"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Uçan Araba Aeromobil

lviv angeles

Kayıtlı Üye
Uçan Araba Aeromobil, 2016 Yılında Satışa Sunuluyor .
​Slovakyalı bir mucit olan Stefan Klein, uzun yıllardır üzerinde çalıştığı Aeromobil’in test sürüşlerinde sona yaklaşıldığını ve aracın 2016 yılından itibaren trafikte yer alabileceğini açıkladı.




Karada ve havada gidebilen Aeromobil’de, otomatik pilot, havacılık sistemleri ve gelişmiş paraşüt sistemi gibi özellikler bulunuyor. Boyut olarak baktığımızda limuzini andıran araç, şehir içindeki park alanlarına rahat bir şekilde sığabiliyor. Ayrıca cihazdaki süspansiyon sayesinde, her türlü zor şartlar altında aracı kullanabiliyorsunuz. Benzinle çalışan aracın çok tasarruflu bir yakıt sistemine sahip olduğu görülüyor.

Full dolu olan depoyla karada 850, havada 700 kilometre yol kat edebilen Aeromobil, havalandığı sırada kanatlarının açılmasıyla minik bir uçak görünümüne kavuşuyor. Havada 200, karada 160 kilometre hız yapabilen Aeromobil’in 202 bin TL’den satışa sunulması bekleniyor.

Aracı almak isteyenlere ufak bir bilgi verelim, aracı kullanmak için pilot ehliyetine sahip olmanız gerekiyor.

Teknoweb
 
Bu Aeormobil 3.0 uçan arabadan ziyade, karada sürülebilir uçak desek daha doğru gibi. Ayrıca inişler çok sorunlu zira yumuşak alan ihtiyacı var, asfalta inerken ön alt gövdeyi parçalamak çok olası. İnişlerde neden tekerleği ayarlanabilir süspansiyonla yükseltmemiş anlamadım. Bununla birlikte ülkemizin meşhur kasisleri yüzünden sadece otobanda kullanıma uygun karadayken. Bu daha çok bireysel uçuş merakı ve zevki için tasarlanmış, yani şehirde pratik kullanım tamamen hayal. Zira şehir içinde pratik olması için VTOL (dikey kalkış ve iniş) özelliği gerekli. Bu eklentiyi de belki Aeromobil 4.0 veya 5.0 'da görürüz. Bu da maliyeti artırır, kabaca VTOL özelliği eklenen Aeromobil 300-350 bin civarında olur. O da değer. Piyasadaki Alman arabalarına 400 binler veriliyor yani sonuçta..
 
Hiç beğenmedim daha bagajı yok poşetleri nereye koyacağız? sürürken poşetleri kucağımdamı taşıycam? bari 200 bin vereceğiz bagaj yapsalardı.
 
Geri
Üst