Tehlikeyi hissetmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Moonligt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Moonligt

Kayıtlı Üye
Mrb arkadaslar.bu konuyu acmamın nedeni şuan Malatya'da 5.1 buyuklugundeki depreme uyanmış olmamız.bugun sabahın erken saatlerinde tuylerimi urperten bir korku panik hissi basladi.birsey olacak dedim oglen evden ciktim otobus beklerken 3 otobus ardarda geldi.panik hissi arttı ve 3.Otobuse binme neolursa olsun binme diye tekrarladm icimden.kalabalik diye binemedm ikisine,3.ye bindm ve kaza yaptı.o panik hissi gitti aksam tekrar basladi.yine bisey olacak dedim ve deprem oldu.cok uzatmayayim bunun gibi onlarca şey..bisey olacagi gun hissediyorum.fakat nasil olabilirki?jeolojik olaylar o an olur oncesinde belirti olmaz.kaderi hissetmek gibi birsey mi? Aranizda bunu çokça yasayan var mi? bunu geliştirmem mumkun mu?
Tesekkurler..

Aynı şey bendede var.Uyanıksam hissediyorum deprem olacaksa nedensiz bir şekilde etrafta koşuyorum.Her şeyi hissediyorum eğer uyanıksam hissediyorum uyuyorsam rüyamda görüyorum.Buna kahinlik ve durugörü dendi.

Cidden 1 yada 2 gün once bende bu olayla alakalı bir konu açmayı düşündüm ben istanbulda yaşıyorum 2 yıl içinde küçük çaplı ama hissedilen 2 deprem yaşandı ve ben her ikisinde de sanki nazar deymiş gibi halsizlik esneme huysuzluk bir ürperti olmustu içimde
İyi forumlar

Pek çok insan tehlikeyi önceden hisseder. Hem bilinçaltımız bizim farkedemediğimiz ayrıntıları farkederek engeller tehlikeden uzak durmamızı, hem doğuştan gelen korunma içgüdülerimizle algılarız tehlikeyi. Olayın biz de psişik boyutu var ki buna durugörü denir. Ancak durugörü genelde sadece his olarak kalmaz.
Sonuç olarak tehlikeyi önceden algılamanız normal bir durum.

Jeolojik olaylar hissedilemez, o an olur belirti olmaz demişsiniz. Ancak bu doğru değil. Depremler bir takım fiziksel olaylar, neden sonuç çerçevesinde gelişir. Fayların enerji biriktirmesi ya da enerji boşaltması bir süreç dahilinde olur. Deprem yakınlaştığında da aktiviteler belirginleşir. Bazı gazların çıkışları da deprem yakınlaştığında artar. Bu gazların bazı kokusuzdur. Günümüzde jeofizikçiler bu gazların ve enerji birikiminin düzeyini ölçerek depremin ne zaman olabileceği konusunda tahminler yürütür. Bu tahminler günümüz teknolojisi nedeniyle tam zamanı vermez. İnsanlar ve hayvanlar deprem yaklaştığında manyetik değişimleri, gazları ve enerjiyi hisseder. Ancak insanlar bunun tam sebebini anlayamaz. Ayrıca bazı kişiler bu etkileri bir yeteneğe benzer şekilde daha fazla hisseder ve ayırt eder. Bu durum yetenek midir ya da algıda açıklık mıdır bilemem. Japon ve Türk bilim adamlarının da bu konuda bir araştırması vardı. Ve insanlar, hayvanlar ve bitkilerde deprem öncesi yaşanan değişimler ortaya konulmuştu. Sizde de bu durum ortaya çıkmış ve huzursuzlanmış olabilirsiniz. Kaza olayı ise tesadüf, altıncı his ya da duru görü olabilir. Ancak sizin gözlem yapmanız ve kendinizdeki bu durumun neden kaynaklandığını anlamanız gerekiyor. Forumda da bu tür kavramlar üzerine size yardımcı olabilecek pek çok makale var.

Çok guzel yazmissiniz tesekkur ederim.Eger bu bir ozellikse gelistirmek istiyorum.Degilse de deprem gibi bir felaketin farkina vardigima,gazlardan ya da anlamadigim bir seyden hissettigimin farkina varmak guzel bisey.Cumle bi tuhaf oldu evet farkettim :D

Eğer deprem gibi olayları hissedebiliyorsanız kendinizi, belirtileri, etkileri ve etkilerin sonuçlarını gözlemlemeniz lazım. Bunların tamamını not edip ya da aklınıza kaydedip-size hangisi uygunsa- karşılaştırabilir ve durumu ayırt edebilirsiniz. Bana göre altıncı his de tüm algılarda daha fazla açık olmaktan kaynaklanır aslında.

Ben de yaşadım bunu sıkça en ufak tehlikeleri bile 5-6 saniye önceden hissediyorum bazende bazen ruhum bile duymuyor :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri