerdir.

e.Solunum Sisteminde:

Nefes darlığı, öksürük, boğulma hissi, bu yolla kalp sıkışmaları, solunum felçleri ve ölümler bilinen olaylardır.

f.Kan organlarında:

Kan ,insan hayatının en önemli organı olup, uyuşturuculardan büyük zararlar görür. Kansızlık ,kan zehirlenmeleri, kan hücrelerinde şekil ve miktar değişiklikleri, kanın korkulu arızası olan pıhtılaşma ve kangrenler başlıca arızalardır.

g.Solunum Sisteminde:

Nefes darlığı, öksürük, boğulma hissi, bu yolla kalp sıkışmaları, solunum felçleri ve ölümler bilinen olaylardır.

h.Kan organlarında:

Kan ,insan hayatının en önemli organı olup, uyuşturuculardan büyük zararlar görür. Kansızlık ,kan zehirlenmeleri, kan hücrelerinde şekil ve miktar değişiklikleri, kanın korkulu arızası olan pıhtılaşma ve kangrenler başlıca arızalardır.

i.Zehirlenme:

Uyuşturucuların başta gelen olumsuzluğu zehirlenmeler ve bu yolla gelen ölümlerdir. İlk defa olursa HAD, tekerrür ederse "Müzmin Zehirlenme" adını alır.

2.Sosyal ve Maddi Etkileri

Sosyal bir varlık olan insanın çevresi ile uyum içinde olması, akıl ve zihin sağlığı ile mümkündür. Bu sebeple akli ve zihni hayatın en büyük düşmanı olan uyuşturucular, insanın uyum gücünü zaafa ve iflasa götürmekle onu aileden, toplumdan ve çevresinden kopararak, yalnızlığa, bunalıma ve hemen ardından da sorumsuz, hipisel (hayvani) bir hayata mahkum eder. Bağımlıyı yaşayan bir ölü haline getirir. (Hip Kültür) Bu sebeple, uyuşturucuların, bağımlıya, aile hayatına, doğacak çocuklara, iş hayatına, aile ve ülke ekonomisine, ferdi ne toplumsal ahlaka (namus ,iffet, şeref, haysiyet v.s.) verdiği zararlar ifadelere sığdırılamaz.
Alıntıdır.

Zararlarını bilmeyen olduğunu zannetmiyorum.
Bir yerde Hera üyemiz bu sorunu çok güzel irdeliyor;
eğitimi iyi olmadığından mı, alakası yok. Kişi artık hayattan zevk alamayıp boşluğa düştüğünde, yada yalnız kaldığı bir dönemde bir kere denemekle başlar emin ol 1 kere deneyim diye başlayan üniversiteliler eğitimi iyi alamadıklarından kullanmıyorlar, aksine uyuşturucu kullananda biliyor zararlarını, alkol kullananda. özellikle damardan 1 kere bile alındığında geri dönüşü yoktur direk bağımlı oluyor insan...
Önemli olan kişinin hayattan zevk almaması, bu sorun çözülmeli.
Gerisi bahane.

Yine de teşekkürler.

Örneğin morfin hastahanelerde, bazı narkotik maddeler psikolojik tedavilerde kullanılıyor ve kullanılmalı, ancak doktor gözetiminde.

Belki başlıkta ben göremedim ancak halüsinojen etkisi olan maddelerin kullanımında şizofreni gibi hastalıklar gözükmektedir.Daha önce Alkolün zararları adlı başlıkta da belirtmiştim, uyuşturucunun sonu ya öldürülmek ya da intihar...

Malesef günümüz şartlarında bu tür bataklara girmek çok kolay.

Ben 5 yıl kadar Ankara'da yaşadım ankarada birkaç bölgede esarar kullanımı oldukça fazla. Etrafımda esrar içen bir çok arkadaşım oldu, kafayı çekip çekip neler yaptığını biliyorum. Kanseri ne kadar engellediğini bilmiyorum ancak şu anda arkadaşlarımdan birinin ciğerleri tükenmiş halde hastahanede yatıyor.

Bazı guruplar hala törensel olarak transa geçmek için bu tip maddeleri kullanıyor demekki işe yarıyor, ancak yararından çok zararı varsa bence kullanılmamalı.

Verdiğiniz bağlantıda sizinde belirttiğiniz birşeyi vurgulamak istiyorum;

Uyarı: Kenevirden elde edilen Esrar, ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri ile kişide halüsinasyonlara ve ruh hastalıklarına neden olmasının yanı sıra beyinde de erken bunamaya neden olur.

Daha öncede belirttiğim gibi Şizofreni ve kişilik bölünmesi oldukça tehlikeli ruh hastalığıdır.Ayrıca narkotik madde tüketimi (bazı ilaçlar da dahil) depresyon vb. durumlara sebep olur.

Çoğu kişi dert çile diye diye içer ancak çok önemli bir şey var derdi defetmek için içersin ancak dert olduğu yerde kalır ayıldığın zaman tekrar seni bekliyor olacak.

Eski kız arkadaşımda bulaştı uyuşturucuya, çok şükür ki onu kurtarmayı başardık. Aslında ben başardım büyük bir sevgi verdim ona. O da kendisini bana layık görmüyordu uyuşturucu kullandığı için . :( Kurtardık ama ilişkimiz devam etmedi. Ben buna şükür ediyorum, en azından şimdi sesini duyabiliyorum . Sayın kardeşim uyuşturucuyu kullanıyorsan zaten yukarıdaki yorumu okumaya gerek yok. Sen kendin zaten biliyorsun nasıl bir psikoloji yaratığını. Bir şekilde kurtulmalısın, sana da yardımcı olabilirim sevgili kardeşim.

Burada ki bahsedilen uyuşturucu tıbbi alanda kullanılan uyuşturucular değildir. Bu kadar zararlı olan maddenin yararı mı olur? Uyuşturucunun azı da çoğu da zarardır. Lütfen uyuşturucuya özendirici mesajlar yazmayalım! Ne kadar zararı olduğunu sürekli görüyoruz. Örnek olalım ve uyuşturucunun zararlarını anlatalım. İçen insanların acınası halde olduklarını görüyoruz. Hayattan her şeyden kopuyorlar. Teşvik edici yada iyiymiş gibi gösteren yorumlardan uzak duralım. Kendiniz kullanıyor olabilirsiniz, ama teşvik edici yada iyi göstermeye çalışmayın! Ayrıca başka sitelerin linkini vermek ban sebebidir. Sevgiler. :)

Geri