Ben buna çok inanıyorum. Seven insanın gelememesi için iki tane neden vardır sadece; ya savaştadır ya da felç falan geçirmiştir. Geriye kalan nedenlerin hepsi bahane.O üç kişi değil şahıs sizi gerçekten istese ohooo...
3yıla yakın beraberligimiz oldu son dönemlerde arkadaşlarıyla tanıştım seven oldu sevmeyen oldu ama sevgilimde inanılmaz bi arkadaş bağı var arkadaslık kardeşlik edebiyatı yapıyor işin diğer yanı arkadaşları arkasından iş çeviriyo yeri geliyo arkadas grubunda dışlıyolar onu kullanıyorlar ama o bunu fark etmiyor ve ne zaman bana adım atıcak gibi olsa aklına giriyolar duygularıyla yaşamasına engel oluyolar bunaltıcı bi durumArkadaşları sizin kötü olmanızı istediği için mi istiyor ve bu bildiği halde buna müsade mi ediyor. Eğer öyleyse her zaman üçüncü bir kişi size engel olacak demektir. Sorun arkadaşların da değil sevgiliniz de demektir.
sizin kötü olduğunuzu düşündükleri için mi yapıyorlar arkadaşlarını korumak için yani o zaman arkadaşları ile aranızı düzeltin.
1,5 sene devam eden ilişki de sürekli ayrılıyor ve her ayrılmanız sonrası karşı taraf adın atmıyor ve suçlusu olarak arkadaşlarını görüyorsanız. Neden ilişkiniz bu şekilde diye sorgulayıp bunu düzeltmeye çalışın.
başkalarına yapılacak bu tür işlemler karma yaratır. Zararı faydasından daha fazladır. O yüzden arayışınız bu tür negatif çalışmalar olmasın.
Bunu okuduğumda , aklıma geldi. Geçende bir aile psikologun seminerini dinliyordum. Bir kadın ona alkolik sevgilisini nasıl kurtaracagim ? diye sordu. Adamın cevabı şöyle oldu.Hayat başkaları için kurtarıcı rolünü oynayacak kadar uzun değil maalesef. Siz ancak kendinizi kurtarabilirsiniz.
Bunu okuduğumda , aklıma geldi. Geçende bir aile psikologun seminerini dinliyordum. Bir kadın ona alkolik sevgilisini nasıl kurtaracagim ? diye sordu. Adamın cevabı şöyle oldu.
- Arkadaşlar, herkes sağ elini kaldırsın. Şimdi de elinin üstünde yaşam çizgiyi bulsun. O çizgi dirsegine kadar olanlar, hayatlarında her istediklerini yapabilirler, çünkü yeterince zamanları var.
Geride kalanlar, hayat partnerini dikkatli seçmeli.![]()
Bir aralar internette bir tarih hocasının esprili ders anlatımı dolaşıyordu. Orada adam diyordu ki "arkadaşlar babanızın fakir olması sizin suçunuz değildir fakat kayınpederinizin fakir olması sizin aptallığınızdır" Bu biraz esprili bir yaklaşım ama gerçekten hayat bir noktadan sonra tercihlerden ibaret.Bunu okuduğumda , aklıma geldi. Geçende bir aile psikologun seminerini dinliyordum. Bir kadın ona alkolik sevgilisini nasıl kurtaracagim ? diye sordu. Adamın cevabı şöyle oldu.
- Arkadaşlar, herkes sağ elini kaldırsın. Şimdi de elinin üstünde yaşam çizgiyi bulsun. O çizgi dirsegine kadar olanlar, hayatlarında her istediklerini yapabilirler, çünkü yeterince zamanları var.
Geride kalanlar, hayat partnerini dikkatli seçmeli.![]()