Trophonius Mağarası

hekate22

Kayıtlı Üye
" Şimdi gelin Roma Imparatorluğunun önemsiz beyinlerini ve küçük meselelerini geçip Orta Çağ'a gelelim. Bekle, al bu kitabı eline! Yedinci sayfaya bir göz at, sonra yere sevdiğim örtünün üzerine uzan. Şimdi her birimiz o örtünün bir ucuyla gözlerimizi örtelim.
Başın havada yüzüyor gibi öyle değil mi, ve yeryüzü sanki ayağının altında uçuyor?
Sıkı tutun ve sakın sağa veya sola bakma. Baş dönmesi sona eriyor: işte geldik. Ayağa kalk ve gözlerini aç, ancak herşeyden önce hiçbir Hıristiyan işareti yapmamaya ve hiçbir Hıristiyan sözcüğü telaffuz etmemeye özen göster. Şu an Salvator Rosa'nın bir manzarasındayız, fırtınadan sonra dinlenir gibi görünen zorlu ve vahşi doğadayız. Gökyüzünde ay yok, fakat çalılıklarda parlayan küçük yıldızları ayırt edebilir ve geçip giderken garip kehanetler fısıldayan harika büyük kuşların yavaş uçuşunu duyabilirsin. Hadi kayalıklardaki şu kavşağa sessizce yaklaşalım. Birden sert ve kasvetli bir trompet sesi duyuluyor ve her yanda siyah meşaleler alevleniyor. Gürültülü bir kalabalık boş bir tahtın etrafını dalga dalga sarıyor : herkes izliyor ve bekliyor. Aniden kendilerini yere atıyorlar. Aralarında keçi kafalı bir prens öne çıkıyor; tahtın olduğu yere çıkıp kalabalığa doğru dönüyor ve eğilerek onlara bir insan yüzü sunuyor, ardından herkes, ellerinde siyah ve ince mumlarıyla ileri doğru çıkıp onu selamlıyor ve öpüyor.

Bu arada insan kemikleri ve kızılağaçtan meşaleler yakılıyor. Mine çiçeğinden yapılmış taçlar giydirilen Druid rahibeleri, altın bıçakla, vaftiz edilmemiş çocukları kurban ediyor. Ortaya masalar kurulup dostluk yemekleri hazırlanıyor. Maskeli erkekler yarı çıplak kadınların yanına oturuyor ve bir içki ve seks âlemi başlıyor; bu sofrada bilgeliğin ve ölümsüzlüğün simgesi olan tuz dışın da hiçbir eksik yok....
Hadi ama, uyan: haç işareti yapmaya kalkma! Bak, seni evine getirdim. Yatağının içindesin, birazcık bile yorulmadın, belki sadece biraz dağıldın, gece yolculuğunun ve seks aleminin heyecanı yüzünden; ama sen, herkesin bilmeden hakkında konuştuğu şeyi bizzat görmüş oldun. Ttriphonius mağarasından daha az korkunç olmayan sırlara inisiye edildin; Şabat'ta hazır bulundun.

Şimdi yapman gereken şey aklî dinginliğini korumak, yasaya karşı sağlıklı bir korku duymak ve Kiliseyle ve onun sevimsiz takipçileriyle arana saygılı bir mesafe
koymaktır "

Eliphas Levi

Absoluta Virtute

Elit Üye
Agizi iyi laf yapan biri, insanların akıllarını nekadar iyi yonetebildigini gösteren yazı. Farkındalığın önemi tekrar hatırladım.

URUMHAMATAHAYİL

Yönetici
İş
Wellness Antrenör/Psikolog/ Sosyolog
“Mine çiçeğinden yapılmış taçlar giydirilen Druid rahibeleri, “

Aslında şu cümle de erkek egemen narsitliğinin izlerini görüyoruz.

Kadını daha iteatkar yapan kendiden geçmesini sağlayan mine çiçekleri. Bir tür antidepresan etkisi yapan çilektir.

Ortaçağ kilisesini eleştiren tüm egemen ökült topluluklarda, kadını aynı itaat eden kimlikte tutmaya çalışmıştır.

