"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

uykusuzluk

habrakcemre

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba.Buradaki kişilerin bir çoğunun bi çok konuda bilgili olduğunu biliyorum.Yazılarınızdan da okuyorum.Benim sizin için ufak benim için bir büyük sorunum var.Bir kaç haftadır uykusuzluk çekiyorum.Yani uykum var ama yattığımda uyuyamıyorum.Bu durum rahatsız etmeye başladı ne ders çalışabiliyorum nede başka birşey.En son hastanede gece nöbet yaptığım zamanlarda çok fazla uykusuzluk sorunum oldu.Şimdi evdeyim aynı sorun tekrarladı.Buna yardım edebilicek birşey var mı? Bitki olsun,dua olsun,maji olsun farketmez cidden uyumak istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
İyi forumlar
 
Şaka gibi gelecek ama , çitlerden koyun keçi atlatmak bende gerçekten işe yarıyor.. slow motion düsünüyorum hep (:
profil resmi yasak ama
 
Kurban bayramı geliyor rahat bırakın hayvancıkları :)
Kuş sayın gökyüzüne bakmak iyi gelir uyursunuz :)
 
O sorun bende de var hem uyuyamıyorum, hemde uyuyup uyandıktan bir iki saat sonra tekrar uykum geliyor gözlerim batıyor resmen.Yani benim sürekli uykum var yaklaşık 2 aydır böyle ama uykum olmasına rağmen hemen uyuyamıyorum:)
 
Arkadaşlar merhaba.Buradaki kişilerin bir çoğunun bi çok konuda bilgili olduğunu biliyorum.Yazılarınızdan da okuyorum.Benim sizin için ufak benim için bir büyük sorunum var.Bir kaç haftadır uykusuzluk çekiyorum.Yani uykum var ama yattığımda uyuyamıyorum.Bu durum rahatsız etmeye başladı ne ders çalışabiliyorum nede başka birşey.En son hastanede gece nöbet yaptığım zamanlarda çok fazla uykusuzluk sorunum oldu.Şimdi evdeyim aynı sorun tekrarladı.Buna yardım edebilicek birşey var mı? Bitki olsun,dua olsun,maji olsun farketmez cidden uyumak istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
İyi forumlar
lavanta yağından yardım alabilirsiniz Burun deliklerinizin ortasındaki bölüm varya ( oIo o olanları burun deliği diye düşünün I olan kısma) biraz lavanta yağı sürün. isterseniz yastığınıza da bir kaç damla damlatabilirsiniz amaç burada lavantayı koklamak.umarım yardımcı olur Bu arada kendini uyumam lazım diye şartlamayın daha çok uykunuz kaçar iyi günler
 
Tam tersi. Sınav senemde kafamı kaldıramıyorum. Sıkça dalıyorum. Ders dinlerken, dışarda, hocaya bakarken uyuyabiliyorum. Şu ana kadar kaybettiğim zamanın haddi hesabı yok. Supradin tablet bir nebze işe yaradı sanırım. Nöroloji, uyku hastalıkları bölümüne gideceğim. Enerji içecekleri, karbonhidrat, protein tozu (bebek maması) kahve vs. denedim. Benim durumumda olanlar varsa suda eriyen Supradin tablet önerebilirim. Tabi ki doktorunuza danışın. Ancak bilgim kadarıyla en zararsızı bu, bu konuda ve direk kana karışıyor. Sevgiyle :)

Flood için özür dilerim. Ben 2 sene öncesine günde 3-5 saat uyurdum ve bütün gün bana yeterdi yorgunluk hissetmezdim. Ama yaşlandım :D

Geçen sene uyku yetmemeye başlayınca uyumak için fısıltıyla ya da içimden La ilahe illallah zikirini çeker, hemen ve huzurlu uyurdum. Bir de özellikle sayın blcknghmtr'in paylaştığı Nebe suresi 9.ayet -> Ve cealnâ nevmekum subâtâ(subâten). (Ve uykunuzu, vakitli bir istirâhat zamânı kıldık.) okuyabilirsiniz bence.

Müslüman değilseniz de son önerim nefesinizi dinleyin :)
 
Yatmadan önce ılık bir duş ve sıcak bir kakao tavsiye ederim uyku ilacı gibidir.

çikolata sevmiyorum ama ılık duş olabilir :)

lavanta yağından yardım alabilirsiniz Burun deliklerinizin ortasındaki bölüm varya ( oIo o olanları burun deliği diye düşünün I olan kısma) biraz lavanta yağı sürün. isterseniz yastığınıza da bir kaç damla damlatabilirsiniz amaç burada lavantayı koklamak.umarım yardımcı olur Bu arada kendini uyumam lazım diye şartlamayın daha çok uykunuz kaçar iyi günler
lavanta bende baş ağrısı yapıyor ya.Annem ev kokusu lavanta kullanıyor her sıkıldığında büyük bi baş ağrısı oluyor
 
Supradyn kullanım amacı ve alanı
• Vücut direncinin azaldığı ve vitamin ihtiyacının arttığı durumlar,
• Sigara ve alkol kullanımı,
• Dengesiz beslenme ve diyet,
• Fiziksel aktivite artışı,
• Uzun süreli hastalıklar ve nekahat dönemleri,
• Gastro-intestinal bozukluklara bağlı emilim sorunları,
• Önemli cerrahi müdahalelerin öncesi ve sonrası,
• Ağır yanıklar gibi durumlarda,
vitamin mineral eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olarak kullanılır.

Kullanılmaması gereken durumlar : İçerdiği maddelerin bir veya birkaçına karşı hassasiyetin olması, A ve D hipervitaminozu, hiperkalsemi, retinoid tedavisidir.

yani enerji verici birşey gibi düşünülmemesi gerekir. Yan etki yapabilir. Doktor kontrolunden sonra alınması daha sağlıklı . Sağlıklı bir uyku ya yardımcı olarak aşağıda vereceğim bitki çaylarını deneyebilirsiniz.



[FONT=&quot]KEDİOTU[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Kediotunun küçük pembe-beyaz çiçekleriyle çekici bir görüntüsü vardır fakat köklerinin kokusu pek hoş değildir.Bu koku kedilerin çok hoşuna gider,bitkinin toprağını kazıp kökünü çıkarmaya çalışırlar.Bu yüzden bitkiye kedi otu denmiştir. Uykusuzluğa ondan daha iyi gelen bir bitki henüz bulunamamıştır. Kediotu kökünü, yatmadan 1 saat önce 2 kapsül alabilirsiniz. Ya da kediotunun çayını, tabletlerini ya da sıvı ekstrelerini kolaylıkla bulabilirsiniz.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]PAPATYA[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Sakinleştirici etkisi vardır, uykusuzluğa çok iyi gelir. Sinir sistemin rahatlatmak ve bitkinliği gidermek için papatya banyosundan oldukça iyi sonuç alınabilmektedir. Banyo suyu için 4 avuç dolusu papatya kaynamış suya konur ve normal çay gibi demlenir ve ılıması beklenir. Papatya çayı için de bir tutam papatya 1 bardak kaynamış suda haşlanır ve 10 dakika demlenir.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]LAVANTA[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Lavanta kokusu, sinir sisteminizi gevşetir ve sizi uyanık tutan stres hormonlarını azaltır. Ayrıca lavanta kokusu, beyni rahatlatan alfa dalgalarının üretimini çoğaltır ve dolayısıyla uyumanıza yardımcı olur. Özellikle depresyonla ilgili aşırı sinirlilik durumunda yatıştırıcı olur. Dilerseniz lavanta yağı ile duştan sonra masaj yapabilirsiniz, bu gevşemenize yardımcı olacaktır.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]KEREVİZ SAPI[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Çok yaygın olarak bulunmayan bu kereviz cinsinin uykusuzluğa iyi geldiği bilinmektedir. Kereviz saplarını isterseniz çiğ olarak, isterseniz ince ince doğrayıp çorbalara veya salatalara ilave ederek kullanabilirsiniz. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]ŞERBETÇİ OTU[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Maya otu ya da bira otu olarak da bilinir. Uykusuzluğunuz, adet dönemin ya da menopoz ile ilgiliyse, şerbetçiotu hormonlarınızın seviyesini dengeleyecektir. Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış şerbetçi otunu, orta boy bir su bardağı kaynamış sıcak suyla haşlanır. 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca 3 bardak taze demlenmiş çay içilebilir. Çayını içtikten sonra bir tül bir kesenin içine şerbetçiotlarını koyup, yastığınızın altına da koyabilirsiniz. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]OĞUL OTU[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Halk dilinde limon nanesi, melisa ya da kovan otu olarak da bilinen oğul otunun iç açıcı bir kokusu vardır ve sinirlerin yatışmasına yardımcı olur. 2 ya da 3 çay kaşığı dolusu ince kıyılmış oğul otuna 1 bardak kaynamış su eklenir. 10 dakika kadar demlendikten sonra süzülür. Bitki kesinlikle kaynatılmamalıdır. Dilerseniz bal ile tatlandırarak, günde 3 ya da 4 bardak içilebilir. Yatmadan önce içilmesi tavsiye edilir.

Sevgi ve Işıkla
[/FONT]

Bir insan hayatının ortalama 25 senesini uyuyarak geçirir. Bu şanslı olanlar için geçerli tabi; uyumakta zorluk çeken insomniaklar için bu süre çok daha kısa. Her sorunun olduğu gibi insomnia (uyuyamama sorunu) için de bitkisel çözümler doğada mevcut.
Uyku kalitenizi artırmak elinizde; her sorunun olduğu gibi insomnia için de bitkisel çözümler doğada mevcut birkaç örneğini aşağıda sundum.


UYUMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORSANIZ…
1) Yanında karbonhidrat almadığınız yüksek proteinli yemeklerden sonra, uyumakta güçlük çekebilirsiniz. Yüksek proteinli yiyeceklerde bol miktarda tirozin bulunur ve bu beyni “uyanık” tutmaya yarayan bir amino asittir. Etlerin yanında tam tahıllı makarna ya da kepekli pirinç yemeyi deneyin.
2) İkinci Dünya Savaşı sırasında askerlerin uyku ilacı olarak kullandığı acı marulun, sakinleştirici etkisi olduğu bilinmektedir.
3) Gece uykusunun en kaliteli olacağı saatler akşam 22.00 ile sabah 06.00 arasıdır. Vücut kendini gece 23.00 ile 01.00 arası yeniler. Bu saatlerde uyanık olmamakta fayda var.
4) Yatağa girerken çorap giymeyi ihmal etmeyin, çünkü ayaklar, vücudunuzda ilk ısı kaybeden bölgedir, ve bu uykuya dalmayı güçleştirebilir. Ayaklarınızı sıcak tutmak, uyku ilacından daha etkili olabilir.
5) Gün içinde aldığınız kafein miktarını azaltmaya çalışın. Öğlen içtiğiniz bir bardak kahve bile gece sizi uyutmayabilir.
6) Düzenli olarak spor yapanlar, yapmayanlara göre çok daha kaliteli ve düzenli bir uyku çekerler. Spor yaptıktan sonra enerjiniz artıyorsa, sabah saatlerinde yapmanız daha iyi olacaktır.
7) Bazı besinler uyumanıza yardımcı olur; süt bunların başında gelir. Ton balığı, kalkan balığı, enginar, badem, yumurta, şeftali, ceviz, kayısı, kuşkonmaz, yulaf, patates ve muz, uyku getiren diğer besinler. Mümkünse saat 20.00[FONT=&quot]′[/FONT]den sonra hiçbir şey içmeyin. Bu, gece yatarken sık sık tuvalete kalkmanızı önler.
8) Odanız karanlık, rahat ve sessiz olsun. Işık ve ses, çoğu insanın uykusunu kaçırır. Bu nedenle odanızda bilgisayar ve televizyon bulundurmamaya çalışın. Gece kalkarsanız ana ışık kaynağını açmayın, gece lambasını açın. Odanız çok sıcak ya da soğuk olmasın.
9) Sigarayı azaltın. Yatmadan sigara içince kendinizi gevşemiş gibi hissetseniz de, bir süre sonra uykusuzluğa neden olur. Nikotinin etkisi tıpkı kafein gibidir ve vücudunuzda 14 saat etkili olur.
10) Evcil hayvanınız varsa, odanıza almayın. Kedi ve köpeğiniz sizinle mi uyuyor? Demek ki uykusuzluğa davetiye çıkarıyorsunuz, gece yarısı ayağa dikilmeye heveslisiniz. Evcil hayvanların yeri yatak değildir.



Alıntı
 
uyuyamıyorsan seni yoran kafanı kurcalayan bi problem olabilir belki onu çözümleme yoluna gidebilirsin yada yatagında nevresim çarşaf değişiklikleride ruha iyi gelebiliyor benim denediğim bi yoldur tebdil-i mekanda ferahlık vardır
 
Yatmadan önce süt veya yoğurt tüketebilirsiniz. Özellikle yoğurdun içerisinde laktik asit bulunmaktadır. Bu molekül tempolu işlerde, sportif faaliyetlerde veya enerji gerektiren yani yorulmamıza sebep olan durumlarda salgılanır. Bundan dolayı yoğurt yenildiğinde vücuda alınan ve kana karışan laktik asit uyku getirme etkisine sahiptir. Ayrıca sinir sistemini gevşetici ve rahatlatıcı özelliği bulunur. Bunun yanı sıra ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir ek not :) ; atlarda laktik asit üretilmediğinden yorulduklarını anlamazlar ve eğer çok koşarlarsa ölürler.

Diğer yandan sütte bulunan bir madde ise beynin ürettiği uyku verici ''seratonin'' maddesinin üretilmesini sağlar. Ilık ballı süt içmenizde uyumanıza yardımcı olabilir.

Üyelerimizden valentina'nın söylediği gibi lavanta yağını burnunuza veya yastığınıza sürebilirsiniz. Ayrıca diğer kullanım şekli ise; buhurdanlığın içine koyduğunuz suya birkaç damla lavanta yağından damlatın ve yuvarlak küçük mumlardan yakarak ısınmasını sağlayın. Su ile beraber buharlaşan lavanta esansı daha ferah bir uyku ortamı yaratıcak ve sizi rahatlatıcaktır.
 
Geri
Üst