Levi de eleştirdiği kilise kadar bağnazdır.

Alex06

Kayıtlı Üye
" Şimdi gelin Roma Imparatorluğunun önemsiz beyinlerini ve küçük meselelerini geçip Orta Çağ'a gelelim.
Roma döneminin çok kültürlü pagan yapısıni önemsiz beyin ve küçük mesele olarak tanımlıyor. Bağnazlık ilk cümleden anlaşılıyor . Kimdir bu şahıs diye biraz Google da baktim. Yaklaşık 200 yıl önce yaşamış ezoterik, belki zamanında yenilikçi kabul edilmesi kilise karşıtı olması vs vs onu önemli biri yapmıştır. Ama fikirleri şu anda çağdışı.
Levi de eleştirdiği kilise kadar bağnazdır.
Kesinlikle böyle düşünüyorum

URUMHAMATAHAYİL

Yönetici
İş
Wellness Antrenör/Psikolog/ Sosyolog
Roma döneminin çok kültürlü pagan yapısıni önemsiz beyin ve küçük mesele olarak tanımlıyor. Bağnazlık ilk cümleden anlaşılıyor . Kimdir bu şahıs diye biraz Google da baktim. Yaklaşık 200 yıl önce yaşamış ezoterik, belki zamanında yenilikçi kabul edilmesi kilise karşıtı olması vs vs onu önemli biri yapmıştır. Ama fikirleri şu anda çağdışı.

İnanılmaz eserler bırakmış biri, ezoterik olarak Şuan binlerce de takipçisi var. Çok güzel cümleler kurar çok semboller oluşturur. Ezoterik tarihin çok önemli bir figürü ama benim tek taraflı bakış açısına sahip son derece dogmatik bilgiler üreten biri. Ezoterik bilgileri din yapacağım derken işte maalesef bilgi üretmek yerine sistemi tekrar ediyorlar.

ezoterik bilgi Çağları aşar. Bu gün okült bilinen insanlık tarihi zamanlarından alıyoruz. O zaman da çağın ötesindeydiler. Şimdi de çağın ötesindeler.

O yüzden kesinlikle katılıyorum çağdışı.

Ha ezoterizmle ilgilen Biri mutlaka okumalı orası da ayrı. Levi yi bilmeden ezoterik tarihi özellikle modern zamanı eksik yorumlarız.

Bilmeyenler mutlaka okusun.

Dustendemor

Kayıtlı Üye
Konudan çok bağımsız ama burda birileri var diye sormak istiyorum bende olmayan bir yeteneği nasıl geliştiririm bununla ilgili bir calisma varmı örneğin telekinezi vs gibi

hekate22

Kayıtlı Üye

Şahsı fikrim, ne kilise yanlısı ne de karşıtıyım.
Levi için de aynı, daha gerçeği, bilgi kirliliği için de aramak hedefim,
tabi ne kadar mümkünse.

Levi, zamanının yaşantısında çağ dışı olmadığı, aksine gününde insan kişiliklerinin derinlemesine inen ve bunu açıklayan biri olarak düşünüyorum.

Günümüzde de örnekleri gayet bariz...
Ha! Yaşam tarzı olarak ele alacak olursam, günümüz ortamında çok da itici bulunması beni şaşırtır 🙂
Ama şahsi fikrim, pek hoş karşıladığım söylenemez,ki buda özgür irademce sadece bir fikir. Adamın da kendince vardır bildiği...

Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Alex06

Kayıtlı Üye
Konudan çok bağımsız ama burda birileri var diye sormak istiyorum bende olmayan bir yeteneği nasıl geliştiririm bununla ilgili bir calisma varmı örneğin telekinezi vs gibi
Arama simgesini tikla. Oraya telekinezi yaz. Altında bir kutucuk var search titles only. Sadece başlıklarda arat demek orayı işaretle . Sayfalarca başlık çıkar onları oku anlamadığıni o başlıklar altında sor.
Z kuşağı misin? Gayet ciddi soruyorum her hangi bir niyet yok